Ooma
ایمپلنت دندان چیست؟

همان طور که می دانید در حوزه دندانپزشکی کارها در دو گروه درمانی و زیبایی دسته بندی می شوند که در هر گروه می توان از روش های مختلف استفاده کرد. یکی از مواردی که در حوزه درمانی دندانپزشکی به آن می توان اشاره کرد، ایمپلنت دندان می باشد. ایمپلنت یک روش درمانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است.

ایمپلنت های دندانی پیچ هایی از جنس فلز می باشند که با استفاده از روش جراحی آن ها را در استخوان فک قرار می دهند. پس از قرار گرفتن پیچ در استخوان فک، پروتز های دندانی را بر روی پیچ ها قرار داده و به این ترتیب جای خالی دندان ها پر می شود. پایه های قرار داده شده در استخوان فک از جنس تیتانیوم می باشد. این فلز سازگاری کاملی با بدن دارد.

 

 نکات مهم قبل از کاشت ایمپلنت دندان

نکات مهم قبل از کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان (Dental implant) در طی دهه‌ی گذشته، پیشرفت زیادی داشته و امروزه کاشت دندان بسیار ساده تر و سریع‌تر شده است. اما قبل از ایمپلنت کردن دندان چند نکته وجود دارد که خوب است بدانید.

1. انتخاب دندانپزشک

اگر از دندانپزشکی قبلاً خدمات گرفته‌اید و از نحوه خدمات رسانی رضایت دارید، می‌توانید ایمپلنت دندان را نیز پیش همان دندانپزشک انجام دهید. اما اگر برای کاشت دندان بدنبال دندانپزشک هستید، باید با حوصله و بدون عجله به چند دندانپزشک مراجعه کنید تا قبل از انجام ایمپلنت از سوالات خودتان را بپرسید.

خوب است که نمونه کارهای ایمپلنت دندانپزشک را ببینید و در مورد نحوه انجام ایمپلنت، قیمت، مراقبت‌های بعد از ایمپلنت، خدمات بعد از کاشت دندان سوال بپرسد. دندانپزشک باید با حوصله به سوال‌های شما پاسخ دهد و احساس کنید که برایتان زمان می‌گذارد.

2. اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان

ایمپلنت هیچ وقت جای دندان اصلی را نمی‌گیرد! و نباید احساس کنید که با هر قیمتی که ایمپلنت کنید، دیگر راحت شده‌اید. جنس ایمپلنت دندان هرچقدر بهتر باشد، قیمت بیشتری هم دارد. اگر برایتان قیمت ایمپلنت دندان بسیار مهم است، از چند دندانپزشک مختلف جنس و قیمت هر واحد ایمپلنت را بپرسید.

3. دانستن مدت زمان ایمپلنت دندان

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان نسبتا کم است و اکثر افراد می‌توانند در طی یک روز دندان‌های خود را ایمپلنت کنند. این مدت زمان کم به این دلیل است که فقط کمی زنجیر به دندان‌های شما اضافه می‌شود و هیچکدام از دندان‌های شما جابجا نمی‌شوند.

هنگامی که ایمپلنت دندان انجام می‌شود، شما بصورت طبیعی شروع به پوشاندن ایمپلنت با فسفات کلسیم می‌کند و این ماده‌ی سازنده‌ی استخوان‌ها و دندان‌های شماست. و در مدت زمان حدود چهار ماه به اندازه‌ی کافی به فک شما چسبانده می‌شود. سرعت این فرآیند می‌تواند با توجه به سرعت رشد استخوان‌های شما افزایش پیدا کند.

معمولا بعد از قرار دادن پیچ ایمپلنت با توجه به شرایط بین 2 تا 4 ماه (و در برخی شرایط تا 6 ماه) باید صبر کرد تا استخوان اطراف ایمپلنت کاملا شکل بگیرد. با این حال در برخی شرایط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک "به‌خصوص در مورد دندان‌های قدامی که در ناحیه زیبایی هستند" همزمان با قرار دادن ایمپلنت بتوان روکش موقت یا دائم را روی آن قرار داد.

4. ایمپلنت به استخوان فک آسیب نمی‌زند

ایمپلنت‌ها از جنس تیتانیوم هستند که در محیط بدن کاملا خنثی است و در شرایط طبیعی نه‌تنها هیچ واکنش مضری برای بدن انسان ایجاد نمی‌کند بلکه با تغییرات سطحی ایجاد شده روی آنها، به شدت تمایل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنین ایمپلنت مانع ادامه تحلیل استخوان فک می‌شود. قرار دادن ایمپلنت‌ها مگر در شرایط بسیار نادر باعث هیچ واکنشی در استخوان نمی‌شود.

  5. مراحل کاشت ایمپلنت درد و ناراحتی ایجاد نمی‌کند

قرار دادن ایمپلنت در علم دندان‌پزشکی جراحی محسوب می‌شود که باید در محیطی استریل انجام شود. در مقایسه با سایر جراحی‌های محیط دهان، میزان درد و ناراحتی جراحی ایمپلنت بسیار کمتر است و با رعایت دستورات دندان‌پزشک اغلب بدون ناراحتی تمام می‌شود.

6. بعضی از بیماران نباید ایمپلنت دندان بگذارند

ایمپلنت موارد عدم تجویز محدودی دارد، بیماران مبتلا به دیابت کنترل‌نشده، بیماران تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت و بیمارانی که طولانی‌مدت تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند، نباید ایمپلنت بگذارند. تجویز کردن یا نکردن ایمپلنت به تشخیص دندان‌پزشک بستگی دارد.

7. ایمپلنت در چند مرحله انجام می‌شود!

درمان ایمپلنت را می‌توان به چهار مرحله برنامه‌ریزی درمان، جای‌گذاری ایمپلنت، جای‌گذاری روکش و نگهداری و مراقبت‌های بهداشتی، تقسیم کرد.

8. قبل از انجام ایمپلنت درباره تاریخچه پزشکی خود، با دندانپزشک صحبت کنید

توجه داشته باشید که برخی مشکلات پزشکی کنترل نشده ممکن است شانس درمانی ایمپلنت‌های دندانی را کاهش دهند. بنابراین قبل از شروع درمان باید تاریخچه پزشکی خود را با جراح خود به طور کامل در میان بگذارید. نتیجه درمان، رابطه مستقیم با وضعیت فیزیکی هر متقاضی دارد و ممکن است نتیجه متفاوتی برای دو شخص متقاضی داشته باشد. تنها دندانپزشک متخصص می‌تواند بهترین برنامه درمانی را به شما پیشنهاد دهد.

9. قبل و بعد از ایمپلنت دندان، رعایت بهداشت الزامی است!

مهمترین نقش افراد در صورت انجام ایمپلنت، رعایت بهداشت است که در نتیجه کار بسیار موثر است. بهداشت دهان و دندان در دوره کار گذاری ایمپلنت بسیارمهم می‌باشد. مراقبت صحیح و توصیه‌های دندانپزشک بعد از درمان دررابطه با نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان در ناحیه ایمپلنت می‌توانند رضایت افراد را به صورت مادام العمر فراهم نماید.

10. حتماً قبل از تصمیم نهایی، با دندانپزشک خود مشورت کنید

در صورت نیازبه انجام ایمپلنت دندانی حتما از دندانپزشک خود بخواهید که مزایا و اثرات آن را بطور کامل برایتان توضیح دهد تا بتوانید تصمیم بگیرید که ایمپلنت، درمانی راه‌حل مناسبی برای جایگزینی دندان از دست رفته شما است یا خیر.

 

مزایا و فواید کاشت ایمپلنت دندان

برای پر کردن جای خالی دندان چند گزینه در اختیار دارید. یکی از بهترین گزینه ها برای پر کردن جای خالی دندانها کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان چون در استخوان فک کاشته میشود و با استخوان آمیخته میشود بسیار محکم و باثبات بوده و عملکرد آن همانند دندان طبیعی خودتان است.

دوام طولانی و گاهی مادام العمر دارد. دوام بریج که به دندانهای طبیعی متصل میشود و جای خالی دندان را پر میکند تنها 5 تا 7 سال است و با مراقبت مناسب ممکن است تا ده سال دوام داشته باشد. در حالی که دوام ایمپلنت دندان طولانی و در صورت مراقبت مناسب مادام العمر خواهد بود.

دندان ایمپلنت از جای خود تکان نمیخورد. افرادی که تجربه استفاده از دندان مصنوعی را دارند با لغزیدن و حرکت کردن دندان مصنوعی کاملا آشنا هستند. اما در مورد ایمپلنت دندان اصلا نیازی نیست نگران باشید. ایمپلنت کاملا محکم و ثابت در جای خود قرار دارد و بر خلاف دندان مصنوعی هرگز هنگام صحبت کردن، خندیدن یا جویدن از جای خود حرکت نمیکند و بیرون نمی افتد. ثابت بودن ایمپلنت باعث میشود دیگر به خاطر طبیعی نبودن دندانتان نگران قرار گیری در موقعیتهای اجتماعی نباشید.

شکل آن کاملا شبیه دندان طبیعی است و چهره و لبخند را زیباتر میکند. صورت بدون وجود دندانها آویزان و فکها در هم فرو رفته میشوند و چهره به نظر پیر و غمگین میرسد. ایمپلنت دندان به حفظ ساختار چهره و زیبایی لبخند کمک میکند. علاوه بر آن چون کاملا شبیه به دندان طبیعی خودتان است هیچ کسی متوجه نمیشود ایمپلنت کاشته اید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100