چربی خون به طور طبیعی در تمام مناطق بدن انسان یافت می شود. بدن شما نیاز به چربی دارد تا بتواند به درستی کار کند و چربی برای ایجاد تشکیل غشا و سیالیت لازم است.
اگر میزان چربی خونتان اضافی باشد به دیواره های شریان ها می چسبد. هنگامی که چربی به دیواره های شريان ها متصل می شود، پلاک نامیده می شود. پلاک به تدریج شریان های شما را باریک می کند و حتی می تواند به طور کامل آنها را مسدود کند.
اگر یک شریان که خون را به عضلات قلب می رساند مسدود شود، حمله قلبی (بخوانید: موهایتان خبر ار حمله قلبی می دهد) رخ می دهد.
اگر یک شریان که خون را به مغز منتقل می کند مسدود شود، سکته مغزی (بخوانید: مهم ترین نشانه های سکته مغزی چیست؟) رخ می دهد.
هر ساله بیش از یک میلیون آمریکایی از بیماری قلب می میرند. یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی بالا بودن سطح چربی در خون است.
برنامه آموزش ملی چربی خون سطح چربی خون مناسب را نشان می دهد:
>200 میلی گرم در دسی لیتر چربی خون طبیعی
200-239 میلی گرم در دسی لیتر خط مرزی بالا
> 240 میلی گرم در دسی لیتر چربی خون بالا.
این نمودار چربی خون میزان سطح چربی خون را نشان می دهد و شامل اندازه گیری سطح چربی کم و زیاد است.
نمودار سطح چربی خون
نمودار سطح چربی خون مطلوب مرزی (بالا)
چربی خون کل 200> 200-240
تری گلیسرید 150 > 150-500
چربی بد خون 130 > 130-160
چربی بد خون بالا 50 < 50-35
هشتاد درصد چربی خون بدن شما از طریق کبد تولید می شود و بقیه از غذاها مانند گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی به دست می آید.
بزرگترین تاثیر در میزان چربی خون چربی ها مربوط به رژیم غذایی شما است، نه مقدار چربی که از غذاها دریافت می کنید. مهم نوع چربی است که مصرف می کنید.
دو نوع چربی وجود دارد: "چربی خوب" که چربی های مونو سدیم و غیر اشباع هستند و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و آترواسکلروز را پایین می آورد.
"چربی های بد" که اشباع شده هستند و چربی های ترانس می توانند خطر بیماری خاصی را افزایش دهند. کلید تغذیه سالم جایگزین کردن چربی های خوب با چربی های بد است.
منابع اصلی رژیم غذایی حاوی چربی خون بالا عبارتند از پنیر، زرده تخم مرغ، گوشت گاو، گوشت خوک، مرغ و میگو.
چربی در خون غیر قابل حل است و در داخل سیستم گردش خون بدن در داخل لیپوپروتئین ها حمل می شود. محدوده وسیعی از لیپوپروتئینهای داخل خون وجود دارد که از اندازه بزرگتر تا کوچکتر به این ترتیب نامیده می شود: چیلومیکرون، لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم، لیپوپروتئین چگالی متوسط، لیپوپروتئین چگالی پایین و لیپوپروتئین با چگالی بالا. کلسترول واقعی در تمام لیپوپروتئین های مختلف یکسان است.
LDL= کلسترول بد و HDL= کلسترول خوب
چربی خون چگونه اندازه گیری می شود؟
اندازه گیری سطح چربی خون و سایر چربی های خون با یک آزمایش ساده خون انجام می شود.
توصیه می شود به مدت 12 ساعت قبل از آزمایش خون غذا نخورید. سپس خون گرفته می شود و به آزمایشگاه فرستاده می شود، جایی که مقدار میلی گرم چربی خون تعیین می شود.
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند کلسترول بزرگسالان باید کمتر از 200 میلی گرم در هر 100 میلی لیتر سرم خون باشد.
تست چربی خون- هر چند وقت باید آزمایش انجام شود؟
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند افراد بالای 20 سال هر 5 سال آزمایش چربی خون انجام دهند.
تست سطح چربی خون باید مکرر باشد اگر فرد: یک مرد بالای 45 سال یا یک زن بالای 50 سال است، چربی خون کل 200 میلی گرم / دسی لیتر یا بیشتر دارد، چربی خون HDL خوب او کمتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر است یا در معرض خطر بیماری قلبی و سکته مغزی دارد.
کاهش سطح چربی خون
اگر سطح چربی خونتان را آزمایش کرده اید و بر اساس نمودار چربی خون، سطح آن بالا است باید راه هایی برای کاهش آن بیابید. این راه ها عبارتند از دویدن، پیاده روی، خوردن انواع میوه ها و سبزیجات و داروهای کاهش کلسترول. گفته شده است یوگا ممکن است اثر چربی خون را در بدن شما کاهش دهد.
تحقیقات همچنین نشان داده است که کلسیم و نیاسین چربی خون را پایین می آورند. عصاره برنج قرمز نیز دارای خواص کاهش چربی خون است. (بخوانید: 6 سوپر غذای کاهش دهنده چربی خون)
اخیرا یک محصول طبیعی جدید در بازار به نام جلبک دریایی قرمز ارائه شده است که ادعا می شود یک روش موثر برای کاهش سطح چربی خون (بخوانید: چگونه چربی خون را پایین بیاوریم) است.
منبع: www.disabled-world.com