Ooma
بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی: بررسی دلایل + 4 روش درمان

اگر با بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی‌تان مواجه شده‌اید، این مقاله برای شماست! باید بگوییم که تجربه اختلال در چرخه قاعدگی بعد از جراحی بینی غیرعادی است؛ اما غیرمعمول نیست!

عوامل مختلفی در پریود نشدن بعد از عمل جراحی بینی نقش دارند و درک این دلایل به رفع مشکل و منظم شدن چرخه قاعدگی شما بعد از عمل بینی کمک می‌کند. در این مقاله بعد از بررسی دلایل پریود نشدن بعد از عمل بینی، 4 روش درمان خانگی برای بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی را به شما ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

دلایل بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی چیست؟

مصرف داروهای بعد از عمل جراحی بینی، تحمل استرس و اضطراب عمل، فرایند ریکاوری فیزیکی بعد از جراحی، باعث ایجاد اختلال‌های سیستم عصبی، هورمونی و ایمنی می‌شوند که همگی بر بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی تأثیر گذارند.

استفاده از داروهای قبل و بعد جراحی مانند داروهای بیهوشی یکی از دلایل بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی است

در این قسمت از مقاله به طور شفاف و واضح علت‌‌های پریود نشدن بعد از عمل بینی زنانه را برای شما شرح داده‌ایم.

تأثیر استرس و اضطراب پس از جراحی بینی بر روال عادی قاعدگی

بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی شما، به دلیل استرس و اضطراب عمل جراحی، ممکن است به صورت‌ پریودهای تأخیری، چرخه‌های نامنظم با مدت زمان متفاوت بین دوره‌ها و یا دوره‌های سنگین‌تر یا سبک‌تر به دلیل تغییر در طول مدت و شدت خونریزی در قاعدگی بعد از عمل بینی نمود پیدا کند. اما چرا این اتفاق می‌افتد؟

اختلالات هورمونی و تغییر در چرخه قاعدگی:

استرس منجر به ترشح کورتیزول، هورمون استرس، می‌شود. سطح کورتیزول بالا در خیلی از موارد با هورمون‌های تولید مثلی مانند استروژن و پروژسترون، تداخل ایجاد می‌کند.

استرس همچنین ترشحات غده هیپوتالاموس را کاهش می‌دهد که منجر به تخمک گذاری نامنظم یا عدم تخمک گذاری می‌شود و در نهایت باعث بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی خواهد شد.

افزایش علائم قاعدگی:

استرس و اضطراب ممکن است علائم سندرم پیش از قاعدگی یا PMS، از جمله نوسانات خلقی، تحریک پذیری، سفت و دردناک شدن سینه‌ها، خستگی و نفخ را تشدید کند.

افزایش حساسیت سیستم ایمنی:

استرس پس از عمل بینی در موارد حاد سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کند و سپس منجر به ایجاد پاسخ التهابی در بدن خواهد شد. این التهاب ممکن است بر بافت‌های تولید مثلی و گیرنده‌های هورمونی تأثیر بگذارد و به بی نظمی قاعدگی یا پریود نشدن بعد از عمل بینی کمک کند.

تغییرات سبک زندگی پس از جراحی بینی

کاهش فعالیت بدنی در طول دوره نقاهت بر سلامت کلی، سطح استرس و بهبود پذیری فیزیکی بدن تأثیر خواهد گذاشت و در نهایت ممکن است باعث پریود نشدن بعد از عمل جراحی بینی شود!

از طرفی دیگر، درد، ناراحتی، اضطراب و الزام طاق باز و به پشت خوابیدن پس از جراحی‌های پیچیده‌تر مانند عمل بینی فانتزی عروسکی نیز الگوهای خواب مفید و منظم را مختل خواهد کرد که برای تنظیم سیستم هورمونی و ایجاد چرخه‌های منظم قاعدگی بسیار مهم است.

داروها، علت پریود نشدن بعد از عمل بینی

داروهای تجویز شده برای بعد از عمل جراحی بینی، به طور قابل توجهی بر روال عادی قاعدگی تأثیر گذارند. این داروها شامل مسکن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضدالتهاب هستند که ممکن است با سیستم‌های هورمونی و فیزیولوژیکی بدن تداخل داشته باشند و منجر به بی‌نظمی قاعدگی شوند.

در اینجا نگاهی عمیق به چگونگی تأثیر هر یک از این دسته داروها بر قاعدگی و جلوتر، روش‌های درمانی بالقوه برای مدیریت این اثرات وجود دارد:

داروهای بیهوشی دلیل اصلی بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی:

استفاده از داروی بیهوشی در حین جراحی در عین عوارض جسمی و روحی دیگر، به طور موقت محور هیپوتالاموس - هیپوفیز - گناد را نیز مختل می‌کند و بر ترشح طبیعی هورمون‌های تولید مثلی تأثیر می‌گذارد که به هم ریختن چرخه سالم پریود بعد از عمل بینی را به همراه خواهد داشت.

جراحی و داروی بیهوشی همچنین پاسخ‌های التهابی را در بدن ایجاد می‌کنند که نظم سیکل‌های قاعدگی را مختل می‌کنند.

تأثیر مسکن‌ها بر پریود نشدن بعد از عمل جراحی بینی:

داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) معمولاً برای کاهش درد و التهاب استفاده می‌شوند،NSAID ‌ها (مانند ایبوپروفن) با تغییر سطح پروستاگلاندین که در انقباضات رحمی و خونریزی قاعدگی نقش دارد، بر چرخه قاعدگی تأثیر گذارند و گاهی اوقات منجر به کاهش جریان قاعدگی یا تأخیر در شروع قاعدگی می‌شوند.

دیگر مسکن‌های قوی مانند مواد افیونی نیز بر سیستم عصبی مرکزی و تعادل هورمونی محور هیپوتالاموس - هیپوفیز - تخمدان، منجر به بی‌نظمی‌های قاعدگی مانند تأخیر در قاعدگی (آمنوره) یا سیکل‌های نامنظم می‌شوند.

آنتی‌بیوتیک‌ها | علت پریود نشدن بعد از عمل بینی:

آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است میکروبیوم روده را که در متابولیسم هورمون‌ها نقش دارد، تغییر دهند. تغییرات در سطح میکروبیوم روده بر سطح استروژن تأثیر می‌گذارد و طبیعتاً منجر به بی نظمی قاعدگی نیز خواهد شد.

برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها نیز ممکن است با اثربخشی داروهای ضد بارداری هورمونی تداخل داشته باشند و منجر به تغییرات غیرمنتظره در چرخه‌های قاعدگی شوند.

داروهای ضد التهاب + علت به هم ریختن قاعدگی بعد از عمل بینی:

استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها که برای کاهش التهاب بعد از عمل بینی استفاده می‌شوند، به دلیل تأثیر آنها بر سیستم غدد درون ریز و سطح هورمون کورتیزول منجر به بی‌نظمی‌های قاعدگی مانند آمنوره یا سیکل‌های پریود نامنظم می‌شوند.

4 روش درمان تضمینی برای پریود نشدن بعد از عمل جراحی بینی:

مدیریت پریود نشدن بعد از عمل بینی، شامل اجرای تکنیک‌های مدیریت استرس، حفظ سبک زندگی سالم، بازگشت تدریجی به فعالیت بدنی، پیگیری منظم چرخه قاعدگی، مدیریت دارو و استراتژی‌های هورمون درمانی است.

همچنین شناخت پرطرفدارترین جراح بینی شیراز و مراجعه به باتجربه‌ترین و متخصص‌ترین آنها در درمان و مشاوره‌های بعد از عمل بینی زنان به شما کمک می‌کند عوارض کمتری را تجربه کنید و سرعت بهبودی بالاتری را بعد از جراحی داشته باشید.

1.مدیریت استرس و اضطراب:

برای کاهش سطح استرس و تولید کورتیزول، در تمرینات تمدد اعصاب مانند تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن، یوگا و ذهن آگاهی شرکت کنید.

درمان‌های شناختی رفتاری CBT با تغییر الگوهای فکری و رفتارهای منفی، بهبود سلامت روان و تعادل هورمونی، به رفع اضطراب و استرس کمک می‌کنند.

2.در پیش گرفتن سبک زندگی سالم:

  • پس از اخذ تایید پزشکتان، ورزش‌های ملایم مانند پیاده روی یا کشش را شروع کنید. به طور کلی باید از فعالیت‌های شدیدی اجتناب کنید.
  • از یک رژیم غذایی متعادل غنی از میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل و همچنین مکمل‌هایی مانند اسیدهای چرب امگا 3، منیزیم و ویتامین B6 استفاده کنید.
  • با نوشیدن آب زیاد هیدراته بمانید که برای حفظ عملکردهای مطلوب بدن ضروری است.
  • با حفظ برنامه خواب منظم، ایجاد یک محیط آرام و اجتناب از محرک‌ها قبل از خواب، اطمینان حاصل کنید که استراحت کافی دارید.

رژیم غذایی شامل میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل و همچنین مکمل‌هایی مانند اسیدهای چرب امگا 3، منیزیم و ویتامین B6 برای درمان بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی استفاده کنید

3.دریافت مشاوره پزشکی:

  • قبل از جراحی، سابقه قاعدگی خود را با پزشک خود در میان بگذارید تا به آنها کمک کنید اختلالات محتمل را پیش بینی کنند و راهنمایی‌های مناسب ارائه دهند.
  • در مورد علائم صحبت کنید. اگر بی‌نظمی‌های قاعدگی ادامه یافت، آنها را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
  • از طریق روان درمانی یا مشاوره برای مدیریت استرس عاطفی مرتبط با جراحی، به دنبال درمان روان و بهبودی اضطرابتان باشید.

بعد از بهم ریختن پریود بعد از عمل بینی حتما با جراح خود صحبت کنید و از او برای بهبودی زودتر مشاوره بگیرید

4.نظارت و تنظیم داروها:

  • از یک تقویم یا یک برنامه برای نظارت بر چرخه قاعدگی و مصرف منظم دارو‌های خود استفاده کنید. نگه داشتن سوابق به شناسایی الگوها و بی‌نظمی‌ها کمک می‌کند.
  • عوارض جانبی داروها را با پزشک خود در میان بگذارید. اگر داروها بر چرخه قاعدگی شما تأثیر می‌گذارند، ممکن است دوزها را تنظیم کنند یا جایگزین‌هایی را تجویز کنند.
  • گاهی اوقات، یک دوره کوتاه از قرص‌های ضد بارداری زیر نظر پزشک به تنظیم چرخه‌های قاعدگی کمک می‌کند.
  • به دنبال گزینه‌های مدیریت درد غیردارویی نیز باشید، روش‌هایی مانند کمپرس یخ، گرما درمانی یا طب سوزنی تاثیرگذار هستند.

جمع بندی و نکات پایانی

اختلال‌های پریود نشدن بعد از عمل بینی اغلب موقتی و یکی از عوارض عمل بینی است و همراه با بهبودی بدن برطرف می‌شود. با این حال، جراح عمل زیبایی بینیتان، باید بی‌نظمی‌های مداوم پریود را ارزیابی کند تا شرایط زمینه‌ای را درک کند و راه حل‌های بهینه و پزشکی را به شما ارائه دهد.

مدیریت استرس، تنظیم داروها، در نظر گرفتن درمان هورمونی، حفظ حمایت‌های تغذیه‌ای و نظارت منظم بر روند بهبودی و چرخه‌های پریود، به طور مؤثر این اختلالات قاعدگی را برطرف می‌کند و کاهش می‌دهد.

اگر مشکلات ادامه یابد، باید با توصیه‌های پزشکی و درمان حرفه‌ای برای بازگرداندن عملکرد طبیعی قاعدگی اقدام کنید.

امتیاز مطلب: 100% 100