باید به نوزاد در خواب شیر بدم؟
در هفته های اول زندگی نوزاد، شیر دادن به نوزاد و خوابیدن با هم همپوشانی دارند زیرا نوزاد بیشتر از این که بیدار باشد خواب است. چرت زدن وسط شیر خوردن و کمی بعد بیدار شدن برای شیر بیشتر کاملا طبیعی است.
می توانید به نوزاد شیر بدهید تا بخوابد و همچنین در طول شب نیز برای دوباره خوابیدن او به او شیر بدهید. بیشتر مادرهای فکر می کنند شیر دادن به نوزاد در آخر روز راهی مناسب برای نشان دادن علاقه به نوزاد است.
اگر می خواهید نوزاد را تشویق کنید بدون شیر خوردن به خواب برود باید حداقل تا سه ماهگی او صبر کنید. زیرا در آن زمان نوزاد آماده است که او را به روش های دیگر بخوابانید.
چطور می شود شیر دادن در طول شب را آسان تر انجام دهم؟
اگر نوزاد شب ها در کنار تخت شما خوابیده باشد راحت تر می توانید به او شیر بدهید. در این حالت لازم نیست از تخت خارج شوید و می توانید نیمه هوشیار باشید.
اگر نوزاد در کنار شما بخوابد می توانید مدت طولانی تری به او شیر بدهید.
اگر نوزاد را کنار خود می خوابانید مراقب تمام نکات باشید. اگر نوزاد نارس به دنیا آمده است یا اگر شما یا همسرتان ویژگی های زیر را دارید هیچگاه نوزاد را کنار خود نخوابانید.
- سیگار می کشید
- الکل می خورید
- قرصی مصرف می کنید که خواب شما سنگین می شود
آیا نوزاد با مصرف شیر خشک راحت تر می خوابد؟
ممکن است نوزادی که شیر مادر می خورد نسبت به نوزادی که شیر خشک می خورد بیشتر در طول شب برای شیر خوردن بیدار شود. زیرا نوزاد شیر مادر را راحت تر از شیر خشک هضم می کند بنابراین شکم او سریع تر خالی می شود.
اما معرفی شیر خشک به نوزاد الزاما باعث افزایش کیفیت یا کمیت خواب نوزاد در ماه های اول زندگی نمی شود. حتی اگر نوزاد به دفعات در طول شب بیدار می شود شما راحت تر و سریع تر در هنگام شیر دهی به خواب می روید.
بلند شدن برای آماده کردن شیشه شیر و روشن کردن چراغ باعث می شود خواب شما بیشتر بپرد. در این حالت دوباره خوابیدن برای شما دشوارتر است. بنابراین تهیه شیر خشک باعث می شود شما کمتر بخوابید.
به جای استفاده از شیر خشک می توانید از روش زیر استفاده کنید تا نوزاد بیشتر بخوابد:
نوزاد معمولا شیر را در دفعات بیشتر پیش از خواب می خورد. برای کاهش دفعات بیدار شدن نوزاد در طول شب سعی کنید شیر را به اندازه کافی پیش از خواب به او بدهید.
حدود ساعت ده شب تا دوازده نوزاد را بیدار کنید و به او شیر بدهید.
این کار باعث می شود نوزاد بیشتر بخوابد. سعی کنید سه یا چهار ساعت از آخرین وعده غذایی نوزاد گذشته باشد سپس او را بیدار کنید. اگر غیر از این حالت باشد در هنگامی که نوزاد را بیدار می کنید شیر در معده دارد و شیر نمی خورد.
چطور می شود نوزاد بدون شیر خوردن بخوابد؟
این فرایند را باید کم کم انجام دهید. در دو ماه اول زندگی، نوزاد می خوابد و در طول شب یا روز بیدار می شود. پس از ماه های اول، نوزاد در ساعت مشخصی می خوابد. او کم کم مفهوم خواب شب را متوجه می شود.
می توانید به نوزاد کمک کنید تفاوت روز و شب را متوجه شود. او را در معرض صداهای روز و نور روز قرار دهید.
در طول شب نور را کم کنید و با نوزاد حرف نزنید.
در ماه سوم نوزاد تفاوت ها را حس می کند و ساعت خوابش مرتب شده است.
حمام گرم همراه با یک داستان یا آهنگ و تماس بدن شما با بدن نوزاد باعث می شود راحت تر بخوابد.
سعی کنید نوزاد را زمانی که خوابش می آید به رختخواب ببرید. می توانید آخرین وعده شیر را پیش از داستان یا آهنگ به نوزاد بدهید. در این حالت خوابیدن را از خوردن جدا کرده اید.
در ابتدا هنگامی که نوزاد را در حالت بیدار روی تخت می گذارید گریه می کند. این کاملا طبیعی است و برای چند دقیقه مشکلی ایجاد نمی کند. با نوزاد صحبت نکنید. سعی کنید با نوازش کردن او را آرام کنید.
هنگامی که نوزاد در زمان مشخص به خواب برود در طول شب نیز راحت تر بیدار می شود و شیر می خورد.
توانایی نوزاد برای آرام کردن خود با او رشد می کند و باعث بهبود قدرت و شخصیت او می شود. با رسیدن نوزاد به شش ماهگی، غذاهای اول را شروع به خوردن می کند. او خیلی از نظر فیزیکی فعال تر شده است و مهارت های جدید را یاد گرفته است.
بنابراین نوزاد مدت زمان بیشتری در شب می خوابد و فاصله بین شیر خوردنش افزایش می یابد. بین شش ماهگی و دوازده ماهگی، نوزاد بدون شیر خوردن در طول شب پیش می رود.
نوزادها با هم فرق می کنند شاید نوزاد شما بیشتر از قبل در طول شب بیدار می شود.
این بیدار شدن به معنی گرسنگی نوزاد نیست. گاهی او دوست دارد بنشیند و مهارت های جدیدش را امتحان کنید.
نوزاد من هنوز برای شیر خوردن در طول شب بیدار می شود. چه کاری انجام دهم؟
می توانید در طول شب برخی ساعات از همسر خود بخواهید بیدار شود و مراقب نوزاد باشد. در اینجا برخی کارهایی که مادر لازم نیست انجام دهد ذکر شده است:
- آماده کردن شیشه شیر. سعی کنید بعد از شش ماهگی به نوزاد در شیشه شیر بدهید.
- آروغ زدن نوزاد بعد از شیر خوردن در طول شب.
- بیدار کردن نوزاد و لباس تن او کردن در هنگام صبح. به مادر اجازه دهید کمی بیشتر بخوابد.
منبع: www.babycentre.co.uk