رفتار با کودک در مکیدن انگشت شصت:
بیش از نیمی از نوزادانی که انگشت شصت خود را بر اساس عادت میمکند در حد فاصل 6 تا 7 ماهگی این کار را رها میکنند.عده ای در حد فاصل 4 تا 5 سالگی عادت مکیدن انگشت شصت را کنار میگذارند اما اگر این عادت در بعد از این سنین ادامه پیدا کرد آنگاه باید نسبت به این وضعیت نگران بود. مکیدن انگشت شصت میتواند خطراتی برای سلامت دندان و کام دهان به همراه داشته باشد.
برای ترغیب خردسال به ترک این عادت مهم است که او را نسبت به این کار «علاقمند» کنید. در نظر گرفتن جایزه همواره تأثیرگذار است. در غیر اینصورت آغشته کردن انگشت با ماده ای تلخ و البته بیخطر و یا پوشاندن آن با چیزی شبیه بانداژ به ترک این عادت کمک زیادی میکند.
رفتار با کودک درکوباندن سر به سطوح:
کوباندن ریتمیک سر به سطوح مختلف میتواند نشانهای از اوتیسم باشد اما در بسیاری از موارد به آن به عنوان عادتی رایج در میان کودکانی نگاه میشود که رشد طبیعی خود را پشت سر میگذارند. این عادت در میان نوزادان 6 تا 18 ماه رایج است. اما اگر این عادت بعد از 4 سالگی نیز ادامه یافت با مشاور یا پزشک متخصص اطفال حتما مشورت کنید.
رفتار با کودک در ناخن خوری
کارشناسان سنین 5 تا 6 سالگی را رایجترین دوره مشاهده این عادت میدانند.قرار گرفتن در شرایط استرسزا میتواند این عادت را تشدید کند. سعی کنید در مواقعی که خردسالتان به ناخن خوری ترغیب میشود با ترغیب کردنش به انجام کارهای مختلف و سرگرم کننده با دستانش، حواس او را از انجام این کار پرت کنید. کوتاه کردن ناخنها و شستشوی مرتب دستها نیز توصیه میشود.
رفتار با کودک در پیچاندن مو
این عادت معمولا در سنین 3 تا 6 مشاهده میشود. پیچاندن مو به عنوان یک عادت معمولا بیخطرست و جالب اینکه کودکان حتی بی آنکه خود تشخیص دهند، برای کسب آرامش این کار را انجام میدهند. اگر پس از شش سالگی این عادت ادامه یافت یا کار به کشیدن ابروها و مژه نیز کشید شد، لازمست سری به پزشک متخصص اطفال بزنید.