باور غلط 1: آب دادن به نوزادان ممنوع!
بیشتر کودکان باید از طریق شیر مادر یا شیر خشک کمبود آب را جبران کنند! از آنجا که هنوز کلیه نوزاد به طور کامل رشد نکرده، بدن او آمادگی دفع آب را ندارد. آب دادن به نوزاد باعث به هم خوردن تعادل الکترولیت و سدیم در بدن او میشود. اصولا نوزادان از 6ماهگی به بعد میتوانند آب بنوشند و پیش از آن شیر مادر و شیر خشک تشنگی آنها را برطرف میکند. زمان و مقدار دقیق آن را بشناسید.
باور غلط 2: میتوان دوز کمی از داروی بزرگسالان برای کودکان استفاده کرد!
برخی از داروها برای کودکان خطرناکند و حتی پایین آوردن دوز آن نیز خطرش را کم نمیکند.داروهای بزرگسالان بیشتر از اینکه خاصیت درمانی برای کودکان داشته باشند موجب بیماریهای دیگر در آنها میشوند.
باور غلط 3: دندان درآوردن باعث تب کردن کودک میشود!
تحقیقات علمی رابطه ای بین دندان درآوردن و تب نیافته است. دندان درآوردن باعث تب نمیشود بلکه عوامل دیگری مثل بردن اسباب بازی داخل دهان و بردن دست آلوده به دهان منجر به تب کودک میشود.
باور غلط 4: ویدئوهای آموزنده باعث یادگیری سریع کودکان میشوند!
برنامه های کمک آموزشی برای پرورش و یادگیری بیشتر کودکان بسیار کمک کننده اند اما نه پیش از 2 سالگی. کارشناسان توصیه اکید دارند تا پیش از2سالگی از هیچ نوع برنامه آموزشی برای کودکان استفاده نشود. استفاده از برنامه های کمک آموزشی و حتی تماشای تلویزیون در کودکان منجر به دیر زبان باز کردن کودک میشود.
باور غلط 5: روروک به کودک کمک میکند تا سریع تر راه برود!
روروک نه تنها مفید نیست که خطرناک نیز هست. روروک باعث میشود تا کودک دیرتر خودش به تنهایی راه برود و ضمنا ممکنست به نخاع و ستون فقرات کودک فشار بیاورد.
باور غلط 6: ضربه گیرهای تخت کودک از سر آنها هنگام خواب محافظت میکنند!
گاه والدین تصور میکنند نوزادان هنگام خواب ممکنست سرشان به دیوارهای تختخواب برخورد کند اما نوزاد هنوز آن قدر رشد نکرده است که بتواند خودش را به اطراف تخت برساند.در عوض، این ضربه گیرها خطر خفه شدن برای کودکان دارند زیرا ممکنست از کاسه سر نوزاد جدا شوند.
باور غلط 7: استفاده از شیر مادر برای عفونت گوش!
برخی والدین اعتقاد دارد با ریختن چند قطره شیر مادر داخل گوش نوزاد یا کودک میتوان عفونت گوش او را از بین برد!این روش به هیچ عنوان کارساز نیست و ممکنست باعث ایجاد عفونتهای دیگری در کودک بشود. شیر مادر سرشار از قندست که باکتریها برای رشد خود بسیار به آن علاقه دارند.