Ooma
مي خواهم به سر كار برگردم، چگونه شيرخوارم را تغذيه كنم؟

دوران شیرخواری برای کودکان از اهمیت خاصی برخوردار است و نیاز به توجه فراوان به خصوص درمورد تغذیه شیر خوار دارد بنابر این اگر مجبورید به سرکار برگردید به توصيه هاى عملى زير توجه كنيد...

در صورتی که مادران آموزش های لازم را دریافت کنند، مورد حمایت قرار گیرند و مزایای شیردهی را بدانند هرگز حاضر نمی شوند به هیچ علتی، حتی شغل خود، از آن رابطه عاطفی میان کودک و مادر هنگام شیردهی که از مهم ترین مزایای شیردهی به کودک است بگذرند. آیا خانم جوانی که تازه مادر شده می داند شیردهی باعث انقباض رحمش می شود و درنتیجه از خونریزی پس از زایمان پیشگیری می شود؟ آیا می داند مشکلاتی مانند پوکی استخوان مادر و سرطان پستان از عوارض امتناع از شیر دادن به کودک است؟ آیا می داند تغذیه بیشتر با شیر مادر باعث افزایش بهره هوشی فرزندش می شود؟ متاسفانه علاوه بر حمایت نشدن مادر، ما ضعف اطلاع رسانی هم داریم.

ما نیاز داریم از دوره نوجوانی به بچه ها چه دختر چه پسر در مورد فواید شیر مادر و راه های کمک به مادران شیرده و اینکه این کار باید مورد احترام قرار گیرد آموزش داده شود و در موردش بحث کنند. شیر دادن به بچه هایمان را نباید بی اهمیت بدانیم چون با حمایت از مادران شیرده و تضمین موفقیت آنها، سلامت جامعه تامین می شود و سلامت جسمی و روانی جامعه به سلامت تک تک افراد جامعه وابسته است. اسفانه براساس تبلیغات کارخانه های شیرخشک سازی بچه هایی که شیر مادر می خورند نیاز به غذای کمکی دارند در حالی که ثابت شده در صورت عملکرد صحیح مادران، تقریبا همه آنها می توانند کودکانشان را با شیر خود بزرگ کنند بدون آنکه شیرشان کم شود. شیردهی باید در هر لحظه از اوقات شب و روز به دلخواه کودک انجام شود به ویژه مکیدن های شبانه در شیرسازی نقش مهمی دارند.اما شیردهی شبانه برای مادر کارمند سخت است.

شیردهی مادران کارمند متناسب با شرایط کاری مادر، محل کار و فردی که از نوزاد نگهداری می کند، منحصر به خود اوست. مادر باید از مرخصی شیردهی استفاده کند. اگر محل کار مادر به منزل نزدیک است، او می تواند در خانه به کودک خود شیر بدهد. در صورت دور بودن محل کار از منزل، مادر باید شیرخود را بدوشد و نگهداری کند تا به نوزاد داده شود. مادر باید از مراقب کودک خود بخواهد کودک را با بطری تغذیه نکند؛ صبح قبل از خروج از خانه، کودک را با شیر خود تغذیه کند و بقیه شیر را بدوشد و در یخچال بگذارد تا برای وعده بعد با قاشق یا فنجان به او بدهند. مادر غیر از هنگامی که در محل کار است، نباید شیرخوار را ترک کند و هر زمان که در منزل حضور دارد (مانند وقتی از سرکار می آید، شب ها و روزهای تعطیل) باید کودک را به دفعات بیشتری با شیر خود تغذیه کند.

بچه ها در هر وعده حدود ۶۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر شیر می خورند، بنابراین برای ذخیره شیر در وعده های ۶۰ میلی لیتری شاید لازم باشد مادر چند بار در روز شیر خود را بدوشد و سپس همه را با هم در یک ظرف ذخیره کند.

اگر ساعت کاری طوری است که نیازی به فریزکردن شیر نیست، بهتر است شیر دوشیده شده را در دمای اتاق ۲۵ درجه سانتی گراد بگذارند چون حدود

۶ تا ۸ ساعت قابل نگهداری است. اگر شیر در کنار کیسه یخ باشد تا ۲۴ ساعت و اگر در دمای ۴ درجه یخچال باشد تا ۴ روز قابل نگهداری است. ذخیره شیر در مقادیر ۳۰ یا ۶۰ میلی لیتری باعث می شود شیرخوار تا زمانی که به منزل می رسید چند بار شیر بخورد و خوشحال و راضی باشد. البته به خاطر داشته باشید بوی شیر تازه نسبت به فریز شده متفاوت است و شیرخوار تمایل دارد در مواقعی که به خانه می رسید از گرمای بدن مادر و نوازش های او لذت ببرد و پستان مادر را بمکد.

 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100