Ooma
چه بيمارستاني را دوستدار كودك مي گويند؟

لازم است شما مادر گرامي در دوران باردارى با كاركنان بهداشتي درماني همكاري كنيد. در اين دوران اطلاعاتي در مورد شيرمادر از كاركنان بهداشتي كسب نموده، در كلاس هاي آموزشي پيش بينى شده شركت كنيد و براي شيردهي عزم تان را جزم كرده و آماده شويد.
براى زايمان بهتر است قبل از انتخاب بيمارستان به دوستدار كودك بودن آن توجه كنيد (در حال حاضر حدود 90 ٪ بيمارستان هاى كشور دوستدار كودك هستند). در اين بيمارستان ها فرايندهاى شروع به موقع شيردهى مادر در ساعت اول تولد و تداوم شيردهى مادر به نوزاد در روزهاى بعد تا هنگام ترخيص به دقت دنبال مى شود و همچنين آموزش هاى لازم براى اقداماتى كه در زمان بسترى و بعد از ترخيص براى موفقيت و راحتى بيشتر مادر در تداوم شيردهى لازم است به مادر داده مى شود.
اقدامات ساده و مهمي بشرح ذيل در بيمارستان هاى دوستدار كودك انجام مي شود تا مادران شيردهي
موفقي داشته باشند.
1-بر اساس دستور عمل هاى كشورى اين بيمارستان ها تا حد امكان از انجام سزارين، تجويز مسكن وآرام بخش اجتناب مي كنند، مگر اينكه از لحاظ پزشكى ضرورت داشته باشد. پس خودتان داوطلب سزارين نباشيد.
2-تماس پوست با پوست را بلافاصله بعد از زايمان بين مادر و نوزاد فراهم مي كنند. خودتان نيز همكاري كرده و تقاضاي اين تماس را داشته باشيد. چون اين تماس موجب گرم نگهداشتن نوزاد و شروع زودرس تغذيه با شيرمادر مي شود. در اين بيمارستان ها با توجه به مزاياى فراوان تغذيه با شيرمادر درساعت اول تولد، حداكثر كمك هاى لازم به شما براى شروع شيردهى در اين ساعت خواهد شد.
3-نوزاد را در تمام شبانه روز در كنار شما قرار مي دهند كه بتواند به راحتى و با اطمينان وامنيت با شيرمادر تغذيه شود.
4-تغذيه انحصارى باشيرمادر را تشويق مي كنند يعني از دادن هر نوع ماده غذايي مثل آب، آب قند و شير كمكي به شيرخوار خودداري مي كنند مگر اينكه ضرورت پزشكي داشته باشد. اين تغذيه انحصاري را تا پايان 6 ماهگي بايد ادامه دهيد.
5- براي نوزاداني كه به دلايلي امكان تغذيه مستقيم از پستان را ندارند، شير دوشيده شده مادر را بر حسب وضعيت مكيدن و بلعيدن او يا با لوله معدي، يا با سرنگ، قاشق و فنجان به شيرخوار مي دهند. از شيشه و پستانك استفاده نمي كنند.
6- به شما توصيه مي كنند كه به علائم گرسنگي شيرخوار به موقع توجه داشته باشيد و او را بر اساس ميل و تقاضايش بطور مكرر (نه برحسب ساعت) تغذيه كنيد تا توليد شيرتان زياد شود.
7- روش در آغوش گرفتن و به پستان گذاشتن صحيح شيرخوار را به شما آموزش مي دهند كه بايد بخوبي رعايت كنيد.
8-پس از ترخيص در صورت بروز مشكلى در شيردهى با كاركنان بيمارستان تماس بگيريد. آن ها با توجه به اينكه براى حمايت از تغذيه شيرخوار با شيرمادر و حل مشكلات شيردهى آموزش هاى لازم را ديده اند به شما كمك خواهند كرد.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 94% 94