Ooma
عفونت بعد از زایمان

عفونت بعد از زایمان چیست؟

بعد از زایمان بدن نسبت به عفونت های خاصی آسیب پذیر است. برخی عفونت های بعد از زایمان (بخوانید: درمان خانگی عفونت زنان) در طول زایمان شروع می شود اما ممکن است تا چند روز یا چند هفته بعد از زایمان خودنمایی نکنند.
عفونت های رایج عبارتند از:

  • اندومتریت، عفونت آندومتر (پوشش داخلی رحم)
  • ورم پستان، عفونت پستان
  • زخم عفونی
  • عفونت مجاری ادراری

اندومتریت

اگر سزارین انجام دهید بیشتر در خطر ابتلا به عفونت آندومتر هستید و در صورتی که زایمان شما به سختی انجام شود احتمال خطر بیشتر می شود.
اگر زایمان شما طولانی باشد یا فاصله بین پاره شدن کیسه آب و زایمان زیاد باشد احتمال عفونت بیشتر می شود. در میان زنانی که از طریق واژن زایمان می کنند در افرادی که زایمان با کمک انجام شده است احتمال خطر بیشتر است تا افرادی که زایمان به صورت خود به خودی و طبیعی انجام شده است.

ورم پستان

عفونت ورم پستان در هر 10 مادر شیرده، یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد و بیشتر در مادرانی که نوک سینه ترک خورده دارند دیده می شود. (در مادرانی که شیر نمی دهند این عفونت به ندرت دیده می شود. این عفونت پیش از خشک شدن شیر نیز دیده می شود)

زخم عفونی

اگر سزارین انجام داده باشید و محل برش عفونی شده باشد. (پس از زایمان طبیعی، ممکن است این عفونت در محل پارگی اتفاق بیفتد، هر چند این حالت غیر معمول است.) 16 درصد زنانی که سزارین می کنند، یک هفته پس از زایمان این عفونت را مشاهده می کنند.

عفونت مجاری ادراری

پس از زایمان، عفونت دستگاه ادراری بسیار رایج است به خصوص اگر در مثانه یا اپیدورال برشی ایجاد شده باشد.

علائم عفونت بعد از زایمان 

بیشتر عفونت ها همراه با تب، لرز و احساس بیماری همراه است. علائم رایج عفونت عبارتند از:

  • درد در ناحیه پایین شکم، تب با درجه پایین، بوی بد ترشحات بعد از زایمان (نشانه ای از اندومتریت)
  • درد، گرما، قرمزی (معمولا تنها در یک پستان) و تب، لرز، درد عضلانی، خستگی، یا سردرد (نشانه ای از ورم پستان)
  • قرمزی، ترشح، تورم، گرمی، یا افزایش حساسیت به لمس و یا درد در اطراف محل برش یا زخم (برش سزارین، یا پارگی زایمان طبیعی)
  • سخت ادرار کردن، دفع دردناک ادرار، احساس نیاز به ادرار فوری اما ادرار ناچیز و یا ادرار مات یا خونی (نشانه هایی از عفونت های دستگاه ادراری)

اگر عفونت داشته باشم باید چه کاری انجام دهم؟

از آنجا که عفونت درمان نشده به سرعت جدی می شود باید به پزشک خود در اوایل بیماری اطلاع دهید.
(ممکن است شنیده باشید که تورم پستان می تواند باعث تب با درجه پایین شود. اگر این حالت اتفاق افتاد، فکر نکنید به خاطر تورم پس از زایمان است. حتما با پزشک خود تماس بگیرید.)
آنتی بیوتیک برای درمان عفونت تجویز می شود. حتما به پزشک بگویید که نوزاد شیر می دهید زیرا آنتی بیوتیک بر شیر مادر تاثیر می گذارد. آنتی بیوتیک های خوراکی معمولا کافی هستند، اما در برخی شرایط ممکن است آنتی بیوتیک داخل وریدی نیز تجویز شود. (به عنوان مثال، اگر شما زخم شما عفونی شده باشد، ممکن است نیاز به عمل جراحی باز و خشک داشته باشید.)
در عرض چند روز پس از شروع مصرف آنتی بیوتیک احساس بهتری خواهید داشت اما حتما دوره را به طور کامل مصرف کنید؛ حتی اگر نشانه های بیماری ناپدید شده باشند. از پزشک بپرسید داروها را چه مدت باید مصرف کنید و اگر داروها اثری داشتند به پزشک خبر بدهید. ممکن است نیاز به تعویض دارو داشته باشید و یا ممکن است تغییرات به دلایل دیگری باشد.
مقدار زیادی مایعات بنوشید تا از کم آبی بدن جلوگیری شود و تا می توانید استراحت کنید تا بدن بتواند با عفونت مبارزه کند.

منبع: www.babycenter.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 97% 97