Ooma
سه پیشنهاد عملی یونیسف  برای ترویج تغذیه با شیر مادر در ایران

عکس :اتاق مادر و کودک / مترو تهران 

امسال در  سرتاسر جهان هفته تغذیه با شیر مادر با شعار" حمایت از تغذیه با شیر مادر: همراه با مادران " جشن گرفته می شود. اما جوامع باید این را بدانند که مادران به تنهایی نمی توانند در ارائه بهترین روش تغذیه کودک با شیر خود موفق شوند.بنابراین جامعه باید نقش مادران را در شیر دهی کودکان شان تحسین نماید. این مادران نه تنها مراقب سلامت کودکان خود هستند بلکه خدمتی والاتر و با ارزش تر نیز به کل جامعه می کنند. به همین دلیل جامعه باید از این مادران به طور تمام و کمال حمایت کند.

اگر مادران برای ساعات طولانی از کودکانشان جدا باشند، تغذیه کافی با شیر مادر نمی تواند تحقق یابد. زنان شاغل برای اینکه بتوانند در محل کار خود به کودکانشان شیر دهند، به تمهیدات ویژه ای نیاز دارند. این شامل همه مادران شاغل در بخشهای دولتی،  خصوصی و غیر رسمی می شود.  باید فضاهای خصوصی برای تغذیه کودکان با شیر مادر در اماکن عمومی مثل بازار و مراکز خرید، فرودگاه ها و ایستگاه های اتوبوس، مترو و قطار در نظر گرفت. مادری که بیرون خانه است نمی تواند مکانی خصوصی برای تغذیه کودک با شیر خود پیدا کند، پس چاره ای ندارد جز اینکه با شیشه و شیر خشک او را تغذیه کند.  در حالی که در بسیاری از اماکن عمومی در سطح دنیا فضایی برای سیگار کشیدن در نظر گرفته شده، هیچ اتاق و فضایی برای شیردهی به کودک وجود ندارد.

در اینجا یونیسف به وزارت بهداشت پینهاد می کند:

۱- تقاضا می شود مسوولیت ترویج و ایجاد  فضاهای خصوصی برای شیردهی مادران در محل کار و اماکن عمومی مثل مراکز خرید، فرودگاه ها، و پایانه های اتوبوس و قطار را به عهده بگیرید. در ایران بسیاری از  مردم برای ساخت مساجد  مبلغ مالی و یا زمین  اهدا می کنند. مطمئنم بسیاری از همین مردم بخشنده، به تقاضای شما برای ترویج تغذیه با شیر مادر و تامین سلامتی کودکان از طریق ایجاد اتاقهای ویژه تغذیه با شیر مادر در اماکن عمومی پاسخ مثبت می دهند.

۲- به نظر می رسد کارکرد بسیاری از دارو خانه ها را در رابطه با تبلیغات و فروش غذاهای صنعتی کودکان نیاز به بازبینی دارد. می توان گواهی نامه خاصی را تحت عنوان" داروخانه های دوستدار کودک" برای آن دسته از داروخانه ها که از قانون منع تبلیغات جایگزین شیر مادر تبعیت کرده و اصول اخلاقی دیگر را در همین زمینه رعایت می کنند، در نظر بگیرید.

۳- پیشنهاد می شود وضعیت " بیمارستان های دوستدار کودک" را در زمینه  اجرای این اصول، طبق استاندارهای جهانی مندرج در گواهینامه های دوستدار کودک به طور دوره ای مورد بازبینی قرار دهید.

 یونیسف تعهد می دهد برای حمایت از این وزارتخانه در ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر و دستیابی به بهترین تغذیه برای همه کودکان در ایران پایبند و وفادارباشد.

 

امتیاز مطلب: 87% 87


  • profilemaryam k1403/08/19

    حالا من که خودم دوست دارم فقط شیر خودم رو بدم به بچم از سمت خانواده همسرم باید همش تحت فشار باشم که "شیرت کمه و شیرت قوت نداره شیرخشک بده به بچه گشنه نمونه "

    • profilefaeze k..1402/07/01

      سلام
      ای کاش این کار رو تو ایران بکنن
      خیلی واجبه خیییلی

      • profileگل دخترام a1402/01/01

        چقدر عالی واقعا