سینه خانم ها اشکال و اندازه های مختلفی دارد. سینه ها می توانند بزرگ، کوچک، گرد، بیضی شکل، متقارن، نامتقارن و ... باشند. و همه این نوع سینه ها طبیعی هستند.
در حین شیردهی چه اندازه سینه ای مناسب است؟
اندازه سینه های شما بر اساس میزان بافت چربی موجود در داخل آن ها است. زنان با سینه های کوچکتر بافت چربی کمتری دارند و زنان با سینه های بزرگ دارای بافت چربی بیشتری هستند. اما، بافت چربی شیر را تولید نمی کند. سینه های شما دارای بافت غده ای هستند و این چیزی است که شیر مادر را تولید می کند.
بر خلاف چربی، مقدار بافت تولید کننده شیر در سینه های شما لزوما به اندازه سینه های شما بستگی ندارد. بنابراین، زنان با سایز مختلف سینه به طور کامل قادر به تولید شیر سالم برای نوزادان خود هستند.
مقاله پیشنهادی اوما: لیست مواد نفاخ و ضد نفخ در دوران شیردهی
نگرانی های رایج مربوط به شیردهی در مورد اندازه و شکل سینه
اکثر خانم ها قادر به شیردهی با هر اندازه و شکل سینه هستند. اما، چند نگرانی رایج مربوط به سینه وجود دارد که می تواند در شیردهی تداخل ایجاد کند. در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید و سینه های خود را بررسی کنید. پزشک قادر به پاسخگویی به نگرانی های شما و کمک به کاهش ترس شما خواهد بود. پس از تولد نوزاد، می توانید با دکتر خود کار کنید تا بتوانید هر گونه مشکل را حل کنید.
در اینجا برخی از شایع ترین نگرانی های شیردهی در مورد اندازه و فرم سینه وجود دارد:
1- سینه های هیپوپلاستی:
سینه های هیپوپلاستی تنها در درصد کوچکی از زنان می توانند مانع از شیردهی موفق شوند. سینه های هیپوپلاستی اغلب به طور گسترده ای فاصله دارند و ممکن است بسیار کوچک و نازک و یا طولانی و لوله ای به نظر برسند.
ممکن است نوک سینه بسیار بزرگ باشد و سینه ناهموار باشد. زنان با سینه های هیپوپلاستی دارای بافت سینه غده ای (تولید کننده شیر) هستند و ممکن است قادر به تولید کامل شیر مادر نباشند.
2- سینه های کوچک:
زنان با سینه های کوچک اغلب نگران هستند که قادر به تولید شیر کافی برای نوزاد نخواهند بود. تا زمانی که اندازه سینه کوچک با سینه های هیپوپلاستی ارتباط نداشته باشد، نگرانی وجود ندارد. در حالی که ممکن است مجبور به شیر دادن به دفعات بیشتر باشید زیرا سینه مقدار کمتری شیر را در خود نگه می دارد. در این حالت باز هم سینه شما به اندازه کافی شیر برای نوزاد تولید می کند.
3- سینه های بزرگ:
شیردهی با سینه های بزرگ می تواند ناخوشایند باشد. قرار دادن نوزاد در محل مناسب دشوار است و ممکن است نگران نباشید که سینه های شما بینی نوزاد را مسدود کند. مهم است که یک موقعیت راحت پیدا کنید و از ابتدا از آن استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی اوما: 8 علت سفت شدن سینه در شیردهی
4- ایمپلنت های سینه:
بسیاری از زنان با ایمپلنت سینه بدون هیچ مشکلی قادر به شیر دادن هستند. این مسئله بستگی به نحوه عمل جراحی دارد. با پزشک و جراح خود در مورد روش جراحی صحبت کنید. اگر ناحیه نزدیک نوک سینه تحت تاثیر قرار نگرفته باشد، شانس شيردهی موفق بسیار زیاد است.
5- کوچک کردن سینه:
جراحی کوچک کردن سینه با احتمال زیاد با شیردهی تداخل ایجاد می کند. از بین بردن بافت سینه همراه با تغییر شکل سینه ممکن است به بافت غدد لنفاوی، اعصاب و مجاری شیر آسیب برساند. اگر جراحی کوچک کردن سینه داشتید، باید میزان شیری که می توانید تولید کنید را بررسی کنید. این احتمال وجود دارد که نیاز به استفاده از مکمل برای نوزاد داشته باشید.
6- سایر جراحی های سینه یا قفسه سینه:
در هر زمانی که پوست اطراف سینه بریده شود، این احتمال وجود دارد که بر شیردهی تاثیر بگذارد. کانال های شیر، اعصاب و بافت تولید کننده شیر در سینه می توانند در طول عمل جراحی مخصوصا در اطراف نوک سینه آسیب ببینند. اگر هر نوع جراحی سینه یا قفسه سینه داشته اید، به پزشک خود بگویید. شما باید به طور مرتب میزان شیر تولید و نوزاد خود را مورد بررسی قرار دهید.
تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما
منبع: www.bellybelly.com.au