Ooma
7 علامت باور نکردنی کمبود ویتامین د و درمان آن

این روزها زیاد اسم ویتامین د (ویتامین D)  به گوش شما رسیده است. تاکید زیاد به استفاده از منابع آن و یا حتی دریافت مکمل آن برای افرادی که کمبود این ویتامین را ندارند، توصیه می شود. این افراد یعنی افراد بالای 3 سال چه مرد و چه زن باید ماهی یک عدد ویتامین د بخورند. خیلی از بیماری ها در ارتباط با کمبود ویتامین د است. بیماری هایی مانند دیابت، ام اس و غیره.... اما گاهی اوقات بیماری ها و شاید بهتر است اسم بیماری را نگوییم، مشکلات سلامتی روزانه مربوط به این ویتامین در بدن شود.

در اینجا همراه با  گروه سلامت اوما،  علائمی را که شما ممکن است داشته باشید اما اصلا فکر نمیکنید که ناشی از کمبود ویتامین D است، باهم بررسی میکنیم:

ویتامین د و کم خوابی:

اخیرا یک مطالعه در مجله" Medical Hypothesis" به چاپ رسیده است که این مطالعه بر روی 1500 بیمار به مدت 2 سال انجام شده است. غلظت ویتامین Dبصورت ماهانه در خون این افراد مورد آزمایش قرار گرفت و به این افراد در صورت نیاز مکمل ویتامین D د ادند. این افراد هیچ گونه مشکل کم خوابی و یا اختلالات خواب را نداشتند.

ویتامین د و گرفتگی عضلات:

در یک مطالعه در برزیل، که بر روی زنان با گرفتگی عضلات انجام شد متوجه شدند زنانی که این ویتامین را دریافت کردند تا 25 درصد گرفتگی عضلات آنها بهبود یافت. که این نشان میدهد کمبود این ویتامین باعث گرفتگی عضلات در این افراد میشود.

ویتامین د و بیماری های خودایمن:

مطالعات نشان میدهد که ویتامین D علاوه بر نقش کمکی در ساختمان استخوانها و فسفر دارای اثرات فراسوی دیگری هم دارد. این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی شده و از بروز بیماری های خودایمن جلوگیری میکند. این بیماری ها به شکل حمله سلولهای بدن به ارگانهای داخلی بدن تعریف میشود که شامل بیماری هایی مانند دیابت، ام اس، آرتریت روماتوئید و بیماری های التهابی روده است.

ویتامین د و نقش مهارکنندگی التهابی:

تحقیقات اخیر نشان داده است که این ویتامین دارای مولوکل ویژه ای است که می تواند در بدن نقش یک ضدالتهاب قوی را بازی کند و درمان بیماری های التهابی از جمله: بیماری های کبدی، آرتریت، بیماری دهان و لثه، آسم و زخم معده مفید باشد. در این مقاله می توانید 27 بیماری مرتبط با کمبود ویتامین D  را بشناسید.

7 علامت باورنکردنی کمبود ویتامین د

 کمبود ویتامین د - کمبود ویتامین D - ویتامین d - ویتامین دی

1-احساس خستگی و کسلی: سروتونین ( هورمون ترشح شده از مغز و وابسته به حالت درونی شما) در معرض نور آفتاب بیشتر ترشح میشود.

2-سن بالاتر از 50 سال: اگر شما از سن 50 سالگی عبور کرده اید، سطح ویتامین D کم کم کاهش یافته و شما بهتر است این ویتامین را دریافت کنید.

3-شما چاق هستید و یا اضافه وزن دارید: ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که برای جذب نیاز به چربی در بدن دارد. اگر شما چاق هستید این ویتامین را بصورت مکمل دریافت کنید.

4-شما دارای پوست تیره هستید: پیگمانهای پوست نقش دفاعی را برای پوست دارند. هرچه پیگمان ها بیشتر باشد زمان بیشتری طول میکشد تا نور خورشید از شما عبور کند. پس شما به این ویتامین بیشتر نیاز دارید.

5-شما درد استخوانی دارید: کمبود ویتامین D باعث پمپاژ ناقص کلسیم به کلاژن شده و سیکل معیوب ایجاد میکند که این امر باعث ایجاد استخوانهای دردناک میشود.

6-دل درد دارید: ممکن است شما دارای دردهای معده-روده ای باشید. این درد ممکن است ناشی از عدم جذب چربی است که این امر منجر به کاهش جذب ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین D میشود.

7-شما از ناحیه سر مدام عرق میکنید: یکی از اولین علامت کمبود ویتامین در بدن تعریق است.

چگونه سطح ویتامین د را در بدن افزایش دهیم؟

اولین را جذب ویتامین D از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. بهتر است حداقل هفته ای دو تا سه بار هر بار به مدت 30 دقیقه در مقابل نور خورشید قرار بگیرید. برای پوست های نازک تر بهتر است 20 تا 30 دقیقه باشد. و برای پوست های خیلی تیره بهتر است تا 2 ساعت در معرض قرار بگیرند. در این زمان بدن ممکن است 10000 تا 25000 واحد ویتامین تولید کند. اگر فردی نمی تواند این زمان را در معرض نور خورشید قرار بگیرد. بهتر است در صورت عدم کمبود، ماهانه یک عدد ویتامین D  بخورد. آیا نحوه قرار گیری و ساعات در معرض نور خورشید در کودکان متفاوت با بزرگسالان است؟

5 منبع اصلی  و در دسترس ویتامین د :

 کمبود ویتامین د - کمبود ویتامین D - ویتامین d - ویتامین دی

** نور خورشید

** تخم مرغ

** ماهی

** مکمل غذایی

** شیر

پیام سلامت اوما: 2 اثر سلامتی بسیار مفید مصرف ویتامین D:

اثر مفید اول: کاهش ریسک ابتلا به سرطان تا 67 درصد

اثر مفید دوم: جلوگیری از پیشرفت عفونت و بیماری های عفونی از جمله پنومونه، آنفولانزا و سرماخوردگی

منبع: nutritionbreakthroughs.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 99% 99


  • profileژیلا جوادی1395/12/27

    سلام.ممنون از مطالب مفیدتون.
    با اینکه مدتهاست تقریبا هرروز۱۰۰۰واحد Dمصرف میکردم؛آزمایش کمبود نشون داد،دکتر برای هریک هفته۵۰۰۰۰Dتجویزکردند،اما همزمان رزواستاتین هم تجویز کردند،واین درحالیست که شما درتذکراتتان مصرف همزمان ایندو را هشدار داده بودید،ضمنا دوسال است که سروتونین مصرف میکنم،لطفا بفرمایید مصرف همزمان اینها چه اشکالی ایجاد میکند؟آیامصرف هفتگی زیادنیست؟درحالیکه من دچارسردردهم هستم.باسپاس