تقریبا تمام کودکان می تواند به محض توانایی در بلعیدن و جویدن در حدود همان 6 تا 9 ماهگی می توانند پنیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. پنیر را به اندازه های ریز خرد کرده طوریکه بتواند با انگشتان خود پنیر را بخورد.
اما اگر کودک شما دارای اگزمای شدید و یا آلرژی غذایی دارد، قبل از دادن پنیر به کودک حتما با پزشکش مشورت کنید. پنیر جز غذاهای آلرژی زا محسوب نمی شود اما باید احتیاط کنید زیرا دارای پروتئین شیر می باشد.
آکادمی اطفال امریکا با توجه به آلرژی و سیستم ایمنی اطفال توصیه میکند که کودکان می توانند اندکی بعد از شروع کردن غذاهای جامد( غلات، گوشت،سبزیجات و میوه ها)، پنیر هم مصرف کنند. حتی کودکان با اگزمای خفیف و یا سابقه خانوادگی آلرژی و یا آسم می توانند تا جایی که قابل خوردن برای کودک است به او پنیر بدهند.
آکادمی اطفال امریکا توصیه میکند وقتی غذایی آلرژی زا معرفی میشود بهتر است اولین بار در منزل کودک غذا را انتخاب کند نه در بیرون و یا رستوران.
وقتی غذایی را برای بار اول به کودک میدهید حتما 3 تا 7 روز غذای جدید دیگری به برنامه غذایی او اضافه نکنید. تا در این مدت واکنش بدن کودک به آن ماده غذایی مشخص شود.
برخی از کودکان حتما با مجوز پزشک پنیر بخورند، این کودکان شامل:
* اگزمای متوسط تا شدید پس از اقدام درمان توسط پزشک
* واکنش آلرژیک شدید به نوعی از مواد غذایی در گذشته
* قبلا نوعی آلرژی غذایی برای کودک مشخص شده باشد
با تعدادی از نشانه های آلرژی در کودکان آشنا شوید:
- التهاب و ورم صورت( شامل لب ها و زبان)
- درد شکمی
- راش پوستی
- استفراغ
- اسهال
اگر کودک شما بعد از خوردن غذایی خاص این نشانه ها را داشت و حتی در نفس کشیدن دچار مشکل شد حتما به اورژانس زنگ زده و یا اورا به دکتر ببرید. وقتی پنیری را برای کودک خود انتخاب می کنید چه از شیر گاو، بز و یا گوسفند دقت کنید حتما پاستوریزه باشد. پنیر درست شده با شیر غیر پاستوریزه و یا شیر خام را برای کودک خود محدود کنید زیرا حاوی باکتری لیستریا است که باعث بروز بیماری های کشنده می شود.
نگران عدم تحمل لاکتوز در کودکان نباشید. معمولا لاکتوز اندکی در پنیر وجود دارد و کودک شما دچار مشکل در هضم و گوارش آن نمیشود.