Ooma
علت تاخیر در قاعدگی ماهانه

نگران تاخیر در دوره قاعدگی خود هستید اما آیا می دانید که حامله نیستید؟ از دست رفتن قاعدگی و یا تاخیر در دوره به دلایل بسیاری دیگر غیر از حاملگی نیز اتفاق می افتد. علل شایع می تواند عدم تعادل هورمونی در اثر شرایط جدی پزشکی باشد. همچنین می دانید که نامنظمی دوره قاعدگی، دو بار در زندگی یک زن کاملاً عادی است هنگامی که قاعدگی او برای اولین بار آغاز می شود و زمانی که یائسگی او شروع می شود.


به طور معمول دوره قاعدگی زنان از 10 تا 15 سال سن شروع می شود در طول دو سال اول بعد از شروع دوره، هورمون ها هنوز هم ممکن است تنظیم شوند این می تواند علت  تاخیر دوره قاعدگی یا دوره قطع دوره باشد. یائسگی به طور کلی بین 45 تا 55 آغاز می شود هنگامی که بدن شما از چرخه طبیعی خود عبور می کند سیکل قاعدگی تبدیل نامنظم می شود.
بسیاری از زنان معمولاً از شروع دوره تا یائسگی هر 28 روز یک دوره قاعدگی داشته اند. با این حال، چرخه قاعدگی سالم می تواند از هر 21 تا 35 روز متغیر باشد. اگر دوره شما در این محدوده اتفاق نمی افتد می تواند به یکی از دلایل زیر باشد.

علل تاخیر در شروع یا قطع قاعدگی

ما در این مقاله 8 علت تاخیر در عادت ماهیانه و قطع دوره قاعدگی را برایتان بیان می کنیم که این دلایل عبارتند از:

استرس

استرس می تواند سبب ویران کردن هورمون های شما شود و تغییر در زندگی روزمره شما شود و حتی می تواند روی بخشی از مغز (هیپوتالاموس) که مسئول تنظیم دوره است تاثیر نماید با گذشت زمان، استرس می تواند  منجر به بیماری، افزایش وزن و یا از دست دادن ناگهانی شود همچنین می تواند سیکل قاعدگی را تحت تاثیر قرار دهد.
اگر شما فکر می کنید استرس ممکن است روی سیکل شما تاثیر بگذارد سعی کنید روش های آرامش بخش را تمرین کنید و در شیوه زندگی خود تغییرات ایجاد کنید اضافه کردن ورزش به رژیم غذایی شما ممکن است به شما در مسیر برگشت دوره کمک کند.

کم شدن وزن بدن

زنان مبتلا به اختلالات غذا خوردن، مانند ( بی اشتهایی و یا پرخوری عصبی )، ممکن است دوره قاعدگی از دست رفته را تجربه کنند کاهش وزن 10 درصد کمتر از آن چه که در محدوده طبیعی وزن نسبت به قد در نظر گرفته می شود می تواند مسیر عملکردهای بدن شما را تغییر دهد و  سبب توقف تخمک گذاری شود درمان اختلال در غذا خوردن و قرار دادن وزن در یک مسیر سالم می تواند چرخه قاعدگی شما را به حالت عادی برگرداند.

چاقی

همانطور که وزن کم بدن می تواند باعث تغییرات هورمونی شود اضافه وزن نیز می تواند سبب تغییرات هورمونی شود اگر دکتر شما تشخیص دهد که چاقی یک عامل تاخیر یا قطع قاعدگی است می تواند یک برنامه رژیم غذایی و ورزش را برای شما توصیه نماید.

نشانه تخمدان پلی کیستیک ( PCOS )

PCOs بیماری است که باعث می شود که بدن بیشتر هورمون مردانه ( آندروژن ) تولید کند کیست تخمدان در اثر این عدم تعادل هورمونی تشکیل می شود این می تواند تخمک گذاری را نامنظم و یا تماماً متوقف نماید.
در زنانی که سندروم پلی کیستیک دارند ممکن است مقاومت به انسولین پیدا شود که استفاده بدن از انسولین دچار مشکل شده و قند خون بالا می رود درمان PCOS در تخفیف علائم بیماری متمرکز است دکتر شما ممکن است با قرص های کنترل تولد و یا داروهای دیگر به تنظیم چرخه شما کمک کندجهت دریافت اطلاعات جامع در رابطه با این بیماری مقاله تخمدان پلی کیستیک را مطالعه فرمایید.

داروهای کنترل تولد

هنگامی که از داروهای کنترل تولد استفاده می کنید ممکن است یک تغییر در چرخه قاعدگی داشته باشید قرص های ضد بارداری حاوی هورمون استروژن و پروژسترون است که از آزاد شدن تخمک از تخمدان جلوگیری می کن  بعد از قطع قرص ممکن است تا تا شش ماه طول بکشد تا چرخه قاعدگی شما دوباره سازگار شود انواع دیگر قرص ضد بارداری کاشتنی و یا تزریقی می تواند باعث قطع قاعدگی شوند.

بیماری های مزمن

بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری سلیاک همچنین می توانید روی چرخه قاعدگی شما تاثیر بگذارد تغییرات قند خون به تغییرات هورمونی مرتبط است بنابر این بندرت دیابت کنترل نشده می تواند باعث نامنظم شدن دوره شما شود.
بیماری سلیاک باعث التهاب شده که می تواند سبب آسیب در روده کوچک شود و ممکن است از جذب مواد مغذی کلیدی در بدن جلوگیری کند این نیز می تواند سبب تاخیر در دوره و یا قطع قاعدگی شود.

یائسگی زود هنگام

در بسیاری از زنان شروع یائسگی بین سنین 45 تا 55 است زنان که در سن 40 سالگی و یا قبل از آن مبتلا به علائم می شوند به یائسگی زودرس مبتلا شده اند و در نهایت قاعدگی پایان می یابد. که می توان با تعیین تست های هورمونی یائسگی زود هنگام را تشخیص داد.

مسائل مربوط به تیروئید

غدد تیروئید پر کار یا کم کار همچنین می تواند علت تاخیر دوره و یا قطع قاعدگی باشد تیروئید، متابولیسم بدن شما را تنظیم می کند بنابر این سطح هورمون تیروئید می تواند مؤثر باشد مسائل تیروئید معمولاً می تواند با دارو درمان شود پس از درمان مشکلات تیروئید، دوره قاعدگی شما به احتمال زیاد به حالت عادی بر خواهد گشت.

درمان تاخیر دوره یا قطع قاعدگی

شما می توانید به یک پزشک مراجعه نمایید تا به درستی علت تاخیر در دوره و یا قطع قاعدگی را تشخیص دهد و گزینه های درمانی را برایتان شروع نماید.
اگر شما خونریزی زیاد و غیر منتظره، تب، درد شدید، تهوع و استفراغ و یا خونریزی طولانی تر از هفت روز داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 87% 87