تغذيه در دوران قبل از بارداري تاثير زيادي بر روند بارداري دارد. بطوري كه تغذيه نامناسب در دوران بلوغ و حتي كودكي مي تواند رشد و نمو را تحت تاثير قرار دهد و با توقف رشد قدي و يا رشد محوطه لگن در دختران موجب محدود شدن فضاي لگن شود. رژيم لاغري طولاني مدت مي تواند موجب آمنوره ( عدم قاعدگي) و در نهايت كاهش شانس باروري شود. هم چنين كمبود مواد مغذي در دوران قبل از بارداري مي تواند موجب كاهش ذخاير مواد مغذي و تاثير منفي بر باروري شود . بنابراین مادران چاق با رعایت نکات زیر بطور علمی می توانند به وزن ایده ال برسند:
* با استفاده از ميان وعده ها، حجم غذا در وعده هاي اصلي را كم كنند.
* ساعت ثابتي براي صرف غذا در وعده هاي مختلف روز داشته باشند.
* مصرف قند و شكر و خوراكي هايي مانند انواع شيريني، شكلات، آب نبات، نوشابه هاي گازدار، شربت ها و آب ميوه هاي صن عتي، مربا، عسل و ... را بسيار محدود كنند.
* از مصرف زياد نان، برنج و ماكاروني خودداري كنند.
* نان مصرفي بايد از آرد سبوس دار تهيه شده باشد (نان سنگك، نان جو و..) و در عوض نان هاي فانتزي مثل انواع باگت و نان ساندويچي كمتر مصرف كنند.
* شير و لبنيات خود را حتما از نوع كم چرب انتخاب كنند. گوشت را تا حد امكان چربي گرفته و مرغ و ماهي را بدون پ وست مصرف كنند.
* از مصرف فرآورده هاي گوشتي پرچربي مثل سوسيس، كالباس، همبرگر، كله پاچه و مغز خودداري كنند. به جاي گوشت قرمز، بيشتر از گوشت هاي سفيد، خصوصا ماهي استفاده كنند. ميوه ها و سبزي ها را بيشتر به شكل خام مصرف كنند.
* مصرف سالاد و يا سبزيجات را قبل يا ه مراه با غذا توصيه كنيد.
* روغن مصرفي را از انواع مايع گياهي انتخاب كنند.
* غذاها را بيشتر به شكل آب پز و بخار پز ويا تنوري، تهيه و مصرف كنند.
* از مصرف غذاهاي پرچرب و سرخ شده پرهيز كنند.
* از مصرف انواع سس سالاد، كره، خامه، سرشير، ماست و پنيرهاي پرچرب خودداري كنند.
* مصرف دانه هاي روغني مثل گردو، فندق، بادام، تخمه، پسته را محدود كنند.
* تنقلاتي مانند غلات حجيم شده (انواع نمكي ها) و چيپس را مصرف نكنند.
* از مصرف غذاهاي آماده و كنسرو شده اجتناب كنند.
* مصرف نمك و غذاهاي شور را محدود كنند