Ooma
با عمل بینی چه مشکلات و نواقصی قابل رفع هستند؟

اصطلاح پزشکی «رینوپلاستی» که بیشتر مردم آن را تحت عنوان جراحی بینی می‌شناسند، یک عمل زیبایی برای تغییر شکل و ظاهر بینی است که تنها در ایالات متحده هر ساله حدود 300000 عمل جراحی بینی در میان افراد با رده سنی 20 تا 50 ساله انجام می‌شود که 59 درصد آنها شامل زنان جامعه است.

بهتر است بدانید که عمل بینی منحصراً مربوط  زیبایی شناسی و متعادل کردن ویژگی‌های صورت یک فرد نیست بلکه می‌تواند مشکلات ساختاری را نیز که در تنفس فرد اختلال ایجاد می‌کند، برطرف کند. فیزیولوژی بینی کاملاً پیچیده است و رینوپلاستی معمولاً به عنوان یکی از پیچیده‌ترین جراحی‌های پلاستیک در نظر گرفته می‌شود که به دانش گسترده‌ای از آناتومی صورت نیاز دارد. با این حال، می‌تواند یک روش فوق العاده موثر در زیبایی افراد نیز باشد. پنج مورد از رایج‌ترین مسائلی که جراحی بینی به آنها می‌پردازد عبارتند از:

انحراف سپتوم

سپتوم غضروفی است که بین سوراخ‌های بینی شما  و در مرکز قرار می‌گیرد تا هر گذرگاه هوا تقریباً به یک اندازه باشد. سپتوم ممکن است به دلیل شکستگی بینی یا آسیب دیگر به یک طرف متمایل شده باشد یا که به طور مادرزادی فرد با این مشکل متولد شده باشد، این مشکل در افراد فعال از نظر فیزیکی ممکن است تاثیر منفی در عملکرد قلبی عروقی بگذارد، با جراحی انحراف تیغه بینی می‌توان این مشکل را مرتفع نمود.

شکستن بینی

ترمیم آسیب‌های ناشی از شکستگی بینی شاید شایع‌ترین دلیل غیر زیبایی برای جراحی بینی باشد. این میتواند شامل تغییر شکل غضروف یا بازسازی استخوان‌های شکسته بینی باشد. معمولاً جراحی زیبایی بینی به دلیل عوارض ناشی از شکستگی بینی بر عملکرد تنفس تمرکز می‌کند نه زیبایی شناسی آن، به این عمل رینوپلاستی اصلاحی می‌گویند.

قوز بینی

قوز برجسته در ناحیه پل بینی شما ممکن است این تصور را ایجاد کند که بینی شما شکسته است، زیرا شکستگی‌های ترمیم نشده نیز می‌توانند منجر به قوز شوند. گاهاً ممکن است وجود غضروف اضافی باعث تشکیل قوز بینی شود نه شکستگی آن. جراحی بینی می‌تواند قوز اضافی را از بین ببرد و شکل بینی شما را تغییر دهد.

شکل سوراخ بینی

شکل سوراخ بینی نیز یک ترجیح شخصی است، برخی از افراد از جنبه‌های دیگری چون باریک بودن بیشتر از حد سوراخ‌های بینی یا گشادی زیاد آن ناراضی هستند و تمایل به انجام عمل جراحی بینی دارند. ولی در این عمل تهاجمی باید کل فیزیولوژی بینی را در نظر بگیرید چرا که میزان تغییر سوراخ‌های بینی شما ممکن است بر عملکرد تنفس شما تأثیر بگذارد.

نوک بینی بزرگ

گاهاً شکل کلاسیک بینی می‌تواند ظاهر بینی شما را با بقیه قسمت‌های صورت شما از تعادل خارج کند. مانند نوک بینی، در این شرایط غضروف‌ها را می توان برداشت، و یک روش رایج برای تغییر نوک بینی، امکان دسترسی به غضروف از داخل بینی است بنابراین زخم‌های ناشی از جراحی بینی نیز از دیدها پنهان می‌ماند. به دلیل پیچیدگی و تغییرات احتمالی ناشی از جراحی بینی، داشتن یک جراح مجرب ضروری است، پس در انتخاب یک متخصص باتجربه در این زمینه دقت لازم را به خرج دهید.

رفع قوز بینی با جراحی

رفع قوز بینی به روش جراحی به دو روش جراحی بینی باز و بسته انجام می‌گیرد.

رینوپلاستی باز

رینوپلاستی سنتی که به آن رینوپلاستی باز نیز گفته می‌شود، رایج ترین روش برای برداشتن دائم قوز پشتی است. این جراحی نیاز به بیهوشی عمومی دارد که طی آن جراح پلاستیک یک برش کوچک ایجاد می‌کند که به وی دید کاملی از استخوان و غضروف زیر پوست شما می‌دهد. سپس جراح متخصص شما خط بینی شما را ساب می‌زند و شکل آن را تغییر می‌دهد، که ممکن است شامل شکستن و تنظیم مجدد استخوان‌های بینی برای بهبود شکل آن باشد. بعد از جراحی بینی باز، بینی شما تا یک هفته با آتل یا گچ گرفته می‌شود. بهبودی کلی به طور متوسط ​​تا 3 هفته طول می‌کشد.

رینوپلاستی بسته

در رینوپلاستی بسته، جراح پلاستیک شما به جای ایجاد یک برش قابل مشاهده بر روی پل بینی، از طریق سوراخ‌های بینی شما کار می‌کند. این روش به بیهوشی عمومی نیز نیاز دارد. جراح شما در زیر سوراخ‌های بینی شما کار می‌کند تا استخوان و غضروف بالای مجرای بینی شما را اصلاح کند.

رینوپلاستی بسته معمولاً به زمان بهبودی کمتری نیاز دارد و بهبودی کامل بین 1 تا 2 هفته حاصل می‌شود. در هر دو جراحی بینی باز و بسته، جراح ممکن است استخوان‌های بینی را بشکند و در موقعیت بهتری قرار دهد تا شکل قوز پشتی بهبود یابد. این شکستگی‌ها همان چیزی است که باعث اکثر کبودی و تورم بعد از جراحی بینی می‌شود. بعد از عمل رینوپلاستی بسته نیز احتمالاً تا یک هفته یک آتل فلزی یا گچی در قسمت بیرونی بینی خود خواهید داشت تا به استخوان‌ها کمک کند در موقعیت مناسب ترمیم شوند.

رفع انحراف بینی با عمل بینی

استخوان و غضروفی که داخل بینی را به دو نیم تقسیم می‌کند تیغه بینی نامیده می‌شود. استخوان و غضروف توسط پوست خاصی به نام غشای مخاطی پوشیده شده است که رگ‌های خونی زیادی در آن وجود دارد. در حالت ایده‌آل، بایستی مجرای بینی چپ و راست از نظر اندازه با هم برابر باشند. با این حال، تخمین زده می‌شود که 80 درصد از افراد تیغه بینی کج دارند. به این عامل سپتوم انحرافی می‌گویند. انحراف تیغه بینی می‌تواند باعث مشکل در تنفس از طریق بینی شود. در برخی موارد، این مشکل می‌تواند در تخلیه سینوس اختلال ایجاد کند و باعث عفونت‌های مکرر سینوس شود.

هنگامی که داروها روی مشکلات شما بی اثر باشند شما مجبور به رفع انحراف بینی با عمل بینی خواهید بود، دقت داشته باشید که این روش معمولا تا زمانی که رشد صورت متوقف نشود انجام نمی‌شود. سپتوپلاستی یا رفع انحراف بینی یک عمل جراحی سرپایی است که تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. در طول جراحی، قسمت‌های سپتوم که به شدت انحراف دارند ممکن است به طور کامل برداشته شوند، یا ممکن است دوباره تنظیم شده و مجددا وارد بینی شوند. آتل‌هایی برای نگه داشتن بافت بینی در جای خود، جلوگیری از خونریزی بینی و جلوگیری از تشکیل بافت اسکار کار گذاشته می‌شود. معمولاً اسپلینت‌ها به مدت 5-7 روز روی بینی باقی می‌مانند.

رفع افتادگی نوک بینی

افتادگی نوک بینی زمانی ایجاد می‌شود که نوک بینی به جای اینکه به سمت جلو یا کمی بالا باشد به سمت پایین قرار می‌گیرد. این مشکل زمانی که فرآیند پیری شروع می‌شود، بیشتر و رایج‌تر می‌شود، زیرا تکیه‌گاه‌های نوک بینی ضعیف‌تر می‌شوند و به نظر می‌رسد که بینی همچنان در حال رشد است. این مشکل حتی ممکن است به دلیل ضربه‌ای ایجاد شود که به تکیه‌گاه‌های ظریف وصل شدن غضروف‌های نوک بینی به چارچوب زیرین بینی آسیب رسانده و منجر به از دست دادن تکیه‌گاه شود، و به دنبال این اتفاق نوک بینی می‌تواند به تدریج با گذشت زمان حالت افتادگی پیدا کند.

برای تغییر موقعیت و تقویت نوک بینی افتاده نیاز به عمل زیبایی بینی است. این عمل اغلب شامل تقسیم عضله سپتی کاهنده و سپس محکم کردن غضروف‌های نوک بینی برای حمایت محکم در بالای بینی است. یکی از محکم‌ترین تکیه‌گاه‌های بینی تیغه بینی است. هنگامی که این قسمت صاف است، احتمالاً بهترین لنگر را برای قرار دادن نوک بینی روی آن فراهم می‌کند. برای چسباندن انتهای سپتوم به غضروف‌های نوک بینی به منظور رفع افتادگی بینی با جراحی می‌توان از بخیه‌ها استفاده کرد. موقعیت جدید نوک را می توان قبل از جراحی تعیین کرد و معمولاً در اکثر مواقع جراح می‌تواند به موقعیتی نزدیک به هدف مورد نظر دست یابد. گاهی اوقات سپتوم بیش از حد نرم و سست است طوری که نمی‌توان غضروف‌های بینی را به آن پیوند زد در این شرایط ممکن است نیاز به اضافه کردن پیوندهای اضافی مانند پیوند اکستنشن سپتوم دمی باشد. این پیوندها ممکن است در برخی موارد نیاز به برداشته شدن از غضروف دنده داشته باشند.

 

جراحی زیبایی بینی

جراحی بینی (که از نظر فنی به آن رینوپلاستی گفته می‌شود) به منظور تغییر شکل آن یا بهبود عملکرد بینی انجام می ‌گیرد. انواع جراحی بینی عبارتند از:

  • برداشتن قوز روی بینی
  • صاف کردن پل بینی
  • تغییر شکل نوک بینی
  • افزایش یا کاهش اندازه سوراخ‌های بینی
  • اصلاح بینی بعد از آسیب‌دیدگی
  • باز کردن مجاری تنفسی
  • بزرگ یا کوچکتر کردن بینی

عمل بینی می‌تواند برای تغییر ظاهر شما به سمت زیبایی یا به دلایل پزشکی انجام شود. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است برای ترمیم مشکل غضروفی که یک سوراخ بینی را از سوراخ دیگر جدا می‌کند، نیاز به جراحی داشته باشند. برخی دیگر ممکن است فقط بخواهند بینی خود را کوچکتر کنند یا شکل آن را تغییر دهند.

عمل بینی معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌شود، به این معنی که نیازی نیست در بیمارستان بستری شوید. برای این عمل بیهوشی عمومی یا موضعی دریافت خواهید کرد که با بیهوشی عمومی، تا پایان عمل می‌خوابید و  با بی‌حسی موضعی، بینی‌تان بی‌حس می‌شود، بنابراین نمی‌توانید درد را احساس کنید.

در طی یک عمل جراحی، جراح بریدگی‌هایی را در سوراخ‌های بینی ایجاد می‌کند. در موارد سخت‌تر، جراح ممکن است بریدگی‌هایی در قاعده بینی ایجاد کند. سپس پزشک متخصص شما استخوان داخلی و غضروف را تغییر شکل می‌دهد تا ظاهر مورد نظر شما را ایجاد کند.

متقاضی مناسب برای عمل بینی

تصمیم‌گیری برای انجام جراحی بینی یا رینوپلاستی یک تصمیم کاملا شخصی است و بیمارانی که کاندیدای عمل بینی هستند ممکن است برای اهداف زیبایی یا عملکردی نیاز به جراحی داشته باشند. به عنوان مثال، فردی ممکن است از بزرگی بینی خود شکایت داشته و اقدام به جراحی کند، دیگری ممکن است برای رفع انحراف سپتوم و حل مشکل تنفسی خود اقدام به عمل نماید. عواملی که یک کاندیدای خوب برای جراحی بینی را تعیین می‌کنند عبارتند از:

سن: بهتر است این عمل زمانی انجام شود که رشد استخوانی و بافت نرم صورت کامل شده باشد، که معمولاً در سن 16 سالگی است.

سلامت بیمار: بیمارانی که هیچ شرایط یا بیماری شدید پزشکی از جمله دیابت، بیماری های قلبی، اختلالات خونریزی، بیماری ریوی یا فشار خون بالا ندارند، کاندیدای خوبی هستند.

نارضایتی از شکل کلی بینی: بیمارانی که از ظاهر کلی یا شکل بینی خود ناراضی هستند و کاملاً می‌دانند که چه تغییراتی می‌خواهند ایجاد کنند، کاندیدای خوبی برای جراحی بینی هستند.

اختلال در عملکرد صحیح بینی: بیمارانی که به دنبال جراحی برای اصلاح مسائل عملکردی هستند، مانند انسداد بینی که تنفس را مختل می‌کند، کاندیدای خوبی هستند زیرا این مسائل یک موضوع ضروری برای سلامتی است و افرادی که نگرش مثبت و انتظارات معقول از عمل بینی دارند و از خطرات احتمالی آن نیز آگاهی کافی دارند نیز گزینه های مناسبی برای رینوپلاستی هستند.

انواع بینی و روش های تشخیص آن

یکی از عوامل موثر بر جراحی زیبایی بینی نوع بینی است که بر اساس میزان ضخامت پوست آن را به دو نوع بینی گوشتی و بینی استخوانی تقسیم می‌کنند که بر اساس برخی ویژگی‌های موجود در هرکدام از جمله نوع پوست، وجود یا عدم وجود چربی در پوست، آکنه دار بودن یا نبودن آن‌ها شناخته می شوند.

بینی استخوانی

در بینی استخوانی، پوست بینی نازک‌تر است، چربی کمتری دارد و آکنه‌دار نیست. در این نوع بینی، غضروف بزرگتر و قوی‌تر است. افرادی که بینی استخوانی دارند می‌توانند انواع جراحی بینی طبیعی، جراحی بینی فانتزی و جراحی بینی نیمه فانتزی را انجام دهند. کار بر روی بینی‌های استخوانی به دلیل ناهنجاری‌های غضروفی-استخوانی راحت‌تر است. زیرا غضروف‌های بیشتری دارند که ترمیم آن راحت‌تر است، در این صورت پزشک حجم بینی را کاهش داده و آن را به شکل مورد نظر در می‌آورد. بینی‌های استخوانی به دلیل ویژگی‌هایی مانند پوست نازک و استخوان‌های قوی، ایده‌آل ترین بینی برای جراحی بینی است و در اکثر مواقع در این بینی‌ها نتایج خوبی حاصل می‌شود.

بینی گوشتی

از ویژگی‌های بینی گوشتی می‌توان به صافی، پوست ضخیم و چرب، جوش و ضعف غضروف اشاره کرد. در این نوع بینی، نوک بینی معمولاً شکل ناخوشایندی دارد و سوراخ‌های بینی پهن است. بینی‌های گوشتی پوست ضخیم‌تری نسبت به بینی‌های استخوانی دارند و غضروف آنها ضعیف است. در بینی‌های گوشتی باید یک پایه غضروفی خوب ساخته شود زیرا میزان غضروف این نوع بینی از بینی‌های استخوانی کمتر است.

پزشک اغلب بافت غضروفی را از قسمتی از بینی خارج کرده و به قسمت دیگر منتقل می‌کند. در واقع در بینی گوشتی بافت در یک قسمت کاهش و در قسمت دیگر افزایش می‌یابد. همچنین گاهی می‌توان به جای تیغه بینی، غضروف گوش را خارج کرد و از آن در شکل دادن به بینی گوشتی استفاده کرد که این نیز کار دشواری است. افزودن یا کم کردن بافت در این نوع بینی به خودی خود احتمال بازگشت بینی به حالت قبل از عمل را افزایش نمی‌دهد، اما اگر ایجاد پایه غضروف یا تقویت غضروف در بینی گوشتی به درستی انجام نشود  پوست بینی و بافت‌های نرم زیرین که حاوی مقداری چربی و غدد است، به دلیل نداشتن پایه یا داربست مناسب تغییر شکل داده و منقبض می‌شود و گاهی اوقات بافت اضافی ایجاد می‌شود که منجر به تغییر شکل نوک بینی می‌شود.

 تورم بعد از عمل در بینی‌های گوشتی نیز بیشتر طول می‌کشد، که احتمال فیبروز را افزایش می‌دهد. اما در صورتی که عمل جراحی با توجه به توصیه‌های پزشک و ماساژ و نگهداری طولانی‌تر چسب‌های بینی انجام شود، می‌توان از این مشکل جلوگیری کرد. جراحان توصیه می‌کنند که افرادی که بینی‌های گوشتی دارند، تحت عمل جراحی طبیعی بینی قرار گیرند، زیرا در جراحی‌های فانتزی بینی به دلیل ضخامت پوست ممکن است نتیجه مطلوب حاصل نشود.

هزینه عمل بینی در کلینیگ شیرنگی

هزینه عمل زیبایی بینی در کلینیک دکتر سعید شیرنگی بسته به عوامل مختلفی تعیین می‌شود که از جمله آنها می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • هزینه‌های بیهوشی
  • هزینه‌های بیمارستان یا مرکز جراحی
  • آزمایش‌های پزشکی قبل و در صورت لزوم بعد از جراحی
  • لباس بعد از جراحی
  • نسخه‌های دارویی مورد نیاز برای پس از جراحی بینی
  • حق الزحمه جراح که معمولا بر اساس تجربه، نوع روش مورد استفاده و موقعیت جغرافیایی مطب یا کلینیک متفاوت خواهد بود.

هنگام انتخاب یک جراح پلاستیک متبحر دارای گواهی معتبر در منطقه خود برای عمل جراحی بینی، به یاد داشته باشید که تجربه جراح و راحتی شما با او به اندازه هزینه نهایی جراحی اهمیت دارد. پس قبل از اقدام به جراحی بینی حتما تحقیقات لازم را در خصوص پزشک متخصص مورد نظر خود، تجربه و مهارت او و کلینیک محل مراجعه انجام دهید. در ضمن در نظر داشته باشید که هنگامی که جراحی بینی برای بهبود عملکرد تنفسی انجام  شودکه علت آن معمولاً انسداد راه هوایی است، این عمل چه به تنهایی و چه همراه با جراحی زیبایی بینی انجام شود، ترمیمی محسوب شده و ممکن است تحت پوشش بیمه قرار گیرد، در غیر اینصورت آزاد محاسبه شده و بیمه هیچ هزینه‌ای در قبال آن پرداخت نخواهد کرد.

دكتر سيد سعيد شيرنگي، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با چندین سال تجربه در زمینه اعمال زیبایی است که شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به کلینیک دکتر شیرینگی از مشاوره و راهنمایی‌های رایگان این کلینیک در زمینه عمل جراحی بینی استفاده نمایید و اطلاعات لازم در رابطه با قیمت انواع جراحی‌های بینی در کلینیک شیرنگی را جویا شوید.

https://www.arcplasticsurgeons.com/blog/am-i-a-candidate-for-a-nose-job/

 

 

 

 

امتیاز مطلب: 80% 80