Ooma
بیش فعالی و مصرف شکر

آیا شکر باعث بیش فعالی کودک می شود؟ آیا نگران مقدار شکری که کودک می خورد هستید؟ آیا می دانستید شکر باعث رفتار تهاجمی کودک می شود؟ در این مقاله رابطه بین مصرف شکر و بیش فعالی کودک ذکر شده است.

بیش فعالی در کودک

بیش فعالی انرژی بیشتر از نرمال است. کودک سرشار از انرژی ناتمام است. او بسیار هیجان زده است. افراد پیش فعال رفتارهای زیر را دارند:

  • توجه کم که به بیماری کمبود توجه بیش فعالی ختم می شود.
  • پرت شدن حواس به راحتی
  • حرکات زیاد 
  • عصبی بودن
  • بالا و پایین پریدن
  • حرکات شدید
  • رفتارهای هیجانی

آیا شکر باعث بیش فعالی کودک می شود؟

مطالعات نشان می دهد شکر بر بیش فعالی کودک تاثیری ندارد. اگرچه شکر به راحتی جذب می شود و وارد جریان خون می شود که باعث افزایش قند خون می شود. افزایش قند خون باعث افزایش آدرنالین می شود که یکی از علائم بیش فعالی می باشد.

غذاهای پر انرژی و بیش فعالی:

غذاهای پر انرژی و دارای گلوکوز نیروی کافی برای فعالیت های فیزیکی فراهم می کنند. به همین دلیل ورزشکارها غذاهای پر انرژی مصرف می کنند. غذاهای پر انرژی ماهیچه ها را قوی می کنند. آیا غذاهای پر انرژی باعث بیش فعالی می شوند؟ خیر.

شکر و پیش فعالای در کودکان- تاثیر منفی:

آیا شکر باعث بیش فعالی در کودکان می شود؟ شکر دشمن شام است. شکر زیاد باعث شروع انواع بیماری ها مانند دیابت و چاقی می شود. اما این باور که شکر باعث بیش فعالی می شود سوتفاهم است. بیشتر والدین فکر می کنند مصرف شکر و رنگ های مصنوعی باعث بیش فعالی می شود.

چرا این باور وجود دارد که شکر باعث بیش فعالی کودک می شود؟

معمولا کودک برای بیرون آمدن با شما هیجان دارد. مهمانی ها باعث هیجان و بالا پایین پریدن کودک می شود. مصرف غذاهای شیرین نیز باعث هیجان کودک می شود. در بیشتر موارد والدین بیش فعالی کودک را به خاطر مصرف شکر می دانند. اما این بیش فعالی به مصرف شکر ربطی ندارد. 
اما بهتر است بیشتر فکر کنید. دلیل بیش فعالی کودک شما مصرف شکر نیست.
همان طور که گفته شد هیچ مدرکی بر تاثیر شکر بر بیش فعالی کودک وجود ندارد. اگر کودک شما علائم بیش فعالی دارد به دلایل دیگر است. بهتر است با پزشک مشورت کنید و دلیل رفتارهای او را متوجه شوید.

کاهش مصرف شکر:

می دانیم شکر باعث بیش فعالی کودک نمی شود. اما بهتر است مصرف شکر کودک را کاهش دهید. دلیل کاهش مصرف شکر در ادامه ذکر شده است:

پوسیدگی دندان

شکر و قند باعث مشکلات دندانی و پوسیدگی دندان می شوند. همچنین باعث تشکیل حفره های کوچک بر روی دندان می شود. هنگامی که باکتری های داخل دهان در معرض شکر قرار می گیرند اسید تولید می کنند که باعث پوسیدگی دندان می شود. اگر کودک شما شکلات و آبنبات زیاد می خورد بهتر است مصرف آن ها را کاهش دهید. 

چاقی

باورهایی وجود دارد که شکر و قند باعث چاقی می شود. شکر به راحتی هضم می شود و جریان خون قند را به سرعت جذب می کند. با رسیدن قند به مقدار بالا و خطرناک، باعث قند خون می شود. این مسئله از جذب کالری ها جلوگیری می کند و باعث چاقی می شود. بنابراین کودک چاق می شود.

سو تغذیه

کودک چاق دچار سوتغذیه می شود. همچنین رژیم غنی از شکر باعث چاقی می شود. در این حالت کودک غذاهای مقپی نمی خورد. بنابراین مواد مغذی لازم را دریافت نمی کند. از آن جایی که غذاهای غنی از قند ویتامین ها و مواد معدنی ضروری ندارد کودک دچار سوتغذیه می شود.شکر حاوی کالری کمی است و باعث افزایش چربی می شود و حاوی مواد مغذی نیست.

دیابت

اگر کودک شما چاق است و شکر زیاد می خورد در معرض ابتلا به دیابت قرار می گیرد. مصرف مقدار زیاد شکر دلیل چاقی است. اگر کودک شکر زیاد بخورد و فعالیت فیزیکی نداشته باشد چاق می شود. بنابراین بهتر است او را به مصرف غذاهای سالم، میوه های تازه با قند طبیعی و غذاهای غیرفراوری شده تشویق کنید. با کاهش مصرف شکر از دریافت کالری اضافی جلوگیری کنید.
دفعه بعد که کودکتان بعد از مصرف شکر هیجان زده شد به یاد بیاورید که به خاطر شکر نیست. کیک و شیرینی سالم نیست اما دلیل بیش فعالی کودک شما نمی باشد.

منبع:  www.momjunction.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100