Ooma
علل شب ادراری  کودک و کمک به درمان آن

اغلب کودکان در سال های اولیه زندگی و زمانی که می خواهید آنها را از پوشک بگیرید با مشکلی به نام شب ادراری روبرو می شوند. می توان گفت شب ادراری یکی از مراحل رشد کودک محسوب می شود و کاملا قابل درمان است. عوامل متعددی در شب ادراری کودک مؤثر هستند که با دانستن این عوامل و تلاش در به حداقل رساندن آنها می توان این مشکل در کودک را برطرف کرد. شب ادراری می تواند بر روحیه کودک به شدت تأثیر بگذارد، پس به او در درمان شب ادراری کمک کنید.

دلایل شب ادراری کودک

عوامل متعددی در بروز شب ادراری کودک دخیل هستند، در اینجا به بررسی برخی از این عوامل می پردازیم:

کم بودن سطح هورمون ADH

به طور طبیعی بدن در هنگام شب مقدار بیشتری هورمون ضدادراری  ADH  تولید می کند. این هورمون سرعت تولید ادرار را کاهش می دهد. چنانچه بدن، در هنگام شب به مقدارکافیADH  تولید نکند، سرعت تولید ادرار کاهش نمی یابد و در نتیجه، ادرار زیادی در مثانه جمع می شود و در صورت بیدار نشدن کودک، شب ادراری رخ خواهد داد.

تأخیر در بلوغ مثانه

این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که سیگنال‌دهی میان مغز و مثانه در حین خواب با تأخیر صورت گیرد و یا بنا به دلایلی با کندی همراه شود.

خواب زیاد و عمیق

اگر خواب کودک عمیق باشد، ممکن است مغز نتواند سیگنال پر شدن مثانه را دریافت کند.  

یبوست

یبوست در کودک ممکن است به شب ادراری منجر شود، زیرا در این وضعیت فشار زیادی به مثانه وارد می‌شود

توصیه هایی برای کمک به درمان شب ادراری کودک

متخصصین اطفال شب ادراری کودکان تا 6 سالگی را طبیعی قلمداد می کنند. اما اگر پس از این مرز سنی همچنان شاهد شب ادراری کودک بودید بهتر است به یک متخصص اطفال مراجعه کنید.

توالت رفتن قبل از خواب

نوشیدن کمتر مایعات قبل از خواب

تنبیه و انتقاد ممنوع

به خاطر داشته باشید که شب ادراری کودک در بسیاری از مواد خارج از کنترل کودک است. تنبیه و انتقاد شرایط را وخیم تر خواهد کرد. در صورت بروز شب ادراری آرام و مهربان با کودک گفت و گو کنید و به او اطمینان دهید که حامی او هستید.

استفاده از دستگاه هشدار دهنده شب ادراری

این دستگاه به لباس کودک وصل می شود و شب ادراری را به او هشدار می دهد. استفاده از این ابزار در طولانی مدت تأثیرگذار خواهد بود.

توضیح علت به کودک

علت را به بیان ساده برای کودک توضیح دهید. او خود سر در گم و متعجب است که چرا این اتفاق بدون آنکه حتی متوجه شود، رخ می دهد. بنابراین او را سرزنش نکنید، و به ساده ترین شکل موضوع را برایش شرح دهید. مثلا بگویید، مثانه و مغز به درستی با هم گفتگو نمی کنند.

تمرین مثانه

این تمرین به ظاهر ساده اما تأثیرگذار است اما به کودک کمک می‌کند تا به تدریج ادرار را برای مدت زمان بیشتری در مثانه خود نگه دارد. این تمرین توانایی کودک در کنترل جریان ادرار را تقویت می‌کند که در نهایت به کم شدن احتمال شب ادراری منجر می‌شود.

 استفاده از وسایل کمکی

پوشش های ضد آب می توانند گزینه مناسبی برای کاهش پیامدهای منفی شب ادراری باشد. این نوع پوشش ها را می توان از فروشگاه های نوزاد و داروخانه ها تهیه کرد.

مراجعه به پزشک متخصص

به محض مشاهده شب ادراری با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. او بهتر از هر کسی می‌تواند شما را یاری کند. پزشک با زیر نظر قرار دادن فرآیندهای مختلف کودک، بهترین توصیه‌ها را ارائه می‌کند. در واقع پزشک ابتدا علل شب ادراری را بررسی می کند.

حمایت عاطفی از کودک

 گفتگوی دوستانه با کودکی که به هر دلیل دچار شب ادراری شده تأثیر بسزایی در درمان هرچه سریع‌تر این مشکل دارد. او را در این شرایط تنها نگذاشته و نشان دهید که همواره و در هر شرایطی در کنارش قرار دارید. کودک با مشاهده این نزدیکی عاطفی، از نظر روانی برای درمان این عارضه آمادگی بیشتری پیدا می‌کند.

کودکان طلاق به چه مشکلاتی دچار می شوند؟

امتیاز مطلب: 100% 100