Ooma
آیا خوردن عسل در بارداری ضرر دارد؟

وقتی شما وارد دوران حساس بارداری می شوید دائما دیگران می خواهند تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهند و برای هر مسئله ای که پیش می آید می گویند فلان چیز رو بخور برات خوبه یا فلان چیز رو نخور برات ضرر داره! همین توصیه ها باعث سردرگمی شما در انتخاب مواد غذایی می شود. بهترین راهکار این است که در دوران بارداری تحت نظر یک پزشک تغذیه مجرب باشید تا به بهترین نحو این دوران را سپری کنید. یکی از مواد غذایی که نظرات مختلفی درباره آن وجود دارد، عسل است. 

در این مقاله می خواهیم برایتان توضیح دهیم که آیا خوردن عسل در بارداری مضر است یا مفید؟ پس حتما ما را تا پایان مطلب همراهی بفرمایید.


نظر پزشکان متخصص درباره مصرف عسل در بارداری

در ابتدا شما را با نظر برخی از متخصصین درباره مصرف عسل در بارداری آشنا می کنیم:

1. نظر دکتر Janice Aubey متخصص زنان و زایمان:

تا زمانی که عسل پاستوریزه باشد، مشکلی ندارد. یکی از دلایلی که ممکنه گاهی اوقات عسل منع مصرف داشته باشد بدلیل وجود بوتولیسم است. زیرا یکی از مسمومیت ها و فساد غذایی از طریق باکتری کلستردیوم بوتولینیوم ایجاد می شود. کودکان زیر 2 سال نیز منع مصرف عسل دارند. زیرا هنوز میکروفلور طبیعی روده برای هضم و جذب این باکتری شکل نگرفته است. بزرگسالان معمولا در معرض مسمومیت با این باکتری در عسل نیستند اما همواره بهتر است احتیاط کنید و عسل پاستوریزه مصرف کنید.

2. نظر دکتر Matthew Beshara   متخصص زنان و زایمان:

این سوال را بارها از بیماران خود شنیده ام. هیچ گونه شواهد علمی مبتنی بر منع مصرف عسل در دوران بارداری وجود ندارد. مصرف عسل هیچ عارضه منفی بر روی جنین ندارد. من همواره به بیمارانم توصیه می کنم که همه مواد غذایی را بصورت پاستوریزه مصرف کنند. توصیه میکنم از مصرف عسل غیر پاستوریزه جلوگیری کرده همانطور که زنان باردار را از مصرف پنیر غیر پاستوریزه منع می کنم.

3. دکتر Marcie Treadwell   متخصص زنان و زایمان:

خوردن عسل در بارداری مجاز است. منع مصرف عسل در کودکان زیر یک سال وجود دارد که احتمال مسمومیت با بوتولیسم هست. باکتری بوتو لیسم در محیط های خیلی کم اسیدی رشد می کند. در کودکان هم این اسپر های باکتری براحتی رشد می کنند زیرا میزان اسیدیته دستگاه گوارش کودکان هنوز خیلی بالا نرفته است. اما اسیدیته دستگاه گوارش بزرگسالان به اندازه کافی بالا است که بتواند این باکتری را بکشد. بنابراین مصرف عسل در زنان باردار به هیچ وجه نوزاد او را تهدید نمی کند.

5 خاصیت شگفت انگیز عسل برای زنان باردار

در طول بارداری بایدها و نبایدهای زیادی در رژیم غذایی وجود دارد که به رشد بهتر جنین و سلامت مادر قبل و بعد از زایمان کمک می کند. معمولا به زنان باردار توصیه می شود رژیم خود را تغییر داده و از مصرف برخی غذاها که براساس تحقیقات مضر شناخته شده اند، اجتناب کنند. در اینجا به بررسی 5 مزیت عالی عسل در این دوران می پردازیم.

  • عسل دارای خاصیت آنتی بیوتیکی است.
  • عسل قادر به کاهش واکنش های حساسیتی است.
  • عسل تاثیر رشد باکتری H.Pyroli  (باکتری که باعث زخم معده می شود) را کم می کند.
  • عسل خصوصیت ضد درد نیز دارد به گونه ای که برای درمان سوختگی ها استفاده می شود.
  • عسل قندی طبیعی و سالم دارد که به حفظ وزن کمک زیادی می کند.

توجه توجه:

مقالات زیادی نشان می دهد عسل حاوی آنتی اکسیدان و فلاونوئید است که خطر بیماری های قلبی و سرطان را کاهش می دهد.

 

8175-9

مصرف عسل در بارداری

هیچ مطالعه ی علمی مبنی بر این که مصرف عسل در بارداری مضر است وجود ندارد. اما با پیشرفت های جدید در تکنولوژی و کشاورزی و موادغذایی، موادغذایی دارای افزودنی های خاصی هستند که ممکن است برای مادر و جنین ضرر داشته باشد. اما استفاده از عسل مرغوب و اصل که بصورت پاستوریزه هم باشد هیچ منع مصرفی برای مادران باردار ندارد و حتی بسیار مفید هم می باشد و همراه با شیر،  یک نوشیدنی انرژی بخش عالی برای مادر محسوب می شود.

واکنش های حساسیتی به عسل در بارداری

ممکن است گاهی بدن برخی مادران باردار نسبت به ترکیبات برخی عسل ها واکنش نشان دهد. دراین صورت بهتر است نزد پزشک آزمایش حساسیت انجام دهید تا مشخص شود به چه موادی آلرژی دارید. ممکن است این حساسیت تنها به دلیل تغییر مارک عسل مصرفی شما نیز باشد که با بدنتان سازگار نبوده است. خوشبختانه این ترکیبات آلرژی زا در عسل به نوزاد ضرری نمی رساند و حتی به جنین دسترسی ندارند.

نکات مهم درباره مصرف عسل در بارداری

خوردن عسل در بارداری مجاز است. اما نکاتی وجود دارد که باید پیش از مصرف این ماده خوشمزه به خاطر بسپارید:

  1. توصیه می شود در طول بارداری عسل پاستوریزه مصرف کنید. به دلیل این که عسل خام حاوی باکتری هایی است که موجب ایجاد بیماری می شوند.
  2. عسل با مارک معتبر خریداری کنید. بیشتر محصولات پیش از فروش تحت فرایندهای مختلفی قرار گرفته اند و احتمال خطر آن ها به صفر رسیده است.
  3. عسلی را انتخاب کنید که کمترین فرایند بر روی آن انجام شده و طبیعی تر است.
  4. برخی عسل های خام حاوی باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است که باعث افزایش احتمال مسمویت غذایی حاد می شود.

سخن آخر

به طور کلی عسل جایگزینی عالی برای شکر سفید است و مزایای بسیار زیادی دارد و در صورتی که خالص و طبیعی باشد مصرف آن در طول بارداری بلامانع است. اگر هنوز هم برای مصرف عسل در بارداری و میزان مجاز مصرفی برای خودتان شک دارید با پزشک خود مشورت نمایید.

Keli Hawthorne, MS, RD, LD. Is it safe to eat honey during pregnancy? 2019

 Dr. Shikha’s Nutrihealth. Honey During Pregnancy: Safety, Benefits And Side Effects. January 29, 2020

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 90% 90


  • profilemahsa pv1399/03/03

    من که عاااااشق عسلم ، تا قبل از بارداری هم همیشع به جای شکر عسل مصرف میکردم، از وقتی دکترم بهم گفت منع مصرف نداره انگار دنیارو بهم دادن