Ooma
روانشناسی  رفتاری کودک

اگر چه این رفتار مرتب کردن اشیا و گروه بندی آن‎ها ممکن است به نظرتان عجیب باشد، اما برای کودکان در این سن رفتاری کامل طبیعی است. در واقع توجه به تفاوت و شباهت‎های میان اشیا و گروه‎بندی آن‎ها بر اساس شباهت‎ها یکی از مهم‎ترین وظایف شناختی مغز نوپایان است. گروه‎بندی و مرتب کردن دائم اشیا با انگشتان ممکن است مانند یک حرکت غیر ارادی در اندام‎ها ( Tic ) به نظر برسد، اما به یاد داشته باشید که کودک باید ابتدا این مهارت طبقه بندی و گروه‎بندی را با انگشتانش انجام دهد تا در نهایت بتواند آن را با مغزش به انجام برساند.

اگر به جای اضطراب از نزدیک با لذت به نوپای‎تان نگاه کنید، خواهید دید که چگونه با دقت عروسک‎های نرم را از اسباب بازی‎ها جدا می‎کند و آن‎ها را در ردیف‎های منظم و شسته رفته قرار می‎دهد یا شاید حتی آن‎ها را در زیر شاخه‎های کوچک‎تری نیز طبقه‎بندی کند (برای نمونه عروسک‎های نوزاد را در یک ردیف و عروسک‎های باربی را در ردیف دیگر قرار دهد). حتی اگر خوش شانس باشید ممکن است شاهد برخی از چالش‎های او در امر طبقه‎بندی باشید، برای نمونه زمانی که فکر می‎کند سیب را با توپ هم گروه کند زیرا هر دو گرد هستند یا آن‎را با شیرینی هم گروه کند زیرا هر دو خوراکی‎اند. 

از سوی دیگر اختلال وسواس بیشتر ناتوان کننده است تا قدرت دهنده. در وسواس کودک به جای مرتب کردن اشیا به منظور درک دنیای اطرافش از حرکات وسواس گونه برای کاهش دادن اضطرابش استفاده می‎کند؛ برای نمونه ممکن است چندین ساعت در حمام بماند یا آنقدر دستانش را بشوید که پوست آن‎ها برود. در وسواس فکری- عملی کودک شاید قادر نباشد تا اعمال به خصوصی را انجام نداده است خانه را ترک کند. این وسواس‎ها در تعاملات اجتماعی و عملکرد طبیعی کودک اثر منفی می‎گذارند، و به طور معمول با اختلالات خواب و عادت غذا خوردن دمدمی ‎همراه هستند. در خصوص میل کودک به خوردن غذای ناسالم  و ارتباط آن با وسواس فکری بیشتر بدانید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100


  • profileفاطمه تاج الدینی1396/08/02

    با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون
    دختر چهار ساله ای دارم که به تازگی بشدت بد غذا و عصبی شده ،ما به زودی صاحب فرزند جدید می شویم بهمین دلیل دخترم را به مهد برده ایم می خواستم از شما بخوام که چجوری بابد غذاای و عصابانیت دختر برخورد کنیم