
بله. بنظر عجیب می آید اما طبیعی و نرمال است. خوابیدن با چشمان باز، در علم پزشکی این حالت lagopthalmos شبانه نامیده می شود که بیماری بحساب نمی آید و نشان نمی دهد که کودک شما مشکل خواب دارد.
دقیقا کسی نمی داند چرا برخی از کودکان با چشمان باز به خواب می روند. تحقیقات در این زمینه انجام شده است اما به نتیجه قطعی نرسیده اند. موضوعی که درباره آن بحث می کنند این است که احتمالا این کودکان دوره خواب REM طولانی تری را دارند.
خوابیدن نوزاد با چشمان باز معمولا در دوره خواب REM اتفاق می افتد که فعال ترین قسمت سیکل خواب را تشکیل می دهد. کودکان نسبت به بزرگسالان مدت زمان خیلی بیشتری را در مرحله REM می گذرانند که تقریبا 50 درصد از سیکل خواب آنان را این مرحله تشکیل می دهد. کودکان جدول زمانبندی خواب دارند.
راهکار این مشکل
اگر خوابیدن کودک با چشمان باز شما را اذیت میکنند می توانید بعد از به خواب رفتن کودک پلک های او را ببندید.
در چه موارد پزشک را مطلع کنیم؟
اگر کودک شما برای مدت زمان خیلی طولانی با چشمان باز بخواب می رود و یا اینکه چشم او متورم شده و یا خشک است با پزشک مشورت کنید. در خیلی از موارد نادر، پلک رشد طبیعی خود را نداشته و ممکن است به این خاطر باشد که بسته نمی شود.
مطالعات نشان می دهد که معمولا این ویژگی کودک ارثی است و اگر این اتفاق برای کودک شما افتاد از والدینتان بپرسید که چنین تجربه ای را داشته اند یا نه؟
توجه: در موارد نادر ممکن است در بزرگسالان هشداری باشد برای عدم سلامت فرد که ممکن است ناشی از آسیب عصب صورت، مشکلات تیروئیدی و یا حتی برخی از تومورهای ریز باشد. اگر نگران هستید با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: BABYCENTER