Ooma
بوتاکس معده یا جراحی لاغری

اساسا یکی از سوالات رایج بیماران درباره روش های لاغری آن است که جراحی های لاغری مانند اسلیو یا بای پس بهتر است انجام شود یا بوتاکس معده یا جراحی های پیکرتراشی انجام دهیم.برای پاسخ به این سوال در این مقاله قصد داریم تا درباره مزیت هر روش لاغری و نحوه انتخاب روش لاغری مناسب شما،برای شما عزیزان به صورت جامع وکامل توضیحاتی را ارائه دهیم.

 بوتاکس معده شاید از میان همه روش های لاغری که تا الان درباره آنها شنیده اید؛جدیدترین باشد.این روش جایگزین بالون معده بوده و اساس درمان آن،کاهش اشتها و کاهش حجم وعده های غذایی مانند سایر روش های لاغری مانند جراحی اسلیو،بای پس و.. میباشد.بوتاکس مورد استفاده در بوتاکس معده همان بوتاکس استفاده شده برای صورت میباشد اما با دوز متفاوت تر که به کمک اندوسکوپ به بافت معده تزریق میشود.در ادامه به صورت کامل این روش جدید و مزایا و معایب آن توضیح داده میشود.

چاقی یکی از مشکلات شایع امروزه در تمام دنیا میباشد.گاهی چاقی فقط موضعی میباشد ولی اغلب چاقی به صورت عمومی بوده و از چند کیلو اضافه وزن تا چنده ده کیلو اضافه وزن ممکن است بیماران داشته باشند.چاقی به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شود.در گروه اندکی از بیماران چاق،مشکلات متابولیکی باعث ایجاد آن شرایط میشود.اما در اکثر بیماران چاق کم تحرکی و سبک زندگی نادرست موجب ایجاد چاقی و افزایش وزن شده است.

تصمیم برای لاغری یک تصمیم اساسی و حیات بخش میباشد.اما اینکه کدام روش برای شما مناسب میباشد و با کمترین عوارض،بهترین نتیجه و البته ماندگاری را داشته باشد، از مهمترین پارامتر های انتخاب روش لاغری میباشد.یکی از مشکلات مهمی که در حال حاضر پزشکان در جلسات معاینه با آن روبه رو هستند،مراجعه بیماران با محدوده وزن طبیعی یا اضافه وزن اندک،برای انجام روش های لاغری تهاجمی مانند اسلیو و بای پس میباشند.

تصویر ذهنی بیماران از بدن خود و آنچه میخواهند با روش های لاغری به آن دست پیدا کنند مهم است.یکی از مهمترین نکات برای انتخاب روش های لاغری،آگاهی بیماران درباره هر روش و مراقبت های الزامی بعد از آن میباشد.به طور کلی دو اصل اساسی بعد از تمامی کارهای لاغری ضروری و الزامی میباشد.رعایت های غذایی و انجام فعالیت بدنی مستمر بعد از هر کار لاغری از ضروریات آنها میباشد.

 جراحی های لاغری

به طور کلی انواع مختلفی از جراحی های لاغری برای رهایی از لاغری وجود دارند.اسلیو معده و بای پس دو مورد از مشهورترین این جراحی های میباشند که بالغ بر95درصد جراحی های لاغری یکی از این دو جراحی میباشند.اینکه کدام نوع از این جراحی های مناسب شما میباشد را پزشک شما پس از معاینه شما و بررسی مدارک پاراکلینیکی مانند اندوسکوپی معده و.. مشخص میکنند.

به طور کلی هر شخصی که BMI بیشتر از 40داشته باشد یک کاندید مناسب برای جراحی های لاغری میباشد.همچنین در صورتی که فرد BMI بین 35تا40داشته باشد اما بیمار از بیماری های همراه نظیر فشارخون یا دیابت رنج ببرد میتواند این جراحی ها را انجام دهد.انتخاب نوع جراحی عموما بهتر است بر عهده پزشکان بگذارید،زیرا بهترین روش را برای شما ایشان میتواند انتخاب نماید.

بر اساس یک سنت قدیمی اسلیو معده در بیماران با سابقه پرخوردی و حجیم خواری بهتر است و بای پس در افراد ریزه خوار بهتر میباشد اما این جمله با اما و اگر های بسیاری همراه میباشد که پس از معاینه شما و بررسی مدارک پزشکی نوع دقیق عمل معین میشود.به طور کلی در تمامی روش های جراحی لاغری تلاش میشود که با رعایت های بیماران وانجام جراحی تا حدود85درصد از اضافه وزن بیماری که به طور صحیح انتخاب شده باشد طی مدت18ماه کاسته شود.

عوارض جراحی های لاغری

یک جمله سنتی و قدیمی وجود دارد و آن بر این مسئله تاکید دارد که عوارض جراحی های چاقی قطعا بیشتر از خود چاقی نیست.اما عوارض شناخته شده ای برای جراحی های لاغری وجود دارند که بهتر است بیماران با آنها به صورت کامل قبل از جراحی آشنا شوند،برخی از این عوارض شامل:

  • ایجاد سنگ های صفراوی به دنبال کاهش وزن ناگهانی
  • سندرم دامپینگ
  • سو تغذیه
  • بازشدن بخیه ها ومنگنه ها
  • خونریزی
  • شل شدن پوست

بوتاکس معده

 بوتاکس معده

جدیدترین روش لاغری در دنیا استفاده از بوتاکس معده میباشد.در این روش که حدود20دقیقه بیشتر طول نمیکشد و بیماران در یک خواب مصنوعی 20دقیقه ای هستند،ابتدا بیمار توسط پزشک فوق تخصص گوارش در کرج یا هر نقطه دیگری در جهان اندوسکوپی معده میشوند و پس از اطمینان از عملکرد صحیح معده به وسیله اندوسکوپ در نقاط خاصی از معده تزریق بوتاکس انجام میشود.

بوتاکس یا همان سم بوتولونیوم خاصیت فلج کنندگی گذرا دارد و زمانی که در نقاط خاصی از معده تزریق شود باعث ایجاد یک فلجی و شلی گذرا در معده میشود.اینکار موجب میشود که دیگر غذا با سرعت سابق از معده به روده حرکت نکرده و زمان بیشتری در معده باقی بماند.باقی ماندن بیشتر غذا در معده باعث احساس گرسنگی طولانی در بیماران میشود.همچنین احساس ضعف و گرسنگی ناشی از خالی بودن معده نیز در این روش از بین میرود.
 
 یکی از سوالات اساسی بیماران آن است که با این روش چه مقدار میتوان وزن کم کرد و آِیا اینکار جایگزین جراحی میباشد.کاهش وزن به دنبال تزریق بوتاکس معده در افراد مختلف متفاوت میباشد و تا حد زیادی به رعایت های بعدی و انجام منظم فعالیت های بدنی روزانه در افراد بستگی دارد.کاهش وزن پس از بوتاکس معده عموما چیزی بین6تا15کیلو متفاوت میباشد.البته این عدد گاهی کمتر و بیشتر هم میباشد.تفاوت در میزان کاهش وزن پس از هر اقدام لاغری اعم از جراحی های لاغری و بوتاکس معده به تفاوت های فردی بیماران بستگی دارد.


 
یکی از مزیت های بوتاکس معده امکان تجدید و تزریق آن برای چندین دوره تا رسیدن به وزن دلخواه میباشد

بوتاکس معده دوران نقاهت نداشته و بیماران از چندین ساعت پس از انجام آن میتوانند به فعالیت های شخصی خود بپردازند.بعد از بوتاکس معده طی یک هفته اول صرفا بیماران میبایست از یک رژیم غذایی خاصی تبعیت کرده و بعد از آن دیگر رژیم عادی خود را میتوانند شروع کنند.رژیم غذایی بعد از بوتاکس معده دشوار نیست و به کمک بوتاکس معده و داروهای تجویز شده توسط پزشکتان قبل تحمل میباشد.

در هفته اول پس از بوتاکس معده رژیم غذایی بیشتر شامل مایعات و سوپ ها و نوشیدنی های پروتئین دار میباشد.طی روزهای اول بعد از بوتاکس معده بهتر است حتما مایعات خنک و سرد بنوشید.اینکار باعث افزایش میزان اثر بوتاکس معده و همچنین جلوگیری از جذب آن به درون خون میشود.انجام روزانه حداقل30دقیقه فعالیت هوازی به کاهش وزن بیشتر به دنبال بوتاکس معده کمک شایانی میکند.

 عوارض بوتاکس معده

بوتاکس معده یکی از کم خطر ترین روش های لاغری میباشد.اینکار با اندوسکوپی معده انجام شده و بعد از 30دقیقه بیماران امکان ترخیص داشته و نیازی به بستری ندارد.بوتاکس معده عوارض جدی و نگران کننده ندارد ولی ممکن است به دلیل ماهیت بوتاکس و جذب آن برای بیماران چند روزی احساس ضعف،سرگیجه و دوبینی را ایجاد نماید.برخی عوارض نادر بوتاکس معده شامل احساس ضعف در تنفس و ناتوانی در تنفس عمیق است.این عوارض معمولا در صورتی که نزد پزشک حاذق تزریق انجام شود رخ نمیدهد و در صورت ایجاد هم به صورت مقطعی از بین میروند.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 75% 75