Ooma
5 بیماری شایع کودکان در فصل بهار

معمولاً هر فصل بیماری های مخصوص به خود را دارند. حال که در فصل بهار هستیم، بهتر است بیشتر با بیماری هایی که کودک کمکن است به آنان مبتلا شود آشنا شویم. این بیماری ها زیاد جدی نیستند اما می توانند باعث آزار و ناراحتی کودک شوند. در این مقاله 5 بیماری شایع کودکان در فصل بهار را با هم مرور می کنیم.

   1- بیماری های گوارشی

چغاله بادام، گوجه سبز، و سایر میوه های کال از جمله نوبرانه های فصل بهار هستند. این میوه ها به خصوص چغاله بادام در خیابان ها فروخته شده و اغلب بدون شستن خورده می شوند. مصرف زیاد و نشستن این میوه ها می تواند باعث دل درد، تهوع، و استفراغ شود. بنابراین رعایت بهداشت در مصرف این میوه ها می تواند از بروز بیماری های گوارشی مؤثر باشد.

   2- سرما خوردگی و آنفولانزا

همانطور که می دانید تغییرات آب و هوا در فصل بهار زیاد است و هوا دائم سرد و گرم می شود. همین امر می تواند باعث بروز سرماخوردگی و آنفولانزا شود. علائم آنفولانزا معمولاً خروسک، تب، تنگی نفس و خس خس، و سرفه های کش دار است. برای درمان خروسک می توان از بخور سرد، داروهای مسکن و تب بر استفاده کرد. علائم سرماخوردگی نیز تغییر صدا، خارش گلو، عطسه، گرفتگی و آبریزش بینی است. سرماخوردگی ها در این فصل خفیف هستند و طی چند روز، بدون مصرف دارو خوب می شوند. اما اگر ویروس های سرماخوردگی منجر به تب، گوش درد، و علائمی نظیر سینوزیت شوند، پزشک تصمیم به تجویز دارو خواهد گرفت.

   3- آبله مرغان

آبله مرغان با علائمی نظیر تب، سردرد، و دانه های پوستی قرمز رنگ آغاز می شود. این دانه های قرمز معمولاً در ابتدا روی شکم ایجاد می شوند، سپس به تاول های آبکی تبدیل شده و می ترکند. این دانه های قرمز به تدریج در سراسر بدن (دست ها، پاها، زیر گردن، و صورت) منتشر می شوند. یکی از مشخصه های بارز این بیماری، خارش شدید این دانه های قرمز رنگ است. در 7 روز اول ابتلا به آبله مرغان، احتمال سرایت آن به اطرافیان بالاست.

توجه: کودک مبتلا به آبله مرغان را باید از بزرگسالانی که در کودکی به این بیماری مبتلا نشده اند دور نگه داشت. زیرا ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالی به دلیل ایمن نبودن بدن نسبت به این ویروس، بسیار خطرناک است.

   4- آنترو ویروس ها

آنترو ویروس ها گروه دیگری از ویروس ها هستند که در فصل بهار فعال اند. این ویروس ها از طریق تنفس وارد بدن می شود. 3 نوع آنتروویروس وجود دارند که هر یک علائمی خاص در بدن کودک ایجاد می کنند. یکی از بیماری هایی که آنترو ویروس ها ایجاد می کند، بیماری دست، پا، و دهان است. در این بیماری دست ها، پاها و دهان کودک دچار ضایعات قرمز رنگی می شوند. علائم این بیماری تب، اسهال، التهاب و قرمزی چشم، گلودرد، علائم تنفسی و… است. این بیماری ممکن است در ابتدا به آبله مرغان شباهت داشته باشد ولی با گذر زمان سیر آن به تدریج تغییر می کند.

   5- حساسیت فصلی

 در این فصل بیشتر کودکان به حساسیت های بینی و چشم دچار می شوند، ولی علائم شبیه آسم، سرفه، و خس خس سینه زیاد در این مورد مشاهده نمی شود. اگر کودک به آسم مبتلا باشد، در صورت ابتلا به حساسیت علائم آسم تشدید می شود. حساسیت معمولا در فصل زمستان شدت می یابد. در فصل بهار نیز به دلیل گرده افشانی گیاهان ممکن است علایم حساسیت در کودک تشدید شود. حساسیت بینی در اثر قرار گرفتن کودک در محیط پر از گرده گیاهان ایجاد می شود.

 از جمله علائم حساسیت بینی می توان به  خارش، گرفتگی بینی، عطسه، سرفه های مکرر، و ترشحات گلو و بینی اشاره کرد. ممکن است به دلیل گرفتگی بینی، کودک نتواند خوب بخوابد و یا با دهان نفس بکشد. اگر کودکتان با دهان نفس می کشد، باید به فکر درمان آن باشید. زیرا ادامه این روند، باعث ایجاد ناهنجاری فکی در کودک می شود. علائم حساسیت چشم نیز عبارتند از، خارش، ترشح، و قرمزی چشم. تجویز دارو می تواند علایم حساسیت را به میزان زیادی کاهش دهد.

6 توصیه برای کاهش علائم حساسیت فصلی در کودکان

   1- با بسته نگاه داشتن در و پنجره، مانع ورود گرده گیاهان به داخل منزل می شود.

   2- لباس کودک را زود به زود عوض کرده و بشویید. به خصوص اگر کودک با آن لباس بیرون رفته باشد.

   3- لباس های کودک را پس از شستن در فضای خانه خشک کنید. زیرا ریزگردها و گرده گیاهان در محیط خارج از منزل به لباس ها می چسبد.

   4- از کودک بخواهید روزی چند بار با آب بینی خود را بشوید تا گرده ها از داخل بینی خارج شوند. شستن بینی را به او آموزش دهید. از بردن کودک به مناطقی که گیاهان زیادی، به خصوص کاج و گیاهان سوزنی دارد اجتناب کنید.

   5- از کودک بخواهید در خارج از منزل از ماسک استفاده کند.

   6- با متخصص آلرژی درباره حساسیت کودک خود در فصول مختلف صحبت کنبد. تنفس دهانی کودک را حتماً با پزشک در میان بگذارید، زیرا این نوع نفس کشیدن در دراز مدت عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.  

تأثیر فصل تولد بر آسیب پذیری نوزاد

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100