Ooma
پرسش (1400/10/18):

دلپیچه وتهوع نوزاد.زردی نوزاد.بالااوردن نوزاد

سلام دخترم چندروزیه خیلی به خودش میپیچه وقرمزمیشه نمیدونم مشکلش چیه چیزنفاخم نخوردم شیرخودموباشیرخشک نان۱میدم بنظرخودم نفخ کرده چه داروی خوبه بهش بدم؟یکمم زرده واسه زردی چی خوبه؟نوزادتاچندساعت بی وقفه بخوابه عادیه؟وقتی جیغ میزنه به ناعش فشارنمیاد؟نافشون کی میفته؟دلسترورازیانه وآویشن توشیردهی خطرناکه؟تومقاله اومانوشته بودبعضی بچه هابه رازیانه حساسیت دارن ووقتی مادرم بخوره نوزاد اسهال میشه ممکنه اسهال دخترمونفخش مال رازیانه باشه؟شیرخودموبریزم توشیشه تاچندساعت میتونم توهوای خونه نگهداری کنم؟وقتی میزارم یخچال سردمیشه،میشه بزارمش توآبجوش تابکم گرم شه؟امروزفقط یکبارشیرخشک دادم مابقی شیر۷ودم بودولی همش داده بالامیاره بعضی وقتاآبکی بعضی وقتاهم پنیریه.وقتی شیرخشکش میدم عارق میزنه ولی وقتی شیرخودمومیدم نمیزنه اگه بزنه هم بازبالامیاره چکارکنم خطرناکه این بالااوردنا؟وچندساعت یبارپوشک بچه روبایدعوض کردحتی اگه تمیزباشه؟نی نیم واژنش سوخته ازپمادکالاندولاواسش استفاده می کنم ولی دوروزیه خوب نشده چی بهتره استفاده کنم؟بعضی شبانی نیم تا۳ساعت شیرنمیخوره خطرناک هست یانه؟وهرتوصییه ی دارین لطفابگین🌹بخاطرشرایط کروناوسرمامیترسم دکترببرم لطفابه همه ی سوالام دقیق جواب بدین خیلی ممنون💐

سلام مامان گل
عزیزم بابت زردی باید بلافاصله به متخصص اطفال مراجعه کنید تا درجه آن با انجام آزمایش سنجیده شود زیرا بدون انجام آزمایش نمی‌توان درمانی را تعیین کرد و اگر خدای نکرده زردی شدت پیدا کند (که می تواند بلافاصله و به سرعت اتفاق رخ دهد)، روند درمان سخت شده و ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان و یا عوارض دوران نوزادی افزایش پیدا کند.
تا زمانی که وضعیت زردی توسط متخصص اطفال مشخص نشده مجاز به دادن هیچ دارویی به دلبندتان نیستید و من نیز هیچ دارویی را برای او تجویز نمی کنم.
در رابطه با سوالات بعدی شما مادر عزیز :
1. اگرچه تا 17 ساعت خواب هم طبیعی اما چون فرزندتان زردی دارد. ممکن است بیش از حد بخوابد و باز هم این مسئله تا وقتی وضعیت زردی مشخص نشود پاسخ قطعی ندارد.
2. وقتی جیغ می زند خیر به ناف فشار وارد نمی شود و بین 7 تا 21 رور بعد از تولد بند ناف خواهد افتاد.
3. دلستر و آویشن و رازیانه مشکلی ندارند اما رازیانه و آویشن گیاهی بوده و بله ممکن است منجر به بروز واکنش های آلرژیک در نوزادان شوند و بنابراین باید یک به آنها را قطع کنید تا مشخص شود که آیا در ایجاد شرایط فرزند شما دخیل هستند یا خیر.
4. مگر دلبندتان اسهال دارد؟ اسهال در این سن باید حتما ارزیابی شود. زیرابا کم آب شدن بدن نوزاد سلامتی او را تهدید می کند.
5. مدت زمان قابل استفاده ماندن شیر مادر به روش و دمای محل نگه داشتن آن بستگی دارد. در دمای اتاق (5/15 تا 5/29 درجۀ سانتی گراد) برای سه تا چهار ساعت می‌توان از شیر مادر نگهداری کرد.
6. شیر برای 3 تا 5 روز در یخچال قابل نگهداری است و در فریزر، اگر یخچال فریزر دو دره باشد برای ۳ تا ۶ ماه قابل استفاده است و اگر یک دره باشد تا دو هفته می توان شیر را در فریزر نگهداری کرد. برای گرم کردن شیر یخ زده، هرگز ظرف محتوی آن را نباید مستقیم بر روی اجاق یا شعله گاز قرار دهید، بلکه باید آن را در مدت نیم تا یک ساعت به درجه حرارت بدن برسانید. برای اینکار، ‌ظرف محتوی شیر یخ زده را در یک ظرف حاوی آب ولرم بگذارید و تکان دهید تا به مرور یخ آن باز شده و به دمای بدن برسد و یا این که ظرف محتوی شیر را در قابلمه ای که مقداری آب درون آن هست قرار داده و قابلمه را روی اجاق با شعله کم بگذارید. به یاد داشته باشید که بعد از گرم کردن شیر، می توانید تا ۲۴ ساعت مجدداً از آن در یخچال نگهداری کرده و استفاده کنید اما نباید آن را مجدداً در فریزر قرار دهید. شیر گرم شده اگر بیشتر از دو ساعت در دمای اتاق بماند باید دور ریخته شود. اصولا از آنجا که گرم کردن مکرر شیر می‌تواند بافت و طعم آن را تغییر دهد، بهتر است به اندازه نیاز دلبندتان شیر را آماده کنید.
7. در مورد بالا آوردن می تواند کاملا طبیعی و. بدلیل شیردهی بیش از حد یا آروغ گیری نامناسب یا مشکلاتی همچون رفلاکس باشد اما چون فرزندتان زردی و اسهال دارد باید به متخصص اطفال مراجعه کنید.
8. پوشک را بعد هر بار دفع ادرار گ. همچنین مدفوع تعویض کنید. حداقل 10 تا 12 بار در روز بسته به میزان دفع ادرار و مدفوع و میزان حساسیت پوست دلبندتان تعویض لازم است.
9. در رابطه با سوختگی، از دستمال مرطوب استفاده نکنید، منظم پوشک را تعویض کنید، بعد هر بار دفع با آب گرم شست و شو دهید، و از پماد زینک اکساید یا ریکاو یا سودوکرم کمک بگیرید.
و در نهایت بله به هیچ عنوان درک نمی کنم که چطور به متخصص اطفال مراجعه نمی‌کنید مامان عزیز، زیرا فرزند شما به دلیل اسهال، زردی و مجموعه شرایط باید حتماً به صورت فوری مورد ارزیابی قرار بگیرد و حتماً باید هر دو ساعت حتی اگر شده به زور به او شیر بدهید، تا خدای نکرده زردی تشدید نشود عوارض زردی جبران ناپذیر بوده و اگر کنترل نشود منجر به عقب ماندگی های ذهنی ماندگار خواهد شد. برابر ناچار هستم شما را به صورت جدی دعوا کنم تا مسئله را جدی گرفته و در مورد فرزندتان بخ صورت پیگیرانه به متخصص اطفال مراجعه کنید این موارد هرگز به صورت اینترنتی قابل پیگیری نبوده و سلامت نوزادان به قدری اهمیت دارد که به هر مسئله ای و دوری از پزشک ارجحیت داشته و باید سریعا برای ارزیابی مراجعه نمایید.
خیلی ممنون دکترجان💐💜چشم حتمافردامیبرمش
خواهش میکنم جان دلم و احسنت به شما مادر آگاه و دقیق 🌸💜🌸💜
stk: |~|11|~|111_col

سوالات مشابه