Ooma
تفاوت سرور ابری و مجازی چیست؟

 

بهترین راه برای درک تفاوت بین سرور ابری و سرور مجازی ارائه تعریف درست از این دو نوع سرور است. به این ترتیب شما نیز در می‌یابید که برای کسب و کار و اهدافی که در پی دارید خرید کدام سرور برای شما مناسب‌تر است. سرور مجازی و سرور ابری در تعریف شباهت‌های بسیاری به هم دارند اما در عمل این دو با یکدیگر متفاوت هستند.

                                                                                                               

سرور مجازی چیست؟

 سرور مجازی یک سرور فیزیکی منفرد است که به چندین ماشین مجازی تبدیل می‌شود. ماشین‌هایی که قطعات جدا شده ای از سخت افزار با ظرفیت پردازش، میزان حافظه و قدرت ذخیره سازی مختلف هستند. سرور مجازی میکروتیک، سرور مجازی لینوکس، سرور مجازی ویندوز و سرور مجازی اقتصادی در لوکیشن‌های مختلف مانند سرور مجازی آلمان، هلند، فرانسه، انگلیس و… انواع سرورهای مجازی هستند که می‌توانید بهترین آن‌ها را از مبین هاست تهیه کنید.

هر سرور مجازی به طور مستقل کار می‌کند در حالی که منابع یک هاست میزبان را به صورت مشترک استفاده می‌کند.

مزیت‌های استفاده از سرور مجازی موارد زیر است:

1-    امنیت

گرچه منابع سخت‌افزاری یک سرور مجازی با سایر سرورها مشترک است اما VPS تضمین می‌کند که شرکت شما مستقل از سایر کاربران باقی می‌ماند. این موضوع بسیار مهمی است؛ زیرا وب سایت‌هایی که از یک سرور به صورت مشترک استفاده می‌کنند، می‌توانند تحت تأثیر یکدیگر قرار بگیرند و این می‌تواند باعث مشکلاتی در عملکرد آنها شود. به عنوان مثال، اگر وب‌سایتی که سروری مشابه کسب و کار شما دارد، ترافیک بالایی دریافت می‌کند، می‌تواند همه سایت‌های روی سرور را کند بکند. با استفاده از VPS، عملکرد وب سایت شما هرگز تحت تاثیر سرورهای دیگر قرار نمی‌گیرد.

2-    کنترل بیشتر

یکی از ویژگی‌های سرور مجازی یا VPS این است که هر سروری به صورت مستقل به روت دسترسی دارد. در صورتی که یکی از کاربران نیاز به نرم افزار خاصی داشته باشد به راحتی و مستقل از سایر سرورها می‌تواند آن را نصب کند. این در حالی است که در بسیاری از سرورها این که چه سیستم عامل یا اپلیکیشنی امکان نصب روی سرور را دارد توسط میزبان به سرورهای خدمات گیرنده دیکته می‌شود.

3-    امکان افزایش منابع و امکانات

اگر کسب و کار شما رشد کند و به واسطه این رشد نیاز به امکانات و منابع بیشتری روی سرور داشته باشد می‌توانید به راحتی VPS خود را توسعه دهید. این کار در سرورهای اشتراکی به راحتی سرور مجازی نیست ضمن این که سرور مجازی بدون ایجاد هیچگونه دخالتی در سایر سرورها این کار را می‌کند.

4-    مقرون به صرفه بودن

قبلاً مشاغل معمولاً برنامه‌های میزبانی مشترک را انتخاب می‌کردند زیرا سرورهای خصوصی مجازی گران قیمت بودند. اما با پیشرفت فناوری‌های اینترنتی هزینه میزبانی وب به طور قابل توجهی کاهش یافته  و VPS را به گزینه ای برای هر کسب و کاری تبدیل کرده است.

اگر تصمیم به خرید vps  هلند، فرانسه، کانادا، آمریکا، فنلاند، آلمان، ترکیه و ... را دارید می‌توانید با کارشناسان فروش در شرکت مبین هاست تماس بگیرید.

سرور ابری چیست؟

سرور ابری سروری است که امکان دسترسی به آن در هر لحظه و هر مکانی فراهم است. مثل سرور ابری مبین هاست که به راحتی می‌توانید آن را تهیه کنید.

 سازمان‌ها در هر نوع، اندازه و صنعتی برای موارد مختلف از سرور ابری استفاده می‌کنند. این موارد شامل پشتیبان‌گیری از داده‌های مهم و حجیم، تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ، برنامه‌های کاربردی وب، سرور ایمیل، سرور فایل‌های مشترک بین سازمان و مشتریان و بسیاری از موارد دیگر می‌شود.

اصلی ترین دلایلی که سرور ابری را به این میزان از محبوبیت و کاربرد رسانده این است که:

1-    چابکی

سرور ابری امکان دسترسی آسان به طیف وسیعی از فناوری‌ها را می‌دهد. از خدمات زیرساختی مانند قدرت بالای محاسبات، حجم زیاد و تقریباً نا محدود فضای ذخیره‌سازی و پایگاه‌های داده گرفته تا اینترنت اشیا و تجزیه و تحلیل و بسیاری از موارد دیگر در سرور ابری امکان پذیر است.

2-    انعطاف زیاد در خدمات

امکاناتی که از سرور ابری در اختیار هر کاربری قرار می‌گیرد دلبخواه و بسته به نیاز او خواهد بود و کاربر می‌تواند هر زمان که مایل باشد در عرض چند دقیقه امکانات مورد نیاز خود را تغییر دهد. در واقع کاربر نیازی به تامین منابع بیش از حد ندارد. در عوض، مقدار منابعی را که واقعاً به آن نیاز دارد، تهیه می‌کند. با تغییر نیازهای کسب و کار کاربر می‌تواند منابع خود را افزایش یا کاهش دهد.

3-    صرفه جویی در هزینه‌

چون سرور ابری نیازی به اجاره فضا برای مراقبت و نگهداری از دیتاسنتر و سرورهای فیزیکی ندارد بنابراین تمام هزینه‌ای که کاربر پرداخت می‌کند صرف دریافت خدماتی مانند حافظه و پردازنده می‌شود.

4-    استقرار جهانی در چند دقیقه

با استفاده از سرور ابری می‌توان در عرض چند دقیقه به مناطق جغرافیایی جدید گسترش یافته و در سطح جهانی مستقر شد. سرور ابری دارای زیرساخت در سراسر جهان است، بنابراین کاربر می‌تواند برنامه خود را در چندین مکان فیزیکی تنها با چند کلیک مستقر کند. برنامه‌ها از نظر فیزیکی در نزدیکی کاربران نهایی قرار می‌گیرد و سرعت دسترسی کاربران به برنامه‌ها را افزایش پیدا می‌کند.

تفاوت سرور ابری و سرور مجازی چیست؟

تصمیم گیری در خصوص این که کدام سرویس مناسب کسب و کار شماست به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای شرکت‌های کوچک‌تر اجرای محاسبات ابری آسان‌تر و مقرون به صرفه تر است. منابع به جای اضافه شدن به شبکه از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند.

بسیاری از کسب و کارهای کوچک برای برنامه‌هایی مانند مدیریت ارتباط با مشتری CRM، صدای میزبانی شده از طریق VoIP یا ذخیره سازی خارج از سایت به ابر روی می‌آورند.

 هزینه استفاده از ابر بسیار کمتر از پیاده سازی سرور مجازی است. سرور ابری همچنین نصب آسان‌تر برنامه‌ها را دارد و امکان تست نرم افزارها روی آن ساده تر است.

این در حالی است که سرور مجازی برای برخی از کسب و کارها انتخاب هوشمندانه‌تری است و می‌تواند در هزینه آن‌ها صرفه جویی کند. هزینه عملیات روی سرورهای مجازی کمتر است و مدیریت کردن آن‌ها به نسبت سرورهای ابری ساده‌تر است. استفاده از سرو مجازی‌ به معنی اضافه کردن لایه دیگری از حفاظت برای تداوم کسب‌وکار است. زیرا ماشین‌های مجازی عموماً کمتر آسیب می‌بینند و کمتر دچار حمله هکری می‌شوند.

امتیاز مطلب: 100% 100