Ooma
برای تهیه شیر خشک از چه آبی استفاده کنیم؟

در اصل همه آب های مورد استفاده برای نوزادان یکسان به نظر می رسند، اما باید بدانید املاح منابع آب برابر نیستند؛ بنابراین برای بسیاری از مامان های اومایی عزیز این سوال پیش می آید که برای درست کردن شیر خشک بهتر است از چه آبی استفاده کنیم؟ در این مقاله توصیه هایی در مورد آب مصرفی برای تهیه شیر خشک را برایتان توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

نکات مربوط به فلوراید

انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) نگرانی هایی را درباره آبی که حاوی غلظت بالای فلوراید می باشد، عنوان کرده است. فلوراید می تواند برای سلامت دندان مفید باشد، اما سطح بالای آن باعث فلوروز در دندان های در حال رشد نوزاد می شود.

فلوروز بیماری دندان نیست. بلکه به صورت تغییر رنگ در دندان های در حال رشد کودک شما مشاهده می شود که ممکن است به صورت لکه های سفید یا رگه هایی روی مینای دندان ظاهر شود. متاسفانه بیشتر شیرخشک های پودری نوزاد حاوی فلوراید هستند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه می کنند که اگر نوزادی به طور انحصاری شیر خشک مخصوص نوزادان را که با آب حاوی فلوراید بازسازی شده مصرف می کند، والدین باید حواسشان باشد که هنگام مخلوط کردن از آب بدون فلوراید استفاده کنند. این کار به کاهش خطر ابتلا به فلوراید زیاد و شرایط فلوروز در دندان های نوزادتان کمک می کند.

اگر بیشتر خودتان به فرزندتان شیر می دهید و فقط گاه به گاه از یک بطری شیر خشک استفاده می کنید که غلظت فلوراید کمی بیشتری دارد باید برای جلوگیری از احتمال فلوروز با پزشک کودک خود صحبت کنید.

آب مناسب برای تهیه شیر خشک

اگر آب خانه شما بیشتر از طریق سیستم آب عمومی یعنی از طریق آب چاه تأمین می شود، آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می کند هر 3 ماه یکبار آب خانه خود را از نظر نیترات آزمایش کنید تا مطمئن شوید برای کودک شما بی خطر است.

نیترات به طور طبیعی در گیاهان وجود دارد و در کودها استفاده می شود. در نتیجه به راحتی می تواند به آب های زیرزمینی راه پیدا کند. در صورت خوردن مرتب نیترات درون آب، توسط نوزادان، احتمال بروز مشکلی به نام متهموگلوبینمی وجود دارد. این شرایط، یک وضعیت خطرناک و بالقوه کشنده برای نوزاد است که باعث تداخل در گردش اکسیژن در خون کودک می شود.

توجه داشته باشید که جوشاندن آب غلظت نیترات را کاهش نمی دهد و حتی می تواند با تبخیر آب غلظت آن را افزایش دهد. فیلترهای مکانیکی نیز نیترات ها را از بین نمی برند و تنها راه اینکه از میزان نیترات آب مطمئن شویم آزمایش کردن آن بصورت هر سه ماه یک مرتبه است.

آب بطری

اگر در شرایطی هستید که نمی توانید از آب لوله کشی استفاده کنید باید از آب های پاکیزه بطری که دارای کد بهداشتی هستند استفاده نمایید. همچنین می توانید آب بطری کم فلوراید را انتخاب کنید که دارای برچسب خالص، دیونیزه، مین زدایی، مقطر یا تهیه شده توسط اسمز معکوس باشد.

چه موقع باید آب را بجوشانید؟

چه آب لوله کشی و چه آب بطری خریداری شده را باید قبل از تهیه شیر خشک بجوشانید. این امر معمولا روی بیشتر بسته بندی های شیر خشک نیز تذکر داده شده است. این کار سلامت آب مورد استفاده برای نوزاد را افزایش می دهد و جوشاندن آب تنها به مدت یک دقیقه کافی است. با این حال، به یاد داشته باشید که آب جوش فقط آلاینده های باکتریایی را رفع می کند و مواد شیمیایی را از بین نمی برد. شیر خشک پودر شده نوزاد استریل نیست و بنابراین خطر آلودگی باکتریایی را دارد. در نتیجه با جوشاندن آب احتمال این خطر کاهش پیدا می کند.

سخن آخر

تهیه شیر خشک با آب هایی که املاح زیادی دارند و از نظر مواد مضر آلوده هستند برای نوزاد مشکلات عدیده ای ایجاد می کند؛ بنابراین از هر آبی استفاده می کنید حتما قبل از مصرف آن را جوشانده و قبل از اینکه دمای آن کمتر از 70 درجه شود با شیر خشک مخلوط کنید. همچنین به یاد داشته باشید جوشاندن ترکیبات معدنی مانند نیترات را از بین نمی برد و باید برای تشخیص این ترکیبات، آب مورد نظر آزمایش شود.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100