Ooma
12 علت درد کشاله ران و زیر شکم و درمان آن

کشاله ران ناحیه مفصل ران بین شکم و ران است. این محل در قسمتی که شکم به پایان می رسد و پاها آغاز می شود قرار دارد. گاهی درد کشاله ران در سمت چپ است و گاهی همراه درد زیر شکم است،اغلب درد مبهم است اما میتواند چند علت داشته باشد که در ادامه بررسی میکنیم:


ناحیه کشاله ران دارای پنج عضله است که با هم کار می کنند تا پا را حرکت دهند. این عضلات عبارتند از:

  •  عضلات نزدیک کننده دراز
  • عضلات نزدیک کننده کوتاه
  • عضلات نزدیک کننده بزرگ
  •  عضلات گراسیلیس
  •  عضلات شانه ای

درد کشاله ران باعث ناراحتی در این منطقه می شود. درد این ناحیه معمولا به علت آسیب های ناشی از فعالیت بدنی مانند ورزش ایجاد می شود. یکی از شایع ترین آسیب های ورزشی، کشیدگی در ناحیه کشاله ران است.

چه چیزی باعث درد کشاله ران می شود؟

درد کشاله ران یک علامت رایج است و می تواند در هر کسی اتفاق بیفتد. برخی علل بالقوه درد کشاله ران از دیگر علل رایج تر هستند.

شایع ترین علت

1- کشش عضلات، رباط ها يا تاندون ها

شايعترين علت درد کشاله ران، کشش عضلات، رباط ها يا تاندون ها در ناحيه کشاله ران است. براساس مطالعه ای که در سال 2019 در مجله BMJ Open Sport and Practice Medicine انجام شد، این نوع آسیب بیشتر در ورزشکاران اتفاق می افتد.

اگر ورزش هایی مانند فوتبال، راگبی یا هاکی بازی می کنید، احتمالا بیشتر در معرض درد کشاله ران قرار دارید.

2- فتق کشاله ران

یکی دیگر از علل شایع درد ناحیه کشاله ران، فتق کشاله ران است. فتق کشاله ران زمانی اتفاق می افتد که بافت داخلی شکم از طریق یک نقطه ضعف در عضلات کشاله ران نفوذ کند. این مسئله می تواند یک توده انفجاری در ناحیه کشاله ران ایجاد کند که باعث درد می شود.

3-سنگ کلیه

سنگ کلیه (رسوبتات کوچک و سنگین در کلیه و مثانه) یا شکستگی های استخوانی نیز می تواند باعث درد کشاله ران شود.

دلایلی که کمتر شایع می باشد:

اختلالات و بیماری هایی که ممکن است موجب درد یا ناراحتی در کشاله ران شود، عبارتند از:

4- التهاب روده

5- التهاب بیضه

6- گره های لنفاوی بزرگ شده

7- کیست های تخمدان

8-  اعصاب خرد شده

9- عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)

10-  استئوآرتریت استخوان ران

11- گرفتگی عضلات

12- درد در بیضه ها

تشخیص درد کشاله ران چگونه است؟

 

درمان و تشخیص درد کشاله ران

اغلب موارد درد کشاله ران به مراقبت های پزشکی نیاز ندارند. با این حال، اگر دچار درد شدید و طولانی مدت همراه با تب و تورم هستید، باید به دکتر مراجعه کنید. این علائم ممکن است شرایط جدیتری را نشان دهند.

دکتر شما علائم را ارزیابی می کند و در مورد هر گونه فعالیت بدنی اخیر می پرسد. این اطلاعات به دکتر شما کمک می کند مشکل را تشخیص دهد. در صورت لزوم، پزشک یک معاینه فیزیکی در ناحیه کشاله ران با آزمایش های دیگر انجام می دهد.

1- تست فتق

پزشک شما یک انگشت را به اسکروتوم (کیسه حاوی بیضه) وارد می کند و از شما می خواهد سرفه کنید. سرفه باعث افزایش فشار داخل شکم می شود و روده شما را به طرف فتق هل می دهد.

2- اشعه ایکس و اولتراسوند

اشعه ایکس و اولتراسوند می توانند به پزشک کمک کنند تشخیص دهد آیا شکستگی استخوان موجب درد می شود یا توده بیضه یا کیست تخمدان.

3- شمارش کامل خون (CBC)

این نوع از آزمایش خون می تواند تعیین کند که آیا عفونت وجود دارد یا خیر.

درمان درد کشاله ران

درمان درد کشاله ران بستگی به علت اصلی دارد. اغلب می توانید کشیدگی های کوچک را در خانه درمان کنید، اما درد شدید کشاله ران ممکن است به درمان پزشکی نیاز داشته باشد.

استراحت و مراقبت در منزل

اگر درد کشاله ران ناشی از فشار باشد، درمان در خانه احتمالا بهترین گزینه است. استراحت و عدم انجام فعالیت بدنی به مدت دو تا سه هفته باعث می شود فشار به طور طبیعی بهبود یابد. داروهای مسکن، از جمله استامینوفن (تیلنول)، ممکن است برای کنترل درد و ناراحتی استفاده شود. یک پک یخ را به مدت 20 دقیقه چند بار در روز روی قسمت درد قرار دهید.

درمان پزشکی

اگر استخوان شکسته یا شکستگی علت درد کشاله ران باشد، برای ترمیم استخوان لازم است جراحی انجام شود. اگر فتق کشاله ران علت اصلی علائم درد باشد، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید. اگر روش های مراقبت خانگی برای آسیب های شدید موثر نباشند، پزشک ممکن است داروهای استروئیدی را که التهاب را کاهش می دهد برای کاهش نشانه های شما تجویز کند و اگر مشکل عفونت باکتریایی باشد، درمان آنتی بیوتیکی را شروع میکند. اگر این درمان موثر نباشد و آسیب های ناشی از فشار کشیدگی تکرار شود، باید درمان فیزیوتراپی را شروع کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:

اگر دچار درد متوسط یا شدید در کشاله ران یا بیضه ها هستید و این درد بیش از چند روز طول کشید به پزشک مراجعه کنید. اگر علائم زیر را مشاهده کردید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تغییرات فیزیکی در بیضه، مانند توده یا تورم
  •  خون در ادرار
  •  تجربه درد که به پشت، سینه یا شکم گسترش می یابد
  •  تب و یا احساس تهوع

اگر هر کدام از این علائم را با درد کشاله ران داشتید، به اورژانس مراجعه کنید. این علائم می تواند علائم یک بیماری جدی تر از قبیل عفونت بیضه، پیچش بیضه (بیضه پیچ خورده) یا سرطان بیضه باشد. اگر درد شدید بیضه به صورت ناگهانی اتفاق بیفتد، باید به مراقبت های اضطراری مراجعه کنید.

جلوگیری از درد کشاله ران

چند گام برای جلوگیری از درد کشاله ران وجود دارد. برای ورزشکاران کشش ملایم راهی برای جلوگیری از آسیب است. پیش از انجام فعالیت بدنی، گرم کردن آهسته و آرام می تواند خطر آسیب کشاله ران را کاهش دهد، به خصوص اگر به طور مداوم فعالیت بدنی دارید. وزن مناسب داشته باشید و هنگام بلند کردن اجسام سنگین مراقب باشید تا از فتق جلوگیری شود.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 90% 90