Ooma
مصرف سیر در دوران بارداری

سیر یکی از مهم ترین مواد خوراکی طعم دهنده و دارویی است که از قدیم الایام در طب سنتی کاربردهای فراوانی داشته است و بسیاری از بیماری ها را درمان می کند. سوالی که برای بسیاری از مادران اومایی عزیز به وجود می آید این است که مصرف سیر در دوران بارداری چه مزایا و عوارضی دارد و آیا باید از آن استفاده کنند یا خیر؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا پاسخ این سوالات را برایتان به طور کامل توضیح دهیم.

مصرف سیر در دوران بارداری

سیر یکی از مواد غذایی مغذی است که خواص فراوانی دارد. در بیشتر فرهنگ ها، خانم ها سیر را در دوران بارداری در رژیم غذایی خود قرار می دهند. بنابراین مصرف سیر بصورت تازه در این دوران به مقدار کم مفید می باشد. اما مصرف مکمل سیر یا پودر آن در دوران بارداری مناسب نیست و نباید بیش از حد از آن استفاده شود.

خواص سیر در دوران بارداری

سیر خواص زیادی برای سلامتی بدن در دوران بارداری دارد. اما چون شرایط بارداری برای هر فردی متفاوت است پیش از مصرف سیر باید با پزشک خود مشورت کنید. خواص سیر در این دوران شامل موارد زیر می شود: 

جلوگیری از ریزش مو:

سیر حاوی آلیسین است که ترکیبی بر پایه سولفور می باشد. این ماده از ریزش مو جلوگیری می کند و باعث رشد موهای جدید می شود.

کاهش فشار خون و کلسترول:

آلیسین موجود در سیر به کاهش کلسترول نیز کمک می کند. این ماده باعث رقیق شدن خون شده و از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند. البته رقیق شدن بیش از حد هم باعث افت فشار می شود و برای مادران باردار خوب نیست. 

جلوگیری از سرطان:

مصرف منظم سیر از تشکیل سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

جلوگیری از عفونت، آنفولانزا و سرما خوردگی:

مصرف سیر به کاهش باکتری های مضر در سیستم بدن و سلامتی سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین از عفونت هایی مانند سرما خوردگی و آنفولانزا که می تواند در بارداری بیشتر ناراحت کننده باشند جلوگیری می کند.

درمان عفونت های واژن:

سیر به درمان عفونت های واژن بخصوص در بارداری کمک می کند. 

 

8426-5

عوارض مصرف سیر در دوران بارداری:

با وجود تاثیرات مثبت مصرف سیر، مصرف آن برای برخی افراد عوارضی نیز دارد. در اینجا برخی از این عوارض و تاثیرات منفی ذکر شده است:

  • مصرف سیر تازه باعث افزایش احتمال خونریزی می شود بنابراین در صورت مشاهده خونریزی واژینال یا لکه بینی با پزشک خود صحبت کنید و مصرف سیر را نیز قطع کنید.
  • در برخی موارد، ناراحتی های گوارشی نیز مشاهده می شود. در این صورت به پزشک اطلاع دهید.
  • اگر فشار خون شما پایین است، از مصرف سیر اجتناب کنید. زیرا سیر باعث کاهش فشار خون بیشتر و افت آن می شود.
  • سیر خون را رقیق می کند. بنابراین گاهی متوقف کردن خونریزی بخصوص در هنگام جراحی  دشوار می شود . از پزشک خود بپرسید مصرف چه مقدار سیر در دوران بارداری مجاز است تا در هنگام زایمان و بعد از آن با مشکلی مواجه نشوید.

سخن آخر

به طور کلی برخی از خانواده های ایرانی عادت دارند بیش از اندازه سیر مصرف می کنند. اگر شما جزء این خانواده ها هستید باید در دوران بارداری مقدار آن را کم کنید. با این حال مصرف مقدار کمی سیر در غذا علاوه بر ایجاد طعم و بویی خوش می تواند مزایای سلامتی زیادی برای شما مادران عزیز داشته باشد. بهتر است قبل از مصرف آن نیز با پزشک مشورت کنید تا خطری برایتان ایجاد نشود. 

 Dalia Kinsey (RD, LD, SNS). 8 Amazing Health Benefits Of Eating Garlic During Pregnancy.November 12, 2019

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 95% 95


  • profileیسنا یسناجون1401/09/14

    هرچیزی به اندازه خوبه..عالی بود..مرسی اومای عزیز❤️👌