Ooma
مشاوره ژنتیک قبل از بارداری

يك فرآيند آموزشي كه به افراد مبتلا يا در معرض خطر كمك مي كند تا طبيعت اختلال ژنتيكي (بيماري وراثتي) و نحوه انتقال آن را بشناسند و موضوعات مرتبط با درمان اين بيماري ها و تنظيم خانواده را بهتر درك كنند. از اصلي ترين اهداف مشاوره ژنتيك، مشخص كردن خطر وقوع يا تكرار يك بيماري ارثي در هر حاملگي است. تمام افرادي كه هريك از موارد زير را در خود يا اجداد خود د ارا هستند، قبل از تصميم به ازدواج يا قبل از بچه دار شدن يا در حين حاملگي و يا بعد از زايمان بايد تحت مشاوره ژنتيك قرار گيرند (كه البته بهتر است قبل از تصميم به ازدواج و يا قبل از بچه دار شدن باشد):

• ازدواج هاي فاميلي

• حاملگي در سن 35 سال يا بالاتر

• وجود نقايص مادرزادي

• عقب ماندگي ذهني يا تاخير در رشد

• كوتاهي بيش از حد قد و ساير اختلالات رشدي

• نازايي يا سقط هاي مكرر در زنان و عقيمي در مردان

• ناتواني هاي جسماني كه در هنگام بلوغ شروع شده است

• سرطان ها، برخي بيماري هاي قلبي، فشار خون بالا و بيماري هاي ديگري كه ارث در آن دخيل است مانند ديابت . . .

• اختلالات سوخت و ساز بدن

• اختلالات رفتاري .

بنابراين مشاوره ژنتيك به خانواده ها و افراد كمك مي كند تا : نقش توارث را در بيماري ها بشناسند و خطر تكرار بيماري را در خويشاوندان بدانند حقايق پزشكي در باره بيماري هاي ارثي را درك كنند (نحوه تشخيص، عاقبت بيماري وراثتي) راه هاي در دسترس براي برخورد با خطر موجود را بشناسند بهترين راه چاره را كه با اهداف، ارزش ها و اعتقادات خانواده منطبق باشد بيابند.

ازدواج فاميلي ازدواجي است كه در آن زوجين با يكديگر خويشاوند هستند و بنابراين ژن هاي مشابه دارند. در حال حاضر هزاران نوع بيماري ارثي مختلف شناخته شد ه اند كه ممكن است از طريق به ارث رسيدن ژن هاي مشترك در پدر و مادر، فرزندان ر ا مبتلا سازند اين خطر در ازدواج هاي فاميلي به علت وجود ژ ن هاي مشترك بيشتر خواهد بود، اين بدان معنا نيست كه در ازدواج هاي غيرفاميلي هيچگونه خطري وجود ندارد، بلكه احتمال خطر پايين خواهد بود بنابراين ازدواج فاميلي از نظر ژنتيك منطقي نيست.

نقايص ژني : در اين بيماري ها، اختلالات ژنتيكي از طريق به ارث رسيدن يك ژن معيوب از پدر، مادر و يا هر دو به وقوع م يپيوندد، مانند كم خوني داسي شكل، هموفيلي، كوررنگي.

اختلالات كروموزومي : اين بيماري هاي ژنتيكي به علت اختلال در ساختمان و يا تعداد كروموزوم ايجاد مي شوند . شايعترين اختلال كروموزومي سندرم داون يا منگوليسم است . با افزايش سن مادر، احتمال اين اختلال بيشتر مي شود به طوري كه در يك خانم 20 ساله احتمال به دنيا آوردن فرزند مبتلا به منگوليسم حدود يك در 2000 و در خانم 40 ساله يك در 100 است.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 96% 96


  • profileفاطمه عابدی1399/05/17

    سلام من به تازگی زایمان کردم و پسرم در زایمان فوت کرد بعد از ازمایش فهمیدیم که پسرم سندرم‌نونان داشته .. درخانواده هر دو ما هیچ سندرم و بیماری ژنتیکی نیست . تشخیص دکتر این هست که خود به خود این بیماری در پسرم به وجود اومده .. حالا سوال من این هست ایا من ریسک کنم بزارم باردار بشم یا اینکه ازمایش ژنتیک لازم هست که من اصلا چنین پولی ندارم ....