Ooma
10 توصیه برای کنترل خشم

کنترل کردن خلق و خو کاری دشوار و چالش برانگیز است. برای اینکه بتوانید خشم خود را کنترل کنید، باید نکاتی را رعایت کنید. آیا زمانی که کسی در ترافیک جلوی شما می پیچد، یا فرزندتان با شما همکاری نمی کند، از کوره در می روید؟ خشم یک حس طبیعی و سالم است اما باید با آن درست و مناسب برخورد کرد. خشم کنترل نشده می تواند هم سلامتی شما و هم روابطتان را به خطر بیاندازد.

آیا آماده هستید تا خشم را در کنترل خود بگیرید؟ سعی کنید این 10 توصیه برای کنترل خشم را بکار بگیرید.

   1- پیش از صحبت کردن فکر کنید

زمانی که عصبانی هستید، حرف هایی می زنید که بعداً پشیمان می شوید. پیش از آنکه چیزی بگویید برای چند لحظه افکار خود را متمرکز کنید، و به سایر کسانی که با شما در این موقعیت هستند نیز این فرصت را بدهید.

   2- زمانی که آرام شدید، خشم خود را بروز دهید

به محض اینکه افکارتان آزاد شد، ناراحتی خود را قاطعانه، ولی نه به صورت تهاجمی، مطرح کنید. دغدغه ها و نیازهای خود را بدون آزار دادن یا کنترل کردن دیگران ، خیلی واضح و مستقیم بیان کنید.

   3- کمی ورزش کنید

فعالیت بدنی می تواند استرسی که باعث خشمگین شدن شما می شود را کاهش دهد. اگر احساس کردید که به نقطه جوش رسیده اید، به یک پیاده روی سریع بروید و یا بدوید ،و یا زمانی را صرف سایر فعالیت های بدنی مفرح بکنید.

   4- زنگ تفریح داشته باشید

زنگ تفریح فقط برای کودکان نیست. در زمان های مختلف روز که استرس زا هستند به خود استراحت دهید. چند لحظه آرامش به شما کمک می کند تا بدون ابنکه آزرده و یا عصبانی شوید، با آمادگی بیشتر به سایر فعالیت های روزانه خود رسیدگی کنید.

   5- راه حل های ممکن را شناسایی کنید

به جای اینکه روی چیزی که شما را عصبانی کرده تمرکز کنید، برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید. آیا علت عصبانیت شما اتاق بهم ریخته کودکتان است؟ در اتاق را ببندید! آیا همسر شما هر شب برای شام دیر می کند؟ زمان خوردن شام را دیرتر تنظیم کنید، و یا توافق کنید که چند بار در هفته به تنهایی غذا بخورید. به خودتان یادآوری کنید که خشم نه تنها چیزی را درست نمی کند، بلکه ممکن است همه چیز را بدتر کند.

   6- از واژه "من" استفاده کنید

برای جلوگیری از انتقاد و سرزنش که تنها باعث افزایش تنش می شود، برای توصیف مشکل، از لفظ "من" استفاده کنید. با احترام و به طور واضح مشکلتان را بیان کنید. برای مثال به جای اینکه بگویید، "تو هیچوقت توی کارهای خونه کمک نمی کنی!"، بگویید "من ناراحتم از اینکه بدون هیچ کمکی برای جمع کردن ظرف ها، از سر میز بلند شدی."

   7- کینه به دل نگیرید

بخشش یک ابزار قدرتمند است. اگر اجازه دهید خشم و دیگر احساسات منفی جلوی احساسات مثبت را در شما بگیرند، در تلخی و حس بی عدالتی خود فرو می روید. اما اگر کسی که باعث عصبانیت شما شده را ببخشید، هر دوی شما ممکن است از اتفاق پیش آمده درس بگیرید. کاملاً غیر واقعی و دور از انتظار است که توقع داشته باشید رفتار همه در همه حال همانطوری باشد که شما می خواهید.

   8- برای رهایی از تنش از طنز استفاده کنید

شادی می تواند به پراکنده شدن تنش کمک کند. از طنز برای مواجهه با آنچه موجب عصبانیت شما شده استفاده کنید. با این حال از طعنه زدن اجتناب کنید، زیرا طعنه زدن باعث جریحه دار شدن احساسات و بدتر شدن اوضاع می شود.

   9- تکنیک های تمدد اعصاب و آرامش را فرا بگیرید

زمانی که از شدت عصبانیت در حال انفجار هستید، از تکنیک های تمدد اعصاب و آرامش کمک بگیرید. نفس های عمیق بکشید، یک صحنه آرامش بخش را تصور کنید، یک کلمه یا عبارت آرام بخش را تکرار کنید (برای مثال: "سخت نگیر!") هر کاری که ممکن است انجام دهید تا آرام شوید. ممکن است بخواهید به موسیقی گوش دهید، یادداشتی در دفترچه بنویسید، و یا چند حرکت یوگا انجام دهید.

   10- بدانید چه زمانی کمک بخواهید

یاد گرفتن کنترل خشم معمولاً امری چالش بر انگیز برای همه مردم است. اگر عصبانیت و خشم شما خارج از کنترل است، و باعث می شود کارهایی را بکنید که از انجام آن ها پشیمان می شوید، و یا باعث ناراحتی و آزار اطرافیان می شوید، بهتر است به فکر چاره باشید و با مراجعه به مشاور از او کمک بخواهید.


منبع: مرجع سایت انگلیسی

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100