Ooma
آیا پیاده روی برای پارگی دیسک کمر ضرر دارد؟ کمک کننده یا آسیب زننده؟

دیسک‌های بین مهره‌ای که در قسمت پایین ستون فقرات و کمر قرار دارند دارای دو قسمت هسته و پوسته هستند. زمانی که این دیسک‌ها به دلایل مختلفی شکاف برمی‌دارند، محتویات و هسته از آن بیرون می‌زند و این امر باعث وارد شدن فشار مضاعف به بافت‌ها و اعصاب مجاور می‌شود که با درد زیادی هم همراه است و می‌تواند به کلی کیفیت زندگی فرد را مختل کند. راه‌کارهای درمانی زیادی برای پارگی دیسک در دسترس بوده و همه کیس‌های پارگی به جراحی ختم نمی‌شوند. خیلی از اوقات با روش‌های کم‌تهاجمی‌تر هم می‌توان این عارضه را درمان کرد. یکی از سوالاتی که برای افراد پیش می‌آید این است که آیا پیاده‌روی برای پارگی دیسک کمر ضرر دارد؟ در ادامه این مطلب بیشتر در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد، همراه ما باشید.

دیسک کمر و پارگی دیسک

پارگی دیسک کمر یا همان بیرون‌زدگی هسته و خارج شدن محتویات آن عموما به دلایلی از جمله کهولت سن، آسیب‌دیدگی در ورزش، فعالیت سنگین، سانحه رانندگی یا پرت شدن از بلندی اتفاق می‌افتد. این عارضه عموما در بازه سنی 35 تا 50 سالگی بیشتر شایع است.

اصلی‌ترین و شایع‌ترین نشانه این بیماری ارتوپدی درد و احساس ناتوانی در قسمت پایین ستون فقرات و در بخش کمری است. گاهی اوقات این درد به پشت پاها و به سمت پایین هم منتقل می‌شود و با گزگز و بی‌حسی همراه است.

ترمیم دیسک پاره شده به عوامل و فاکتورهای زیادی وابسته است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شدت پارگی، نوع پارگی و همچنین شرایط بیمار اشاره کرد.

عموما اغلب مردم بر این باور هستند که تمامی کیس‌های پارگی تنها با جراحی قادر به بهبودی و برگشت به زندگی نرمال هستند. اما اینطور نیست، روش‌های دیگری هم برای درمان و ریکاوری وجود دارد که از این روش‌ها می‌توان به دارو درمانی، فیزیوتراپی، تحریک نخاعی، تمرینات اصلاحی، آب درمانی و … اشاره کرد.

در کنار تمامی این‌ها پزشکان به افرادی که پارگی دیسک جزئی دارند توصیه می‌کنند به اندازه کافی استراحت کنند و سعی کنند با تمرینات اصلاحی و مناسب عضلات قسمت آسیب‌دیده را تقویت کنند.

پیاده‌روی و تاثیر آن بر پارگی دیسک کمر

آیا پیاده روی برای دیسک کمر ضرر دارد؟ اگر بخواهیم کوتاه جواب دهیم باید گفت که خیر! پیاده‌روی تا زمانی که شدید و طولانی‌مدت نباشد برای پارگی دیسک کمر ضرری ندارد.

پیاده‌روی یک فعالیت ورزشی نسبتا سبک و کارآمد است که بر روی تمامی بخش‌های بدن از جمله عضلات، سیستم گردش خون، سیستم قلب و عروق و ریه‌ها تاثیر مستقیمی می‌گذارد.

موضوعی که باید به آن دقت کنید این است که میزان و نوع فعالیت بیمارانی که پارگی دیسک دارند را پزشک و متخصص ستون فقرات مشخص می‌کند. بنابراین شرایط برای تمامی کیس‌ها یکسان نیست.

در صورتی که پزشک تشخیص دهد، شما می‌توانید روزانه برای مدت زمان مشخصی پیاده‌روی سبک داشته باشید. پیاده‌روی کمک بسزایی به گردش خون می‌کند و هر چقدر گردش خون بهتری داشته باشید اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها و بخش‌های مختلف بدن هم بهتر صورت می‌گیرد. به علاوه اینکه گردش خون بهتر التهاب ناشی از پارگی دیسک را کاهش می‌شود.

التهاب علت اصلی درد در بدن است که بر اثر عوامل مختلفی از جمله بیماری، آسیب‌دیدگی، استرس و… ایجاد می‌شود. زمانی که شما پارگی دیسک دارید به دلیل فشار بیش از اندازه به قسمت‌های مجاور دیسک‌های بین مهره‌ای التهاب ایجاد می‌شود که این التهاب می‌تواند روند بهبودی را کندتر کند. پیاده‌روی یکی از فعالیت‌هایی بوده که با ایجاد تعادل در بدن به کاهش این التهاب کمک می‌کند.

همه این‌ها باعث می‌شود که روند بهبودی تسریع شود و فرد سریع‌تر دوران ریکاوری را پشت سر بگذارد. بنابراین نمی‌توان گفت که پیاده‌روی مضر است، بلکه باید دید که چه نوع پیاده‌روی مد نظرتان است!

تصویری از گروهی افراد که در حال پیاده‌روی هستند.

مزایای پیاده‌روی برای پارگی دیسک کمر

اغلب اوقات مردم بر این باور هستند که با پارگی دیسک هیچ‌گونه فعالیتی نباید انجام دهند. در حالی که این باور اشتباه است. با اینکه استراحت کافی بخشی از روند درمانی شماست اما نباید به طور کامل بی‌حرکت باشید. فعالیت‌های سبک و مناسب نه تنها برایتان ضرری ندارد بلکه به بهبودی سریع‌تر هم کمک می‌کند و بدن‌تان از این ماجرا سود می‌برد. راه رفتن و پیاده‌روی یکی از همین فعالیت‌ها بوده که از مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت عضلات
  • بهبود گردش خون
  • بهبود فرم بدنی و تصحیح آن
  • بهبود تعادل بدن حین انجام فعالیت
  • جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی

با این تفاسیر در صورتی که درد خفیف دارید مجاز به انجام پیاده‌روی هستید. البته یادتان باشد که برای انجام پیاده‌روی هم باید به یکسری نکات دقت کنید. به عنوان مثال اینکه، حتما از کفش مناسب استفاده کنید، سعی کنید برای شروع مدت زمان کوتاهی فعالیت کنید، به علاوه اینکه در ابتدا از سطوح نرم‌تر مانند چمن شروع کنید تا فشار وارد شده بر روی ستون فقرات و دیسک کمتر باشد. از همه مهم‌تر اینکه قبل از شروع فعالیت با دکتر خود مشورت کنید.

پیشگیری از پارگی دیسک کمر

آیا راهی برای جلوگیری از پارگی دیسک کمر وجود دارد؟ با اینکه نمی‌توان تمامی عوامل را کنترل کرد اما باز هم می‌توان با رعایت برخی نکات از پارگی دیسک کمر جلوگیری کرد. روش‌های پیشگیری بر روی کاهش احتمال عوامل خطرناک تمرکز دارند.

تغییر سبک زندگی، ورزش مناسب و منظم، تغذیه خوب، اجتناب از فعالیت‌های ناگهانی و سنگین، تصحیح فرم بدنی، استفاده از کفش مناسب در طی روز، ترک نیکوتین، تقویت انعطاف و کشش بدن به‌خصوص ستون فقرات و… از جمله مواردی هستند که با رعایت کردن آن‌ها می‌توانید خطر پارگی دیسک را کاهش دهید.

تصویری از فردی که در حال کشش ستون فقرات است.

سخن پایانی

دیدید که پیاده‌روی علاوه بر اینکه ضرری برای پارگی دیسک ندارد، بلکه می‌تواند مفید باشد. البته این موضوع برای همه افراد یکسان نیست و این فعالیت بسته به شدت آسیب‌دیدگی می‌تواند عوارض متفاوتی داشته باشد. مهم‌ترین نکته این است که به صدای بدن‌تان گوش دهید. اگر در حین پیاده‌روی درد دارید، فعالیت را متوقف کنید و علائم خود را با پزشک‌تان در میان بگذارید.

امتیاز مطلب: 100% 100