کمبود آهن در کودکان نگرانی اصلی می باشد زیرا مطالعات نشان می دهد حدود شش تا پانزده درصد نوپاها کمبود آهن دارند. جلوگیری از کمبود آهن باعث می شود از مشکلاتی مانند مشکلات فیزیکی و روحی جلوگیری کرد. دلیل کمبود این ویتامین رشد سریع یا ناتوانی در جذب آهن می باشد. اما رژیم غذایی فقیر از آهن دلیل اصلی می باشد به همین دلیل مصرف مکمل توصیه میشود. اما متاسفانه مکمل آهن عوارض جانبی مانند سیاهی دندان دارد.
مکمل آهن و سیاهی دندان
مکمل آهن معمولا در کودکان نوپا به شکل قطره می باشد. مکمل مایع باعث ایجاد رنگ سیاه و قهوه ای بر روی دندان می شود. این سیاهی ممکن است به مرور زمان ایجاد شود یا بلافاصله خود را نشان دهد. همچنین در صورتی که کودک این قطره را مصرف کند، سیاهی پس از پاک شدن دوباره ایجاد می شود.
اقدامات پیشگیرانه برای رفع سیاهی دندان ناشی از قطره آهن
رقیق کردن قطره همراه با آب میوه یا آب از سیاهی دندان جلوگیری می کند. اگر قطره را به آب پرتقال بیفزایید به خاطر مصرف ویتامین ث، جذب آهن راحت تر می شود. قطره آهن را به شیر اضافه نکنید زیرا جذب آهن اتفاق نمی افتد. سعی کنید تماس قطره با دندان های جلو حداقل باشد. اما مطمئن شوید تمام قطره را کودک مصرف کرده است. کاهش مصرف مکمل باعث کاهش سیاهی دندان می شود. بنابراین سعی کنید از غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، سبزیجات و میوه های غنی از آهن و ویتامین ث برای جذب بهتر آهن استفاده کنید.
درمان سیاهی دندان ناشی از قطره آهن
روزی دوبار پس از مصرف مکمل آهن مسواک بزنید. از جوش شیرین نیز می توانید استفاده کنید. مطالعات نشان می دهد جوش شیرین برای از بین بردن هر گونه سیاهی مناسب است. اگر کودک شما نوپا است سعی کنید خمیر جوش شیرین را بر روی پارچه قرار دهید سپس بر روی دندان بمالید.
ملاحظات برای رفع سیاهی دندان ناشی از قطره آهن
سیاهی دندان به دلایل مختلف می باشد. آب میوه ها، قرص ها، ویتامین ها و حتی برخی مواد طبیعی نیز می توانند باعث سیاهی لثه و دندان شوند. خوشبختانه اگر سیاهی به خاطر مصرف آهن باشد، دندان های کودک با دندان های دائمی جایگزین می شود.
منبع: http://healthyeating.sfgate.com/can-iron-supplement-drops-stain-toddlers-teeth-7595.html