Ooma
6 خوراکی که خواب را مختل می کند، اما نمی دانید!

اکثر مردم می دانند که نوشیدن دو فنجان قهوه‌ کافئین دار قبل از خواب، باعث بی‌خوابی در طول شب می‌شود. اما جالب است بدانید حتی غذاهای سالم تر و طبیعی نیز می‌تواند باعث بی‌خوابی در طول شب شود. زمانی که افراد دچار بی خوابی می شوند، برای جبران استرس ناشی از کم خوابی،غذاهای چرب تر و پر کالری تری مصرف می کنند.

تحقیقات  انجام شده در مورد کمبود خواب و بی خوابی بر روی بیش از 1/1 میلیون نفرحاکی از این است که خواب کمتر از ۷ الی ۸ ساعت می‌تواند باعث افزایش BMI شود. در نتیجه خواب خوب در طول شب به لاغرتر شدن و جلوگیری از اشتهای کاذب کمک می کند.

 برای اینکه وزن متناسب و حس خوبی داشته باشید، باید به مقدار کافی بخوابید.  متاسفانه اکثر مردم به جای اینکه در شب غذاهایی بخورند که به خوابشان کمک کند، غذاهایی می خورند که در طول شب آنها را بیدار و سر حال نگه می دارد.  

در اینجا 6 غذایی که باعث بی خوابی می شوند را با هم مرور می کنیم:

   1- انواع کلم

به ذهنتان هم خطور نمی کرد که کلم بروکلی و گل کلم می‌تواند باعث بی خوابی شود. این نوع سبزیجات حاوی مقادیر بالایی مواد معدنی و فیتوکمیکال ها هستند که برای سلامتی بدن بسیار مفیدند. کلم ها همچنین حاوی تریپتوفان هستند که به تولید سروتونین کمک می‌کند. سرتونین باعث ایجاد خواب می شود. با این حال، از میان مواد غذایی، کلم‌ها دیرتر هضم می‌شوند و حاوی مقادیر زیادی از فیبرهای نامحلول هستند که به  زمان زیادی برای عبور از سیستم گوارش بدن نیاز دارند. اگر این نوع سبزیجات را نزدیک وقت خواب بخورید، بدن شما به جای اینکه آماده خواب شود، باید مشغول هضم غذا شود. و این بدین معناست که قرار است ساعت ها بی خوابی بکشید.

   2- شکلات تلخ

با وجود اینکه شکلات تلخ حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و مواد معدنی است، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می دهد، باعث کاهش فشار خون می شود، و حتی از پوست در برابر نور خورشید محافظت می‌کند، خوردن این ماده نیز نزدیک وقت خواب می‌تواند باعث بیداری ماندن شما در تمام طول شب شود. برخی از شکلات های تلخ به اندازه یک فنجان قهوه کافئین دارند. هرچه شکلات تلخ تر باشد، میزان کافئین آن بیشتر است. شکلات تلخ همچنین حاوی آمینو اسیدی به نام تیروزین است که باعث تحریک بدن شده و به خواب رفتن را دشوار می کند.

   3- گوشت های فرآوری شده و پنیرهای چند ساله

برخی افراد در برخی مراسم خاص یا مهمانی ها خوردن این قبیل مواد غذایی را ترجیح می دهند. با اینکه این خوراکی ها خوشمزه هستند اما خواب را از شما می گیرند. گوشت های فرآوری شده و پنیرهای چند ساله حاوی آمینو اسیدی به نام تیرامین هستند که نوراپی نفرین  آزاد می‌کند، و همین امر باعث بی‌خوابی شما می شود.

   4- سس گوجه فرنگی

غذاهایی نظیر اسپاگتی، پیتزا، لازانیا، و سایر غذاهایی از این قبیل با سس گوجه و یا رب تهیه می شوند. هر چند اکثر مردم عاشق خوردن یک بشقاب ماکارونی پر سس هستند، اما خوردن این غذای دوست داشتنی می تواند شما را بیش از آنچه قصدش را دارید بیدار نگه دارد. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، و آنتی اکسیدان های مهمی است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد. اما گوجه فرنگی به شدت اسیدی است و می تواند منجر به سوزش سر دل و سوء هاضمه در شب شود. برای جلوگیری از رفلاکس (بازگشت اسید معده) در شب، سعی کنید گوجه فرنگی را حداقل چند ساعت پیش از خواب مصرف کنید.

   5- گوشت قرمز

بنا بر تحقیقات انجام شده، غذاهای چربی نظیر گوشت قرمز، دیر هضم تر از مواد سرشار از فیبر و کربوهیدرات هستند. زیرا مواد غذایی پر چربی سیگنال‌هایی را به معده ارسال می‌کند که آن را آهسته تر تخلیه کند. به طور متوسط، 24به دلیل دریافت چربی بیشتر، هضم غذا و خروج آن از سیستم گوارش کسانی که گوشت مصرف می کنند، 24 ساعت بیشتر نسبت به سایرین طول می کشد. اگر ترجیح می دهید گوشت بخورید، از خوردن گوشت های سنگین تر نظیر گوشت گاو پیش از خواب خودداری کنید. برای مثال  می توانید از گوشت مرغ و یا ماهی استفاده کنید که راحت تر هضم می شوند. به خاطر داشته باشید که رژیم غذایی سرشار از پروتئین، با بروز وقفه تنفسی در خواب در ارتباط است.  بنابراین سعی کنید به مقدار کافی فیبر بخوربد تا رژیم غذایی متعادلی داشته باشید.

   6- غذاهای تند

غذاهای تند نیز مانند گوجه فرنگی، می‌توانند باعث سوزش سر دل و سوء هاضمه شده و به  بی خوابی منجر شوند. این نوع غذاها همچنین باعث افزایش متابولیسم بدن شده و دمای مرکزی بدن را افزایش می‌ دهند. اگر غذای تند مصرف می‌کنید، حداقل چند ساعت پیش از خواب غذا را بخورید تا بدن زمان کافی برای هضم آن‌ داشته باشد.


منبع: مرجع سایت انگلیسی

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100