Ooma
خوردن خرما در بارداری

خرما یکی از مواد مغذی بسیار انرژی زا و خوش طعم است که علاوه بر مواد مفیدی که دارد قندش طبیعی است و ضرری برای سلامتی ندارد. به همین دلیل مصرف روزانه آن در انواع رژیم های غذایی و بخصوص در بارداری توصیه می شود . در این مقاله می خواهیم شما مامان های اومایی عزیز را با مزایا و معایب احتمالی مصرف خرما در بارداری آشنا کنیم. با ما همراه باشید. 

نگاهی گذرا به ارزش غذایی خرما

در هر 100 گرم خرما:

 

انرژی

282 کیلوکالری

پروتئین

5/2 گرم

فیبر

8 گرم

چربی

4/0 گرم

فولات

mu gs19

آهن

09/1 میلی گرم

ویتامین K

mu g7/2

منیزیم

43 گرم

پتاسیم

656 گرم

 

خوردن خرما در بارداری

هیچ مطالعه ای مبنی بر این که مصرف خرما در طول بارداری مناسب نیست وجود ندارد. در واقع خرما سرشار از موادی است که برای شما و فرزندتان مفید می باشد. در قرآن نیز خرما به عنوان یک ماده غذایی کامل و مغذی معرفی شده است. حتی می توان به عنوان یک وعده غذایی کامل از نان و خرما استفاده کرد. 

 

خوردن خرما در بارداری

مزایای خوردن خرما در بارداری

خرما سرشار از پروتئین، فیبر و انواع ویتامین ها است اما چربی کمی دارد. خرما حاوی فیبرهای قابل حل و غیرقابل حل می باشد و برای هضم غذا مفید است. همچنین این خوراکی خوشمزه حاوی قند طبیعی و غنی از پتاسیم است. مقدار سدیم در خرما بسیار کم است که این امر به تنظیم سیستم عصبی شما کمک می کند.

مزایای مهم خوردن خرما در بارداری

1-    داشتن قند خوب

در طول بارداری بدن شما نیاز به قند وانرژی بیشتری دارد. از طرفی مصرف قندهای مصنوعی مانند شکر در این دوران زیاد مناسب نیست و در کنار همه معایبش باعث اضافه وزن بیش از حد می شود اما قند خرما طبیعی بوده و انرژی بیشتری را نیز تامین می کند. به همین دلیل با خوردن خرما خستگی شما کاهش پیدا خواهد کرد.

2-    پروتئین

پروتئین موجود در خرما حاوی آمینو اسیدهای ضروری مورد نیاز بدن می باشد. این پروتئین ها جزء اصلی سازنده بدن هستند. به علاوه رشد جنین باعث کشیدگی بدن می شود که می تواند شما را ناراحت کند اما مصرف پروتئین به کاهش عوارض این کشیدگی ها کمک می کند. 

3-    فیبر

 مصرف فیبر موجود در خرما به هضم غذا کمک می کند همچنین از یبوست جلوگیری خواهد کرد. فیبر سطح کلسترول خون را کاهش داده و از عفونت ها جلوگیری می کند. همچنین باعث می شود در طول بارداری وزن مناسبی داشته باشید.

بعضی اوقات در بارداری احساس گرسنگی می کنید و فیبر موجود در خرما باعث می شود برای مدت طولانی احساس سیری داشته باشید.

4-    فولات

-    فولات یا فولیک اسید موجود در خرما باعث تشکیل سلول های جدید می شوند و از کم خونی جلوگیری می کند. در نتیجه خطرات ناشی از کم خونی مادر مانند آسیب مغزی یا نخاعی نیز در جنین کاهش می یابد.

5-    ویتامین K

  ویتامین K موجود در خرما نقش مهمی در لخته شدن خون و قوی شدن استخوان ها دارد  سطح ویتامین K در نوزادی که تازه متولد شده است پایین است بنابراین این نیاز باید در طول بارداری جبران شود.

 کمبود ویتامین K در نوزاد خطرناک است زیرا بر لخته شدن خون اثر می گذارد و مشکلات جدی را ایجاد می کند. این ویتامین به رشد استخوان های نوزاد نیز کمک می کند.

6-    آهن

 آهن موجود در خرما نقشی مهم در فرایندهای سوخت و ساز بدن ایفا می کند. آهن به همراه مولکول های گلوبین در رساندن اکسیژن به سلول های بدن نقش دارد.  مصرف آهن در طول بارداری ضروری است زیرا آهن بخش اصلی کالوژن، آنزیم ها و هموگلوبین می باشد.  آهن از کم خونی در کودکان جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را قوی تر می کند.

7-      پتاسیم

 پتاسیم یکی از الکترولیت های مهم در بدن است که در خرما نیز یافت می شود. پتاسیم به حفظ فشار خون کمک می کند. تعادل آب را در طول بارداری حفظ می کند. به سلامت قلب، فرایند هضم غذا و عملکرد بهینه عضلات کمک می کند.

در طول بارداری مصرف پتاسیم باعث بهبود عملکرد اعصاب می شود. کمبود پتاسیم باعث مشکلات کلیه می شود و گاهی نیز تهدید کننده زندگی است.

8-    منیزیم

منیزیم موجود در خرما به انتقال یون های کلسیم و پتاسیم درغشای سلول کمک می کند که باعث ضربان قلب منظم و کاهش انقباض عضلات می شود. منیزیم به ساخت دندان ها و استخوان های جنین نیز کمک می کند و سطح قند خون را حفظ می کند.

 عدم مصرف مقدار کافی منیزیم در طول بارداری باعث افزایش فشار خون، ناراحتی های کبد و کلیه و از دست دادن بینایی می شود.

سخن آخر

همان طور که ملاحظه کردید خرما سرشار از فواید مختلف برای خانم های باردار است. مصرف آن هیچ ضرری برای مادران باردار ندارد اما یادتان باشد مصرف افراطی هر ماده غذایی هرچند بسیار هم مفید باشد می تواند باعث ایجاد عوارض جانبی شود. بنابراین در خوردن خرما نیز زیاده روی نکنید اما بصورت روزانه 2 الی 3 عدد خرما بعنوان میان وعده میل کنید. نتایج مطالعه ای که در سال 2011 انجام شده است نشان می دهد مصرف خرما به زایمان آسان کمک می کند زیرا باعث باز شدن دهانه رحم و خروج راحت نوزاد می شود. اگر برای زایمان طبیعی خود را آماده کرده اید در این باره با پزشک خود مشورت کنید.

MOLOKO MEHLAPE (REGISTERED DIETICIAN). 8 Benefits Of Dates During Pregnancy And How They Ease Labor.FEBRUARY 20, 2020

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 98% 98


  • profileزهرا باقری1395/08/27

    سلام، آیا خوردن خرما در بارداری برای کسی که سابقه آلرژی داشته خطری ایجاد نمی کند؟البته من در حالت عادی بغیر از بارداری خرما می خورم.

    • profileelnaz elii1395/08/17

      اگه خطر وجود دیابت بارداری بود بازم میتونیم خرما بخوریم؟ اصلن در حالت عادی خرما خوردن باعث بوجود امدن دیابت نمیشه؟
      آخرین سوالم اینکه خوردن خرما در بارداری تا چند عدد در روز برای خانمی که دیابت بارداری دارد مجاز است؟

      • profileپزشک اوما1395/08/17

        همان طور که اشاره شد در خوردن خرما برای همه ی افراد بخصوص کسانی که با مشکل دیابت روبرو هستند چه در بارداری قرار داشته باشند و چه قرار نداشته باشند محدودیت وجود دارد، در مقایسه با خوردن قند و شکر، مطمئنا خوردن خرما بدلیل تفاوت در نوع قند خود برتری هایی وجود دارد، قند موجود در خرما از نوع فروکتوز می باشد و در مقایسه با قند معمول ساراکوز و گلوکوز دیرتر جذب شده و به کالری و بالا رفتن قندخون منجر می شود. ولی باز قند خون فرد را بالا می برد. از این رو روزانه مصرف حداکثر دو خرما مجاز می باشد.
        همان طور که می دانید خرما، انواع مختلفی دارد، با توجه به تحقیقات صورت گرفته خرمای نوع خارک که در سمت سیستان و بلوچستان می روید دیرتر در بدن جذب می شود، از این خوردن این نوع خرما در بارداری با توجه به احتمال ابتلا به دیابت بارداری به خانم ها در طول این دوران توصیه می شود.