آیا به زودی پدر می شوید؟ پس حداقل یکی از نشانه های زیر را تجربه خواهید کرد. 90 درصد مردها در طول بارداری همسرشان درگیر چنین نشانه هایی می شوند، در واقع بروز این نشانه ها بسیار شایع است. محققان به آن سندروم couvade می گویند (یک عبارت فرانسوی به معنای این که «ما حامله هستیم». ) همسرتان در این دوران هم مثل سایر مراحل زندگی شریک شماست، پس علائم بارداری به شما هم سرایت خواهد کرد!
1. اضطراب
حتی بی خیال ترین مردها هم در طول دوران بارداری همسرشان دچار بیخوابی، سوزش معده، خستگی مفرط می شوند. چرا؟ چون احتمالا آنها کسی هستند که بیشترین نگرانی را در مورد وضعیت زن دارند. تحقیقات نشان داده در مردانی که طی دوره بارداری دور از خانواده شان زندگی می کنند، احتمال اضطراب بالاتر از است .
توصیه: با سایر مردانی که منتظر فرزند هستند صحبت کنید. اکثر آنها موقعیتی مشابه شما دارند. جلوی فکر کردن به ترسها و نگرانی هایتان را نگیرید. این به شما کمک می کند تا حس آمادگی و کنترل اوضاع را به دست آورید.
2. حالت تهوع
تهوع صبحگاهی فقط مختص خانم ها نیست. دیدن این که کسی در کنار شما حالش به هم می خورد ممکن است باعث تهوع شما هم بشود. اگر در خانم استروژن باعث این دل به هم خوردگی است در آقایان استرس این حالت را به وجود می آورد.
توصیه : مراقب رژیم غذایی تان باشید. بسیاری از مردها برای از بین بردن استرس به غذا خوردن روی می آورند. تحرک بدنی تان را بیشتر کنید. این مثل سوپاپ اطمینانی برای حل مشکلات روانی شماست. در باره نگرانی های تان حرف بزنید. مراقب مصرف الکل باشید.
3. نوسانات خلقی
امکان ندارد وقتی که شریک زندگی تان مثل دکتر جکیل و مستر هاید چند بار در روز ( مخصوصاً بین هفته ششم تا دهم) اخلاقش تغییر می کند و مثل توپ پینگ پنگ بین حالاتی از شادی و غم، آرامش و اضطراب، مهربانی و خشم در حرکت است شوکه نشوید.
حتی ممکن است شما هم همین طور شوید. علت نوسانات خلقی در زنان و مردان یکی است: «اعصاب». وقتی هورمون ها دچار جزر و مد می شوند اخلاق تغییر می کند.
توصیه:
حتما تا به حال به این درک رسیده اید که بچه دار شدن چه کار سختی است. زندگی شما از بسیاری جهات شبیه سابق نخواهد بود. همین ممکن است فرد را دچار سردرگمی کند و خواب را از او بگیرد. تمام این نگرانی ها طبیعی است. طول می کشد تا به موقعیت جدیدتان به عنوان یک پدر عادت کنید. بپذیرید که یک پدر خوب شدن به روحیه یادگیری و صبوری احتیاج دارد.
4. تغییر در ذائقه جنسی:
در دوران بارداری ممکن است بیشتر شود ، یا کم شود ، یا تغییری نکند ( این به شانس شماست) حتی ممکن است در طول روز احساسش کم و زیاد شود. بعضی از افزایش میل جنسی در سه ماهه دوم بارداری گزراش کرده اند و برخی دیگر در همین زمان خسته و کسل هستند. در مورد مردها هم همین طور است. برای بعضی مردها تغییراتی که در اندام جدید همسرشان به وجود آمده جذابیت دارد و گروهی دیگر تغییرات بدن همسرشان را مایه نگرانی از مسئولیت های آینده می بینند و دچار خاموشی جنسی می شود. فکر کردن به نوزاد به بعضی پدرها انرژی می دهد و بعضی پدرها را خسته و ملول می کند. بعضی ها به فعالیت جنسی شان ادامه می دهند و بعضی از ترس صدمه به نوزاد از آن اجتناب می کنند. ( برای بسیاری از زوج ها داشتن رابطه هیچ خطری ندارد)
توصیه : اگر سکس تان ا متوقف کرده اید سعی کنید صمیمیت بین تان را بیشتر کنید. به یاد داشته باشید که سکس تنها شکل ظاهری صمیمیت است. راه های زیادی برای نشان دادن صمیمیت وجود دارد که منحصر به لمس کردن نیست . مهم است راه هایی برای ارتباط برقرار کردن در داخل و خارج از اتاق خواب پیدا کنید.
5. اضافه وزن
این فقط مادرها نیستند که در زمان بارداری شکمشان جلو می آید؛ این برای خیلی از پدرها هم اتفاق می افتد! مطالعات می گوید مردها بطور میانگین 6 کیلوگرم وزن اضافه می کنند. یکی از دلایل آن همراهی با زن باردار در خوردن غذا و تنقلات گاه و بیگاه است . اما این همه ماجرا نیست. نقش هورمون کورتیزول انکار شدنی نیست. کورتیزول که به درستی آن را هورمون استرس نامگذاری کرده اند در موقع اضطراب ترشح می شود. کورتیزول سطح انسولین و قند خون را تنظیم می کند بنابراین احساس گرسنگی کاذب ایجاد می شود.
توصیه : میان وعده های سالم مصرف کنید. از تنقلات و فست و فود دور بمانید. حواستان به کالری هایی که مصرف می کنید باشد.
برای کاهش استرس ورزش کنید.
6. بدن درد
به نظر می آید بسیاری از علائم سندروم couvade علل روشنی دارند (مثلا عصبی هستند) اما بعضی نشانه ها موذی ترند. در دوران بارداری مردان دردهای مزمنی مثل کمر درد ، دندان درد، دل درد، گرفتگی عضلات، را تجربه کرده اند. بسیاری از مردان درست مثل همسرشان درد را همان محل و به همان شدت تجربه می کنند . محققان هنوز نتوانسته اند توضیحی برای این همزمانی پیدا کنند.
توصیه :
در بعضی پدرها این درد، پاسخی به احساسات ناخوادگاه رقابت با همسر است. ( ممکن است آنها حامله نباشند ولی پدر که می شوند!) این که صادقانه با همسرتان درباره احساستان در مورد تغییرات زندگی آینده صحبت کنید : این ممکن است از یک مسکّن هم مفید تر باشد.