Ooma
راز موفقیت لیندا بردفورد: نقش سلامت روان در موفقیت مالی زنان

لیندا بردفورد یکی از موفق‌ترین تریدرهای زن در جهان است که علاوه بر کسب دانش معامله‌گری، حفظ سلامت روان را مهمترین عامل موفقیت خود در بازارهای مالی ‌اند. خانم بردفورد که علاوه بر ترید کالاهایی همچون طلا و نفت، مدیریت چندین صندوق سرمایه‌گذاری را نیز بر عهده داشته، معتقد است که «مثبت اندیشی» یک ابزار قدرتمند است که توانایی کسب موفقیت در بازارهای مالی را برای او به ارمغان آورده است.

نقش مثبت اندیشی در برنامه روزانه کاری لیندا بردفورد

لیندا برفورد یک معامله‌گر حرفه‌ای است که موفقیت‌ها و شکست‌های زیادی را هم در دنیای بازارهای مالی و هم در زندگی شخصی تجربه کرده است. او اذعان دارد که اگرچه ترید کردن برای او به «سبک زندگی» تبدیل شده است ولی پس از اتمام معاملات هر روز، او زمان آزاد خود را به دو بخش مساوی تقسیم ‌می‌کند:

  • نیمی از زمان را صرف انجام تحقیقات و تحلیل نمودارهای قیمت برای روز معاملاتی بعدی ‌می‌کند.
  • نیمی دیگر از زمان باقیمانده را صرف کار کردن بر روی ذهنیت خود ‌می‌کند.

این کار کردن بر روی ذهنیت برای او شامل اقداماتی همچون خواندن یک پاراگراف از یک کتاب انگیزشی یا کتاب روان‌شناسی، ورزش و پیگیری رژیم غذایی است.

نقش دانش معامله‌گری در موفقیت لیندا بردفورد

لیندا بردفورد در دوران کودکی به فعالیت‌های پدرش در بازار سهام علاقه‌مند شد و تصمیم گرفت به عنوان بزرگ‌ترین فرزند خانواده به پدرش در یافتن الگوهای قیمت در نمودارهای مختلف کمک کند. نمودار قیمت، چارتی است که قیمت یک دارایی مالی را در زمان‌های مختلف نشان ‌می‌دهد. به عنوان نمونه، تصویر زیر نمودار قیمت طلای ۱۸ عیار را در چند سال گذشته به همراه بیشترین قیمت و کمترین قیمت در این دوره، نشان ‌می‌دهد.

به منظور پیش‌بینی قیمت در این نمودارها از تحلیل تکنیکال استفاده ‌می‌شود. به عنوان مثال، با استفاده از تحلیل تکنیکال ‌می‌توان بهترین زمان خرید طلا (هنگامی که قیمت نسبتا پایین است) را یافت. پس از خرید طلا در این نقطه با استفاده از همین تحلیل ‌می‌توان بهترین زمان فروش طلا (هنگامی که قیمت نسبتا بالا است) را پیدا کرد. در نتیجه با خرید در قیمت پایین و فروش در قیمت بالا ‌می‌توان سود به دست آورد. یکی از مهمترین ابزارهایی که با استفاده از آن ‌می‌توان به بهترین نحو، قیمت را پیش‌بینی کرد، ابزار فیبوناچی است. این ابزار که ماهیت شکل‌گیری آن بر اساس اعداد فیبوناچی است، با نسبت‌های مختلفی که مهمترین آنها نسبت طلایی 61.8% است، بهترین محل خرید را نشان ‌می‌دهد.

برای استفاده از ابزار فیبوناچی اصلاحی که یکی از چندین ابزار فیبوناچی است، ‌می‌توان دو نقطه بالا و پایین در نمودار قیمت انتخاب کرد. پس از آن باید منتظر واکنش قیمت به سطح 61.8% باشید. برای درک بهتر مطلب، به تصویر زیر دقت کنید.

در تصویر بالا، نمودار قیمت سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس در بورس ایران را مشاهده ‌می‌کنید. فیبوناچی اصلاحی با استفاده از دو نقطه بالا و پایین (فلش‌های زرد رنگ) ترسیم شده است. همان طور که مشاهده ‌می‌کنید پس از آخرین نقطه بالا در نمودار، قیمت دچار کاهش شده اما زمانی که به محدوده خط سفید رنگ که نسبت 61.8٪ (=0.618) را نشان داده، برگشته و افزایش یافته است. معامله‌گرانی که از این ابزار استفاده ‌می‌کنند، انتظار برگشت احتمالی قیمت از حرکت نزولی به صعودی را در این محل داشته‌ و توانسته‌اند در قیمت پایین، سهام را خریداری کنند.

علاوه بر تحلیل تکنیکال، یک رشته دیگر به نام پرایس اکشن وجود دارد که بدون نیاز به وجود ابزارهای بیشمار موجود در تحلیل تکنیکال، قیمت را پیش‌بینی ‌می‌کند. در این روش، بر اساس بررسی رفتار قیمت، محل‌هایی که احتمال کاهش قیمت یا افزایش آن وجود دارد، پیش‌بینی شده و بر مبنای آنها معامله انجام ‌می‌شود. با استفاده از آموزش پرایس اکشن ‌می‌توانید به راحتی این نواحی مهم را شناسایی کرده و با ترکیب آن با تحلیل تکنیکال در هر بازار مالی داخلی یا بین‌المللی سود به دست بیاورید.

از جمله مهمترین مواردی که در پرایس اکشن اهمیت پیدا ‌می‌کنند، نحوه شناسایی روندهای صعودی و نزولی و مناطق حمایت و مقاومت هستند. مناطق حمایت، محدوده‌هایی از قیمت هستند که در آنجا تصور عامه خریداران بر این است که قیمت پایین و مناسب خرید است. مناطق مقاومت، محدوده‌هایی از قیمت هستند که تصور عامه معامله‌گران در آن نقاط بر این است که قیمت به حد نصاب رسیده و باید دارایی مالی را جهت کسب سود به فروش رساند. خانم بردفورد اهمیت بسیاری بر آموزش صحیح این ابزارها و مفاهیم معامله‌گری قائل است و در این زمینه چندین کتاب نیز منتشر کرده است.

لیندا بردفورد: با غلبه بر استرس در بازی معاملات باقی بمانید.

فرایند معامله‌گری همچون سایر مشاغل، استرس‌های خاص خود را دارد. بردفورد در این زمینه می‌گوید اگر تریدرهای آموزش دیده بتوانند با استرسی که برخواسته از یک ذهنیت ضعیف است مقابله کنند، ‌می‌توانند نتایج بسیار بهتری از معاملات دریافت کنند. او می‌گوید هر شخصی باید توانایی‌ها، نقاط قوت و نقاط ضعف خود را بداند و بر مبنای آنها معامله ‌کند. به عنوان مثال، شخصی که نمی‌تواند به صورت پیوسته معاملات خود را رصد کند، بهتر است وارد معاملاتی شود که سود آنها در بلندمدت به دست می‌آید. اگر این شخص بدون رعایت این نکته مدام معاملات پشت سرهم انجام دهد، پس از مدتی به دلیل غلبه استرس زیاد توانایی ترید کردن را از دست خواهد داد.

لیندا بردفورد: شک و مکالمات ذهنی منفی، موفقیت را از بین می‌برد.

خانم بردفورد معتقد است اگر یک معامله‌گر نگرش مثبتی داشته باشد و باور کند که ‌می‌تواند با تمرکز از معاملات خود به سود برسد، نتایج مثبت به صورت خودکار اتفاق می‌افتند. در طرف مقابل، اگر به هنگام خرید یا فروش یک دارایی مالی مدام شک داشته باشید، احتمال خطای شما بیشتر ‌می‌شود. مکالمات ذهنی منفی همچون «من باید حتما در این ماه X دلار درآمد داشته باشم» یا «من حتما باید در این ترید برنده شوم» نیز از جمله مواردی هستند که میزان اضطراب را تا حد بسیار زیادی افزایش ‌می‌دهند.

لیندا بردفورد: «آگاهی» ابزاری برای مقابله با افکار منفی است.

لیندا برفورد می‌گوید هر تجربه شکستی در بازارهای مالی به او یک نکته آموخته است. سپس او سعی کرده راهی برای تبدیل شدن از معامله‌گر بازنده به برنده پیدا کند اما چگونه؟ با از بین بردن افکار منفی.

بازیکن تنیسی را در نظر بگیرید که چند مسابقه متوالی را از دست داده و بازنده شده است. در مسابقه کنونی تماشاگران تصور ‌می‌کنند این بار نیز این بازیکن خواهد باخت اما بازیکن که به موفقیت خود ایمان دارد، یک ضربه قوی می‌زند به طوری که نتیجه مسابقه را برعکس ‌می‌کند. در دنیای بازارهای مالی نیز وضع بدین گونه است. همان طور که خانم بردفورد اشاره ‌می‌کند در درجه اول باید برای مقابله با افکار منفی به آگاهی رسید. در این راه ‌می‌توانید سه مرحله زیر را انجام دهید:

۱- زمانی که افکار منفی ظاهر ‌می‌شوند، متمرکز شده و الگوهای تفکر خود را بررسی کرده و سعی کنید آنها را تغییر دهید. به عنوان مثال، جمله‌ای مثل «من باید خوب کار کنم» را به جمله‌ای مانند «من ‌می‌توانم خوب کار کنم» تغییر دهید. جمله اول بر عملکرد شما تمرکز داشته اما جمله دوم بر اعتماد به توانایی‌های شما تاکید می‌ورزد.

۲- افکار منفی را با تغییر وضعیت فیزیکی خود قطع کنید. به عنوان مثال، اگر نشسته‌اید از روی صندلی بلند شوید یا حتی انگشتان خود را بفشارید.

۳- افکار خود را مجددا بر روی عملی که قصد انجام آن را دارید، متمرکز کنید تا جایگزین نگرانی، شک و اضطراب شود.

نتیجه‌گیری

لیندا بردفورد از جمله اولین معامله‌گران موفق زن در جهان است که با کسب دانش و حفظ سلامت روان توانسته است به دور از استرس‌های معمولِ مربوط به معامله‌گری به ثروت دست یابد. مهمترین نکته‌ای که خانم بردفورد بر داشتن آن تاکید ‌می‌کند، ایجاد حس مثبت اندیشی مخصوصا در دوره‌هایی است که شخص در بازارهای مالی دچار شکست شده است. از دیدگاه او باور به موفقیت ‌می‌تواند زمینه‌ساز شروع آن باشد. اضطراب بالا نیز منجر به گرفتن تصمیمات احساسی در ترید ‌می‌شود و تصمیمات احساسی نیز زمینه ساز ضرر معامله‌گران و شکست را فراهم ‌می‌کند.

امتیاز مطلب: 100% 100