Ooma
3 مدل بیماری خاص در کودکان + راهکار درمان

3 مدل بیماری خاص در کودکان + راهکار درمان

چکیده : یکی از مسائلی که می تواند والدین را مضطرب و نگران کند، بروز اختلالاتی در کودکان است. این مسئله می تواند باعث ایجاد حساسیت هایی شود که گاهی درست هم نیستند.

 

یکی از مسائلی که می تواند والدین را مضطرب و نگران کند، بروز اختلالاتی در کودکان است. این مسئله می تواند باعث ایجاد حساسیت هایی شود که گاهی درست هم نیستند. به همین دلیل در این مطلب به 3 بیماری خاص در کودکان می پردازیم، علائم و نشانه های هر یک از آن ها و راهکارها و روش های درمانی را هم ذکر می کنیم. سعی می کنیم در این مطلب چکیده ای از اطلاعات درست در اختیار شما بگذاریم. فراموش نکنید مواردی که ذکر می گردد صرفاً نمی تواند ثابت کند که کودک شما به هر یک از این اختلالات مبتلا شده است. بهتر است برای اطمینان از سلامت کودک خود در هر سنی از مشاورین و پزشکان کمک بگیرید. با ما تا پایان همراه بمانید.

1.اختلال بلع در کودکان یا دیسفاژی کودکان

دیسفاژی کودکان زمانی اتفاق می افتد که کودک در نوشیدن مایعات و بلع غذا مشکل داشته باشد. فرآیند بلع مراحل زیادی دارد که دیسفاژی می تواند در هر یک از این مراحل رخ دهد. مانند قرار دادن غذا روی زبان، جویدن و عمل بلعیدن. اگر کودک به دیسفاژی مبتلا باشد در هنگام قورت دادن غذا یا مایعات، احساس خفگی می کند و یا در هنگام قورت دادن، غذا از بینی کودک خارج می شود. اختلال بلع در کودکان می تواند در طولانی مدت یا به طور ناگهانی بروز کند. اگر فرزندتان به طور ناگهانی در بلع مشکل دارد، بایستی به دنبال کمک پزشکی باشید.

گفتاردرمانی اختلال بلع در کودکان

یکی از خدماتی که گفتاردرمانگران به کودکان مبتلا به اختلال بلع ارائه می کنند، ارائه روش های مناسب تغذیه و اصلاح رژیم های غذایی برای جلوگیری از خفگی است. یعنی گفتاردرمانگران فقط در زمینه صحبت کردن مشاوره نمی دهند بلکه در مورد تمام چیزهایی که به دهان مرتبط است تخصص دارند. گفتار درمانی بلع ابتدا برای اطمینان از ابتلای کودک به اختلال بلع آزمایشاتی را انجام می دهد. سپس بهترین تکنیک های تغذیه را پیشنهاد می دهد تا خطرات و عوارض بلع را برای کودک شما به حداقل برساند. روش های گفتاردرمانی کودکان در اختلال بلع شامل موارد زیر می شود:

  • مداخلات رفتاری

  • درمان های حرکتی دهانی

  • استراتژی های تغذیه

  • رژیم غذایی و اصلاح تغذیه

  • تغییر الگوهای بلع

یادآور می شویم که اعضای تیم مراقبت در مراکز توانبخشی شامل متخصص تغذیه، کاردرمانگر، گفتاردرمانگر، روانشناس، متخصص گوارش، متخصص گوش و حلق و بینی و متخصص آلرژی هستند.

2. اختلال لکنت زبان

لکنت هم یک اختلال است که با تکرار، طولانی شدن و بلاک شدن صداها، هجاها یا کلمات شناخته می شود. تاکنون هیچ درمانی برای لکنت زبان پیدا نشده است، اما درمان هایی وجود دارند که به افرادی که لکنت دارند کمک می کنند تا بتوانند گفتار خود را بهبود بخشند. گفتاردرمانی لکنت یکی از رایج ترین درمان های شناخته شده است. علت دقیق لکنت هم هنوز ناشناخته است اما حدس زده می شود که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد لکنت نقش داشته باشند. لازم به ذکر است که لکنت نشانه ای از کم هوش بودن کودک نیست.

درمان لکنت با گفتار درمانی

گفتاردرمانی برای لکنت به روش های مختلفی به این کودکان کمک می کند. ازجمله:

  • شناسایی و کاهش استرس: کودکان در مراکز توانبخشی مانند مرکز گفتاردرمانی طراوت در غرب تهران یاد می گیرند که چطور اضطراب ناشی از لکنت را شناسایی و آن را کاهش دهند.

  • بهبود تنفس: تنفس ضعیف می تواند به لکنت کمک کند. در گفتار درمانی به کودک کمک می کنند تا نحوه تنفس خود را بهبود بخشد.

  • تغییر الگوهای رفتاری: در گفتار درمانی کودک یاد می گیرد که چگونه الگوهای گفتار خود را به گونه ای تغییر دهد که لکنت کاهش یابد.

  • ایجاد اعتماد به نفس: بالا رفتن میزان اعتماد به خود در توانایی صحبت کردن، یکی از اهداف گفتار درمانی برای لکنت کودکان است.

  • رویکردهای ترکیبی، از تکنیک های رایج در گفتاردرمانی و رویکردهای ترکیبی توسط گفتاردرمانگران برای شکل دهی روان و اصلاح لکنت استفاده می شوند.

قابل ذکر است بگوییم، بهترین درمان برای هر فردی که به اختلال لکنت مبتلا است می تواند متفاوت باشد. اغلب اوقات برای ایجاد یک برنامه درمانی مناسب که با نیازهای خاص هر کودک همخوانی داشته باشد از همکاری تیمی متخصصین استفاده می شود. گرچه گفتاردرمانی برای لکنت فرآیندی طولانی و البته چالش برانگیز است، اما بسیار مفید خواهد بود. با درمان مناسب است که کودک می تواند یاد بگیرد لکنت خود را مدیریت کرده و روان تر صحبت کند.

تاخیر در راه افتادن کودک

یک کودک به صورت نرمال باید در سال اول زندگی خود به توانمندی های بسیاری مانند غلت زدن، خزیدن، نشستن، یادگیری نحوه نگهداشتن بطری و در نهایت راه رفتن بدون کمک دیگران دست یابد. اما دقیقاً کودک از چند ماهگی باید راه برود؟ در پاسخ باید بگوییم که بیشتر کودکان در 11 تا 16 ماهگی قابلیت راه رفتن پیدا می کنند، اما بعضی از کودکان تا 18 ماهگی قادر به ایستادن یا راه رفتن نیستند. پس اگر کودک تا 16 ماهگی راه نرود، قابل درک است که والدین نگران شوند. البته ممکن است کودک در 16 ماهگی هنوز قادر به راه رفتن نباشد، اما دیگر مهارت های حرکتی مانند ایستادن به تنهایی، بالا کشیدن خود روی مبلمان و حتی بالا و پایین پریدن را بدون مشکل انجام دهد. پس نگران نباشید، چرا که بزودی شاهد اولین قدم های او خواهید بود. همچنین در مورد کودکان نارس، بهتر است یادآوری کنیم که این کودکان دیرتر از کودکان هم سن خود شروع به راه رفتن می کنند.

درنتیجه، معمولاً مشکلات راه رفتن کودکان نوپا خود به خود حل می شوند. اما متخصص اطفال برای تعیین علت تاخیر در راه افتادن کودک 18 ماهه و بزرگ تر می تواند آن ها را مورد ارزیابی قرار دهد. بنابراین، از علائم تاخیر تاخیر در راه افتادن کودک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کودک تا 9 ماهگی نمی تواند بدون حمایت دیگران یا صندلی مخصوص کودک بنشیند.

  • کودک تا 12 ماهگی بدون حمایت والدین نمی تواند بایستد.

  • کودک در 16 تا 23 ماهگی نمی تواند به طور پیوسته راه برود.

  • کودک به صورت مداوم بر روی انگشتان نوک پا راه می رود.

این کودکان به طور معمول، در دیگر مراحل مهم تکامل خود مانند سفت شدن ساختار گردن، بالا نگهداشتن سر، غلتیدن و نشستن هم دارای نقص هستند و دیر پیشرفت می کنند. لازم به ذکر است، اگر کودکی در 16 تا 23 ماهگی نتواند راه برود، باید قدرت عضلانی، دامنه حرکتی و انعطاف پذیری مفاصل توسط معاینه پزشکی بررسی شود. نیاز به کاردرمانی برای تاخیر در راه رفتن از اقدامات ضروری است.

روش های کاردرمانی برای دیر راه افتادن کودک

یکی از رشته های توانبخشی، کاردرمانی است. در کاردرمانی، مشکلات ذهنی و جسمی بیمار توسط کاردرمانگر مورد بررسی قرار می گیرد. پس از آن تاثیرات این مشکلات بر زندگی جانبی فرد بررسی شده و از طریق یک برنامه هدفمند به بیمار برای رسیدن به استقلال برای انجام کارهایش کمک می شود. جلسات کاردرمانی تاخیر در راه رفتن کودک با استفاده از تکنیک ها و تمرین ها در کلینیک یا به صورت کاردرمانی در منزل طراحی می شوند. برای کاردرمانی کودکی که اختلال در راه رفتن دارد، یک برنامه هدفمند طراحی می شود تا ضعف عضله یا اندامی که منجر به اختلال شده از طریق بازی کردن و تمرین از بین برود. بازی ها جامع و تاثیرگذار هستند و انجام آن ها برای کودک لذت بخش است. روش های کاردرمانی برای راه رفتن کودک، بسته به این که کودکان به کدام نوع از اختلالات مبتلا هستند به سه گروه تقسیم می شوند:

  1. اختلالات روانی مانند: اسکیزوفرنی، بی قراری و هذیان

  2. اختلالات ذهنی مانند: کم توانی ذهنی، اوتیسم، بیش فعالی، مشکلات حافظه، اختلالات مربوط به یادگیری، بینایی و شنیداری، مشکلات رفتاری شناختی

  3. اختلالات جسمی مانند: فلج مغزی، مشکلات تعادلی، اختلالات عضلانی عصبی، سندروم داون، عوارض ناشی از تشنج، اختلالات مادرزادی و اصلاح الگوی حرکتی نادرست

نکته آخر

برای کمک به کودکانی با اختلالات و بیماری های خاص، تمرینات کاردرمانی و گفتار درمانی بسیاری وجود دارند. پس از مشورت با پزشک و تشخیص علت اختلال در کودکتان، به کمک متخصصان کاردرمانی و گفتار درمانی در غرب تهران، زندگی مستقل و باکیفیت را به فرزندتان هدیه می دهید.

 

برچسب ها : کودک,کودکان

امتیاز مطلب: 100% 100