آیا شما هم کمشنوا هستید اما، خجالت میکشید سمعک استفاده کنید؟ آیا میدانید که از دست دادن شنوایی یکی از مسائل مهم بهداشت عمومی است و بعد از بیماری آرتریت و بیماری قلبی، سومین بیماری شایع در جهان است؟ حدود ۴۸ میلیون نفر در آمریکا مبتلا به کمشنوایی هستند. در سن ۶۵ سالگی، از هر سه نفر، یک نفر کمشنوایی دارد. افراد جوانی که ساعتها در حال گوش دادن به موسیقی با هندزفری و هدفون هستند و تاثیر طولانیمدت این کار را نمیدانند در معرض کمشنوایی هستند. بنابراین این احتمال وجود دارد که کسی را که میشناسید، کمشنوا باشد و حتی خودش در موردش صحبتی نکند یا نداند. زمانیکه افراد شروع به از دست دادن شنوایی خود میکنند، هنگام صحبت با همکاران، دوستان و خانواده خود به صورت آنها نگاه میکنند و مشکل خود را نمیگویند، زیرا فکر میکنند که تنها کسی هستند که این مشکل را دارند.
تشخیص کمشنوایی توسط ادیولوژیست
تشخیص کمشنوایی توسط خود فرد چندان مشکل نیست، و فقط کافی است چند نشانه را در خود بیابد و به یکی از مراکز ادیولوژی برود و آزمایش شنوایی سنجی بدهد. کمشنوایی بهتدریج رخ میدهد. یکی از راههای درمانی کمشنوایی، سمعک است. سمعک کیفیت زندگی را بهبود میبخشد اما، خیلی از افرادی که مجبور به استفاده از سمعک میشوند فکر میکنند که کیفیت زندگیشان رو به زوال می رود. آنها در استفاده از سمعک خجالتی هستند، به این دلیل که احساس میکنند تنها کسی هستند که کمشنواست و بهخاطر نداشتن اعتماد بهنفس و خجالت کشیدن در استفاده از سمعک، کیفیت زندگی خود را پایین میآورند. آنها فکر میکنند که سمعک مخصوص افراد بالای ۷۵ سال است، در صورتیکه اکثر افرادی که سمعک استفاده میکنند، زیر ۶۵ سال سن دارند. و نیمی از این افراد نیز زیر ۵۵ سال هستند.
گام اول،رفتن به مرکز ادیولوژی یا شنواییسنجی
ادیولوژیست با انجام چند آزمایش شنوایی سنجی و با دستگاههای مخصوص، کمشنوایی و مشکل عدم تعادل در گوش شما را تشخیص میدهد. او دلیل کمشنوایی و راههای درمانی شما را خواهد گفت. مثلا، جریان مایع گوش میانی یا موم گوش میتواند دلیل کمشنوایی باشد. اگر دچار کمشنوایی شدهاید، ناامید نباشید. کارهای زیادی هست که میتوان برای کنار آمدن با این مشکل که موقعیتهای ارتباطی شما را سخت کرده است، انجام داد. گاهی مشکل خیلی سادهتر از آن چیزی است که فکرش را بکنید و با چند جلسه درمانی مشکل حل خواهد شد. سمعک تنها یکی از راههای درمانی است.
از کجا میتوان سمعک تهیه کرد؟ آیا خرید سمعک تحت پوشش بیمه است؟
بعد از اینکه به یکی از مراکز ادیولوژی یا شنوایی سنجی رفتید و پزشک برای شما سمعک تجویز کرد، این سؤال پیش میآید که چه سمعکی مناسب شما است و از کجا باید بخرید؟ انتخاب شرکت سازنده سمعک و نوعی که مناسب شما باشد، برعهده ادیولوژیست است که این کار را براساس ادیوگرام شما انجام میدهد. شما باید با مشورت با ادیولوژیست خود، مدل مناسب را انتخاب کنید. یکی از نگرانیها میتواند قیمت بالای سمعک باشد که دلیلش تکنولوژی پیشرفته و جدید آن است. قبل از خرید سمعک بهتر است با بیمه خود هماهنگ کنید و بپرسید تا چه میزان از هزینه خرید سمعک را متقبل میشوند. اگر مستقیم از خود شرکت سازنده خریداری کنید، بهدلیل حذف واسطه هزینه شما کمتر خواهد شد. از عوامل تعیینکننده قیمت سمعک میتوان تکنولوژی، مدل، سایز، کیفیت ساخت آن، لوازم جانبی، مارک و کشور سازنده و همچنین مدت گارانتی اشاره کرد.
نکات تکمیلی پیرامون استفاده از سمعک
پزشک باید بیمار را از لحاظ روانشناسی بررسی کند. در نظر برخی افراد، سمعک یک مشکل است و نمی توانند با آن کنار بیایند، که برای آنها سمعکهای نامریی و ظریف توصیه میشود، گروهی هم هستند که سمعک را یک راهحل میدانند که کیفیت زندگیشان را بهبود میبخشد، که برای این دسته سمعکهای راحت با امکانات بالا بدون تاکید بر سایز توصیه می شود.
اطلاعات خود را از سمعک افزایش دهید. ندانستن خود عامل ترس است. اگر اعتماد بهنفستان در استفاده از سمعک به شدت پایین است، توصیه میکنیم نزد مشاور بروید. مطمئن باشید که سمعک، کیفیت زندگیتان را بهبود میبخشد و استفاده از آن ارتباط و تعامل شما با دیگران را راحتتر خواهد کرد.
اکنون بعد از افزایش آگاهیتان در مورد سمعک، این امید را داریم که بتوانید نگرانیهای خود را در خصوص کاهش شنوایی خود و استفاده از سمعک بیان کنید. حالا که این انگیزه را دارید، یک گام دیگر بردارید و بیشتر از این تعلل نکنید، زیرا هر چه بیشتر این موضوع را به تاخیر بیندازید، پذیرش بیماری و سمعک برایتان سختتر خواهد شد.
ایرانگان بانک اطلاعات مشاغل و کسب و کارها
این مقاله توسط واحد محتوای سایت ایرانگان تولید شده و هرگونه کپیبرداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.