Ooma
12 خواص درمانی  خاکشیر

خاکشیر یک گیاه چند ساله معطر است که تا ارتفاع 3 پا رشد می کند و گل های رنگی زرد روشن دارد. اگر چه این گیاه بومی اروپا است، اما در ایالات متحده نیز به طور گسترده ای رشد کرده است. برگ های گلدار و برگ های خشک شده به طور کلی در داروهای گیاهی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. شما می توانید آن را به صورت خوراکی مصرف کنید یا از برنامه های موضعی استفاده کنید. گرچه این گیاه دارای ارزش دارویی زیادی است، توصیه می شود از آن تحت راهنمایی حرفه ای استفاده کنید، زیرا دوز بالا می تواند برای سلامتی سمی باشد.

اطلاعات و خواص تغذیه ای

گیاه خاکشیر حاوی روغن های فرار است که شامل 70٪ توجون و مقدار قابل توجهی کافور می باشد. همچنین حاوی سایر مواد شیمیایی مانند لکتون سوزوئیتپن، گلیکوزید تلخ، ترپنوئید، فلاونوئیدها، رزین، تانن، اسکالیک اسید و اسید سیتریک است. این گیاه منبع خوبی از ویتامین C و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، سدیم، منگنز، آهن، سیلیکون و گوگرد است.

12 خواص بی نظیر درمانی خاکشیر

12 خواص خاکشیر

1- از بین برنده کرم روده ای

گیاهان دارویی برای تسکین کرم روده ای در بزرگسالان و همچنین کودکان استفاده می شود. توجون، یک دارو موثر برای از بین بردن کرم های رشته ای و کرم های دور است. توجون همچنین باعث می شود این گیاه سمی باشد و بنابراین توصیه می شود فقط کافئین تجویز شده را از بدن دفع کند. این گیاه معمولا در داخل چای استفاده می شود.

2- درمان ضعف کلیه و سنگ کلیه

خاکشیر همچنین در درمان ضعف کلیه و سنگ کلیه مفید است. برای از بین بردن سنگ کلیه، کارشناسان توصیه می کنند ترکیب خاکشیر هر چهار ساعت یک بار مصرف شود. خواص دیورتیک خاکشیر به دفع سنگ کلیه کمک می کند.

3- تحریک خونریزی قاعدگی

خاکشیر یک گیاه قدرتمند است. محتوای توجون در گیاه خاکشیر به تحریک خونریزی قاعدگی کمک می کند و از این رو برای زنان مبتلا به آمنوره و سایر ناهنجاری های قاعدگی مفید است. خاکشیر هرگز نباید در دوران بارداری استفاده شود. همچنین درمان خوبی برای لوکوره و سایر مشکلات تخلیه واژن است.

4- خواص گرمازا

 خاکشیر دارای خواص گرمازا است که به بهبود هضم کمک می کند و باعث اختلال گوارشی می شود. این درمان طبیعی برای اختلالات گوارشی مانند زخم معده و روده، نفخ، گاز، درد معده، اسپاسم معده و مشکلات کیسه صفرا مفید است. همچنین یک محرک اشتها آور است.

5- درمان درد های عصبی

 کارشناسان مصرف خاکشیر را برای بیماری های دردناک مانند روماتیسم، آرتروز، درد عصبی، میگرن و سیاتیک توصیه می کنند. خواص ضد التهابی آن در کاهش درد و سایر علائم مرتبط با این بیماری موثر است.

6- مشکلات قلبی

 خاکشیر برای افراد مبتلا به مشکلات قلبی مانند ضربان قلب، بی نظمی در ضربان قلب و همچنین حفظ مایعات به دلیل نارسایی احتقانی قلب مفید است.

7- منبع ویتامین سی

خاکشیر به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، به طور معمول برای درمان سرماخوردگی، سرفه و تب های ویروسی استفاده می شود. خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی آن نه تنها به درمان این مشکلات کمک می کند، بلکه مانع از بروز بیماری می شود.

8- از بین برنده میکروب ها

خاکشیر برای از بین بردن باکتری ها، شپش مو، درمان شوره سر استفاده می شود و باعث رشد مو می شود. شما می توانید آن را به صورت خوراکی مصرف کنید یا آن را به صورت خارجی برای درمان زخم، چروک، کبودی، خارش، اسهال های پوستی، بثورات، آفتاب سوختگی و کراتولون مصرف کنید.

9- درمان یبوست

از قدیم برای درمان یبوست از خاکشیر استفاده میشده است. ترجیحا صبح ناشتا با یک لیوان آب ولرم میل شود (برای درمان یبوست چه بخوریم)

10- کمک به لاغری

خاکشیر چون حاوی فیبر است و پر شدن معده و ایجاد احساس سیری کمک میکند و می تواند در لاغری موثر باشد(8 رژیم لاغری سریع و موثر)

11- بهبود لک و جوش صورت

مخلوط 2 قاشق غذاخوری خاکشیر با عرق شاه تره و عرق کاسنی ترکیب خوبی برای درمان جوش های صورت است (از بین بردن جوش صورت ، 24 روش خانگی). برای استفاده از این مخلوط کافی است یک استکان از هر یک از عرق های گیاهی شاه تره و کاسنی را با هم مخلوط کرده و آن را با 2 قاشق غذاخوری خاکشیر ترکیب کنید.

12-کنترل فشار خون

افرادی که مشکل فشار خون (فشار خون | علائم و درمان فشارخون بالا و فشارخون پایین ) دارند میتوانند روزانه یک لیوان خاکشیر میل کنند.

سایر استفاده های دیگر

  • دافع حشرات
  •  عامل طعم دهنده برای نوشیدنی ها و غذاها
  •  در عطرها و رنگ های سبز استفاده می شود.
  • تب بر
  • ادرار آور
  • التیام زخم و التهاب
  • ضد تشنگی

استفاده از خاکشیر در بارداری

بطور کلی مصرف داروی گیاهی در بارداری توصیه نمیشود اما برخی مطالعات نشان داده است که مصرف خاکشیر در هفت های آخر بارداری یعنی هفته 37 بارداری به بعد می تونه به فرایند زایمان کمک کند. 

تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما

منبع: www.home-remedies-for-you.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100