Ooma
12 علت عرق کردن در خواب

برخی داروها باعث می شود ضربان قلب بالا برود و رگ های روی پوست گشاده شوند. این مسئله بر روی عرق کردن تاثیر می گذارد. اما آیا عرق کردن در خواب طبیعی است؟

عرق کردن واکنش طبیعی سیستم سرمایشی بدن در محیط های گرم و در هنگام فعالیت است. اما عرق کردن زمان و مکان دارد؛ هنگامی که در باشگاه هستیم و ورزش می کنیم انتظار داریم عرق کنیم اما عرق کردن در خواب امری آزاردهنده و هشداردهنده است. عوامل زیادی وجود دارد که موجب عرق کردن در شب می شود بنابراین علائم را بشناسید و اطلاعات کافی درباره آن کسب کنید. آیا طبیعی است که در خواب عرق کنیم؟

چرا در خواب عرق می کنیم؟

برای جلوگیری از عرق کردن در خواب باید به فاکتورهای زیادی توجه کنیم. اولین و مهم ترین فاکتور دمای اتاق و راحتی شما در حین خواب است. گرما تنها عامل عرق کردن در خواب نیست. رطوبت نیز نقش مهمی ایفا می کند. فاکتورهای دیگر شامل پتوی ضخیم، لباس گرم یا ناراحتی ناشی از تشک قدیمی و اتاق پر سروصدا نیز باعث عرق کردن می شوند.

نکته دیگر سلامتی شما است. اخیرا  رژیم غذایی خود را تغییر داده اید؟ احساس خستگی می کنید؟ علائم سرماخوردگی مانند تب نیز موجب عرق کردن می شود. عرق کردن به دلیل سرماخوردگی یا آنفولانزا یک یا دو شب طول می کشد؛ اگر بیشتر از این طول کشید مشکل جدی تری وجود دارد.

12 علت شایع عرق کردن در خواب

12 علت شایع عرق کردن در خواب

توجه داشته باشید تمایز گرگرفتگی و قرمزی صورت یا بدن از تعریق شبانه کاری دشوار است. علل مختلفی برای عرق شبانه وجود دارد. برای پیدا کردن علت، پزشک باید سابقه پزشکی دقیق و آزمایشاتی برای تصمیم گیری در مورد وضعیت پزشکی انجام دهد. برخی از بیماری های شناخته شده که می توانند باعث عرق شبانه شوند عبارتند از:

1. یائسگی:

گرگرفتگی هایی که همراه با یائسگی (دوران یائسگی زنان چیست؟) می توانند در شب رخ دهند و موجب عرق شوند. این یک علت بسیار شایع در عرق شبانه در زنان است.

2. هیپریدروییدی ایدیوپاتیک:

هیپریدروییدی ایدیوپاتیک یک بیماری است که در آن بدن به طور مداوم بدون هیچ علتی مشخص پزشکی عرق زیادی تولید می کند.

3. عفونت:

 مرض سل عفونتی است که اغلب با عرق شبانه همراه است. اما عفونت های باکتریایی مانند اندوکاردیت (التهاب دریچه های قلب)، استئومیلیت (التهاب استخوان) و آبسه ها می توانند عرق شبانه را ایجاد کنند. عرق شب نیز نشانه عفونت HIV است.

4. قاعدگی و تغییرات هورمونی:

یکی از رایج ترین علت عرق کردن زیاد  شبانه گرمای ناگهانی است که به دلیل قاعدگی و تغییرات هورمونی اتفاق می افتد. افت ناگهانی تولید استروژن موجب به هم خوردن تعادل هورمون ها در هیپوتالاموس می شود که باعث افزایش دمای بدن خانم ها می شود.

5. سرطان:

عرق شبانه نشانه اولیه برخی از سرطانها است. شایعترین نوع سرطان مرتبط با عرق شب لنفوم است. با این حال، افرادی که سرطان ندارند، اغلب علائم دیگری نیز دارند مانند کاهش وزن ناگهانی و تب.

6. داروها:

مصرف برخی از داروها می تواند منجر به عرق شبانه شود. داروهای ضد افسردگی یک نوع از داروهای رایج هستند که می تواند منجر به عرق شبانه شود. از 8٪ تا 22٪ افرادی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند عرق شبانه دارند. سایر داروهای روانپزشکی نیز با عرق شبانه همراه است. داروهایی که برای کاهش تب، مانند آسپیرین و استامینوفن مصرف می شود، گاهی اوقات منجر به عرق می شود. بسیاری از داروهای دیگر می توانند باعث عرق کردن یا سوزش در شب شوند.

7.هیپوگلیسمی:

قند خون پایین می تواند باعث عرق شود. افرادی که انسولین یا داروی خوراکی دیابت مصرف می کنند ممکن است در طول شب هیپوگلیسمی ایجاد کنند که با عرق همراه است.

8. اختلالات هورمونی:

عرق کردن یا سکته مغزی با چندین اختلال هورمونی، از جمله فئوکروموسیتوم، سندرم کارسینوئید و هیپرتیروئیدیسم دیده می شود.

9.بیماری عصبی:

غالبا، بیماری های عصبی مانند دیس رفلکسیای خودایمنی، سینگرمومیالی پس ضربه، سکته مغزی، و نوروپاتی اتونومیک ممکن است موجب عرق شبانه شود.

10-  مصرف الکل پیش از خواب

نیز عامل عرق شبانه است. مصرف یک لیوان الکل باعث خوابیدن میشود اما مطالعات نشان می دهد الکل باعث سردرد و عرق شابه می شود.

11- غذای تند

 عامل دیگری که باعث عرق کردن در خواب می شود مصرف غذاهای تند است. هضم غذاهای تند باعث افزایش دمای بدن میشود. همچنین مصرف کافئین نیز باعث می شود افرادی که در خواب به شدت عرق می کنند، بیشتر عرق کنند.

12- آسپرین و قرص ضد افسردگی

بیشتر داروها باعث افزایش ضربان قلب و گشاد شدن رگ های سطح پوست می شوند؛ این مسئله باعث عرق کردن شدید می شود. داروهای تب بر یکی از عوامل اصلی هستند. اکثر افراد هنگامی که علائم آنفولانزا را می بینند آسپرین یا قرص های دیگر مصرف می کنند. این قرص ها باعث کاهش تب و افزایش عرق شبانه میشود. قرص های ضد افسردگی نیز عامل دیگر عرق شبانه هستند.

همچنین بخوانید: راه های نجات از افسردگی

شرایط پزشکی که می تواند عرق شبانه را ایجاد کند، بیماری ها و شرایطی که می تواند موجب عرق شبانه شود عبارتند از:

  • اضطراب
  • اختلالات خودایمنی
  •  نوروپاتی اتونومیک (آسیب به اعصاب)
  •  بروسلوز (عفونت باکتریایی)
  •  سندرم کارسینوئید (نوع خاصی از تومور سرطانی در روده)
  •  اعتیاد به مواد مخدر (اختلال مصرف مواد) یا قطع مصرف (الکل، مواد مخدر، کوکائین، بنزودیازپین ها)
  •  آندوكاردیت (عفونت داخلی مفصل قلب)
  •  اچ آی وی / ایدز
  •  لنفوم هوچکین (بیماری هوچکین)
  •  هیپرتیروئیدیسم (تیروئید بیش از حد فعال)
  •  لوسمی
  •  ميلوفيبروز (اختلال مغز استخوان)
  •  لنفوم غیر هودقین
  •  استئومیلیت (عفونت استخوانی)
  •  فئوکروموسیتوم (تومور غدد لنفاوی نادر)
  •  آبسه زگیل (حفره پر شده از یک عفونت)
  • اختلالات خواب (مانند آپنه انسدادی خواب)
  •  سکته مغزی
  •  سیرینگوملیا(کیست مایع پر شده در نخاع)
  •    بیماری تیرویید
  •    بیماری سل

عرق و گرگرفتگی شبانه در زنان در دوران یائسگی بسیار رایج است. اگر شما در سن 50 سالگی هستید و دوره های قاعدگی نامنظم یا غیرواقعی دارید و علائم دیگری ندارید، احتمالا علت ایجاد علائم است.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنید؟

اگر علائم زیر را مشاهده می کنید، به پزشک مراجعه کنید:

  • تعریق منظم 
  • در اثر تعریق خواب شما مختل می شود
  • همراه با تب، کاهش وزن، درد موضعی، سرفه، اسهال، یا سایر نشانه های نگران کننده همراه است
  • بعد از اینکه علائم پریودی ماهها یا سالها وجود نداشته باشند، دوباره بازگردند

مردها از این مشکلات رنج نمی برند. مردهایی که کمبود تستوسترون دارند یا قرصی مصرف می کنند که مانع تولید تستوسترون می شود این تاثیرات را تجربه می کنند. اکثر آقایان گرمای ناگهانی را تجربه نمی کنند اما کمبود اندروژن موجب عرق شبانه می شود.

راه های طبیعی برای درمان عرق کردن در خواب

- اولین تعیین دمای مناسب است. اگرچه بیشتر پزشک ها دمای بین شصت و هشت و هفتادوچهار درجه فارنهایت را در هنگام خواب مناسب می دانند، اما افراد متفاوت هستند بنابراین شما باید دمای مناسب را برای خود بیابید. اگر همسر شما دمای بالاتر یا پایین تر را ترجیح می دهید، از پتوهای متفاوتی استفاده کنید.

- از بین بردن عوامل تنش زا نیز راهی مناسب است. استرس و نگرانی از عوامل اصلی شروع عرق کردن شدید است (در طول شب و روز). بنابراین اگر عروسی شما نزدیک است یا مصاحبه کاری دارید عرق کردن بیش از همیشه امری طبیعی است. اما اگر عرق کردن در خواب چند هفته پس از روز تنش زا طول کشید به پزشک مراجعه کنید.

- مردهایی که عرق کردن شبانه آن ها همره با آندروپوز است می توانند چایی که با کوهوش سیاه تهیه شده است مصرف کنند. کوهوش نوعی گیاه است که در امریکای شمالی یافت می شود و برای درمان بیشتر مشکلات استفاده می شود. شبدر قرمز یکی دیگر از درمان های گیاهی است که باعث کاهش گرمای ناگهانی و عرق در خواب می شود. اما مطالعات نشان می دهد تاثیر آن به اندازه کوهوش سیاه نیست.

- خانم ها و آقایان می توانند برای کاهش عرق کردن در خواب از درمان های گیاهی مانند چای مریم گلی و لئونوس استفاده کنند. چای مریم گلی باعث افزایش آرامش و کاهش استرس می شود ولی چای لئونوس مستقیما بر عرق کردن تاثیر می گذارد. هر دو چای باعث آرامش اعصاب می شود و بر عرق کردن در خواب تاثیر می گذارد.

تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما

منبع: www.mayoclinic.org

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 88% 88