Ooma
عوارض از شیر گرفتن کودک برای مادر

از شیر گرفتن کودک 

دیر یا  زود رژیم غذایی کودک تغییر می کند و باید غذاهای جامد در رژیم غذایی جای گیرد. کودکان پستانداران به خصوص انسان، در ابتدا شیر مادر می خورند که تمام مواد مغذی را برای آن ها تامین می کند. اما پس از مدتی کودک باید غذاهای جامد نیز مصرف کند.
از شیر گرفتن کودک هنگامی که کودک شش ماهه است اتفاق می افتد. اما این زمان برای تمام کودکان یکسان نیست. از شیر گرفتن فرایند مرحله مرحله است زیرا سیستم گوارش کودک بلافاصله آماده پذیرش غذاهای جامد نیست. بهتر است غذاهای جامد همراه با شیر مادر به کودک معرفی شوند.
غذاهایی که در ابتدا به کودک داده میشود، غذاهای نرم هستند. میوه های له شده و سبزیجات برای کودک مناسب است زیرا دندان ندارد و نمی تواند غذا را بجود.
برخی غذاها برای کودکان کوچک و تازه از شیر گرفته شده توصیه نمی شوند. این غذاها شامل غذاهای پر نمک، آجیل، قند و غذاهای ژلاتینی می باشد.

مشکلات از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن کودک برای مادر و کودک کاری دشوار است. به عنوان مثال در برخی شرایط مادر آمادگی از شیر گرفتن دارد اما کودک آمادگی این کار را ندارد.

چند نکته برای راحت تر شدن از شیر گرفتن کودک

گاهی پیش می آید که مادر دچار بیماری های ویروسی یا باکتریایی است. در این شرایط قرص مصرف شده وارد شیر مادر می شود. بنابراین مادر باید برای جلوگیری از قرص به بدن نوزاد، از شیر دادن به نوزاد اجتناب کند.

راه های عملی برای از شیر گرفتن کودک

کودک معمولا 8 تا 12 بار در روز شیر می خورد. گاهی نیاز است به جای شیر دادن، به کودک غذاهای جامد بدهید.
فرایند از شیر گرفتن کودک به این شکل است: مادر باید یک وعده از وعده های شیردهی را کم کند و به جای آن، غذای جامد یا شیر خشک به کودک بدهد. بدن مادر باید با این تغییرات سازگار شود. پس از مدتی، مادر باید یکی دیگر از وعده های شیردهی کودک را با غذای جامد جایگزین کند.
با ادامه دادن این الگو، کم کم تمام وعده های شیردهی با غذای جامد جایگزین می شوند.

منبع: http://ic.steadyhealth.com/complications-of-child-weaning

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 80% 80