بیمارانی که با شکایت از چاقی، نفخ، سنگینی معده، کبد چرب، چربی خون بالا، آکنههای سرد و ... به متخصصان طب سنتی مراجعه میکنند، بهتر است که از مصرف ماست و خیار، سالاد شیرازی و سالادهای مجلسی خودداری کنند زیرا همه آنها اگرچه کالری کمی دارند اما فرآیند گوارش را, از معده تا بافتهای محیطی در چنین بیمارانی بدتر میکنند.
سالادها و پیشغذاهایی که اجزای آن عمدتاً از گیاهان خانواده چتریان (آپیاسه) و نعنائیان (لامیاسه) هستند، در فرمولاسیون این سالاد، هم به عملکردهای اجزای آن در طب سنتی و هم به اکشنهای آنها در فیتوتراپی توجه شده است که برای چنین افرادی که مشکلات گوارشی دارند, بسیار مفید است.
این سالاد نه تنها برای این قبیل بیماران زیان ندارد بلکه برای کاهش وزن، کاهش قند و چربی، بهبود کبد چرب، و پاکسازی کلیهها و روده نیز بسیار سودمند است.
اجزای سالاد چربیسوز و لاغرکننده
- هویج پوستنگرفته و نرم رنده شده: یک عدد متوسط
- کرفس خردشده: نصف ساقه
- پیاز شیرین خردشده: یک عدد متوسط
- جعفری (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- شوید (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- گشنیز (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- مرزه (برگ و ساقههای نازک): یک نعلبکی کوچک
- روغن زیتون فوقبکر: دو قاشق غذاخوری
- پودر گل محمدی: یک قاشق مرباخوری پر
- سیاهدانه (نیمکوبشده): یک قاشق چایخوری
- پودر آویشن: یک قاشق مرباخوری
- پودر کامل لیموعمانی (با پوست و دانه): یک قاشق مرباخوری
- زرشک: یک قاشق غذاخوری.
وزن این سالاد با همه مخلفاتی که داخلش وجود دارد، حدود 200 گرم خواهد شد. بهتر است این سالاد بهعنوان یک وعده غذایی یا میانوعده غذایی مصرف شود. برای آنکه این سالاد سیرکنندهتر شود میتوان کمی مویز هم به آن افزود و کسانی که یبوست دارند, میتوانند مقدار بیشتری روغن زیتون و پودر گل محمدی در آن بریزند.
امتیاز مطلب: 100%
100