حسادت نوعی احساس عاطفی است که در کودک و بزرگسال وجود دارد. وقتی کسی با پیشرفت یا موفقیت بیش از اندازه دیگران مواجه شود، حالتی به او دست میدهد که به آن احساس حقارت میگویند. بزرگسالان این حس راکمتر از کودکان بروز میدهند.
✅زمان شروع حسادت:
حسادت در سن ۱۵ تا ۱۶ ماهگی درکودکان آشکار میشود ویک بار در سن ۲ تا ۵ سالگی اوج میگیرد و بار دیگر در دوران بلوغ به اوج خود میرسد. شدیدترین مرحله حسادت، در دوران پیش از ۵ سالگیست زیرا دراین دوران کودک کاملا به والدین خود وابسته است و همه نیازهای او بویژه نیازهای عاطفی و روانی توسط آنها ارضا میشود و والدین تنها افراد مورد علاقه کودک هستند.
✅شیوه های بروز حسادت:
خردسالان بدون پرده پوشی، حسادت خود را نشان میدهند. کودکان بزرگتر گاه حسادت خود را سرکوب کنند که در اینصورت حسادت تغییر شکل میدهد.گاه برخی از کودکان از غذا خوردن خودداری میکنند، دچار بی اشتهایی میشوند یا خود را به مریضی میزنند یا ترس بیجا از خود نشان میدهند. همه این کارها به خاطر اینست که توجه والدین را به خود جلب کنند و از توجه آنها نسبت به رقیب بکاهند. حسادت در بعضی کودکان به جای اینکه با واژه بیان شود با سرفه و جوشهای پوستی نشان داده میشود. بعضی از کودکان خرابکار میشوند. برخی دیگر شب ادراری خواهند داشت. ناخن میجوند یا مو میکشند تابه این ترتیب تمایلشان را برای گاز گرفتن و آزار دادن برادر یا خواهرشان پوشیده نگه دارند.
✅علل حسادت:
حسادت از میل کودک به تنها محبوب مادر بودن سرچشمه میگیرد. اکودک هیچ رقیبی را تحمل نمیکند. وقتی برادر و خواهر به دنیا می آیند کودک با آنها به رقابت میپردازد تا عشق و علاقه انحصاری پدر ومادر را از دست ندهد. طرز برخورد والدین در حسادت آنها موثرست. اگر تولد نوزاد همزمان با شدت دلبستگی فرزند اول به والدین باشد حسادت بیشتر در کودک ایجاد میشود. هرقدر فاصله تولد بین دو کودک کمتر باشد احتمال بروز حسادت بیشتر است.
☯بی شک مادران زیادی به دانستن این مطلب نیاز دارند! با ارسال این مطلب، آنها را یاری دهید.