در این مقاله 10 توصیه خوب و کاربردی به مادر جهت شیردهی بهتر به نوزاد ارائه شده است، علاوه بر این شما باید برای داشتن شیردهی مطلوب تر در این دوران "از مصرف این مواد در شیردهی خودداری کنید" را مطالعه فرمایید.
اگر تازه زایمان کردید و نمی دونید چی بخورید و چی نخورید؟ چه غذایی شیر را مقوی و مغذی میکنه؟چطور کیفیت و کمیت شیر را بالا ببرید؟ رژیم افزایش شیر اومادایت را تهیه کنید. می تونید از سایت اومادایت و یا واتس آپ 09038020435 اقدام کنید.
۱) نوزاد را به طور صحیح در آغوش بگیرید: کارشناسان همگی بر این باورند که این امر راه حل شیردهی بدون مشکل است. شما چگونه این کار را انجام می دهید؟ کیتی فرانتس، متخصص زنان و زایمان به این طریق توضیح می دهد که کودک باید به طور کامل رو به شما باشد. یعنی سر، سینه، اعضای تناسلی و زانوها همه باید به طرف شما باشند. کودک را طوری در دست بگیرید که کفل هایش در کف یک دست و سر او در محل خمیدگی آرنج شما قرار گیرد. دست دیگر خود را زیر پستانتان قرار دهید به طوری که تمام انگشتانتان، پستان شما را نگه دارند اما انگشتان خود را روی هاله (قسمت تیره اطراف نوک پستان) قرار ندهید. اکنون لب پایینی نوزاد را با نوک پستان خود به خارش بیندازید تا دهان او به طور کامل باز شود. حالا بدن نوزاد را خیلی سریع به سمت خود بکشید به طوری که دهان او روی ناحیه هاله پستان ثابت شود.
۲)از سوتین مناسب شیردادن استفاده کنید: بهترین روش برای انتخاب سوتین مناسب خرید یک سوتین یک شماره بزرگ تر از دوران بارداری است. که دارای ویژگی های زیر باشد:
به جای پلاستیکی، تمام نخی انتخاب کنید.
مطمئن شوید که منفذ شیر دادن به کودک به طور متناسب باز است به طوری که پستان را تحت فشار قرار نمی دهد زیرا می تواند به بسته شدن مجاری منجر شود.
مطمئن شوید که به راحتی می توانید سوتین را با یک دست باز و بسته کنید. این خاصیت به آزادی عمل شما کمک می کند.
۳)به بدن خود توجه داشته باشید: معمولا نباید یک مادر شیرده درد داشته باشد. این ذهنیت را در خود به وجود آورید که نمی خواهید درد داشته باشید. اگر ناراحتی یا نگرانی به سراغتان آمد آن را از خود دور کنید.
۴)نوزاد را تا وقتی که به طور صحیح قرار نگرفته است، شیر ندهید: هنگامی که نوزاد با پستانک یا شیشه شیر آشنا شود ممکن است گیج شود و علاقه زیادی به گرفتن نوک پستان نشان ندهد. قبل از اینکه پستان را در دهان نوزاد قرار دهید از باز بودن آن مطمئن شوید. او باید طوری نوک پستان را بگیرد که حداقل ۵/۲ سانتی متر از هاله دور نوک پستان در دهان او قرار گیرد. همچنین نوزاد را تا زمانی که خوب پستان می مکد، تکان ندهید، یعنی از هر یک یا دو مکثی که انجام می دهد یکی را قورت می دهد. اگر او را در حال خارج شدن از مسیر خود دیدید به آروغ زدن وادارش کنید.
۵)نوک پستان های خود را صابون نزنید: نوک پستان های خود را به هیچ وجه صابون نزنید چون باعث خشکی بیش از حد آنها می شود. بگذارید نوک پستان هایتان در معرض هوا، خشک شود. قبل از اینکه نوک پستان های خود را بپوشانید از خشک شدن آن در معرض هوا مطمئن شوید.
۶)برای کمک به درمان زخم های نوک پستان ها از شیر خود استفاده کنید: در حقیقت ۹۵ درصد زخم های مربوط به نوک پستان به نحوه مکیدن نوزاد ارتباط دارد. پس از اینکه نحوه مکیدن نوزاد درست شد درد از بین می رود. کافی است کمی شیر از آنها دوشیده و به آن بمالید، شیری که ته مانده مصرف نوزاد است خیلی چرب و حاوی ماده آنتی بیوتیک است.
۷)مراقب بسته شدن مجاری ترشح شیر باشید: پوشیدن لباس های بسیار تنگ، استخوان بندی بدن مادر، خستگی مفرط، یا دوره های طولانی عدم شیردهی از پستان، ممکن است باعث بسته شدن مجاری ترشح شیر شود. به علاوه یک مجرای شیری بسته در صورتی که سریعا درمان نشود می تواند باعث شروع عفونت شود. اگر در هر کجای پستان خود نقطه ای سفت یا دردناک احساس کردید از کمپرس های گرم استفاده کنید تا بهبودی حاصل شود. پستان را مالش دهید به این ترتیب که از دیواره سینه شروع کرده و با انجام حرکت دایره ای مسیر خود را به سمت پایین به پیش گیرید.
۸) برای معالجه ترک نوک پستان از ویتامین E استفاده کنید: اگر متوجه ترک در نوک پستان خود شدید، استفاده از مقدار کمی ویتامین E می تواند مفید باشد. پس از اینکه کودک را شیر دادید یک کپسول ویتامین E را سوراخ کرده بعد با فشار دادن قطره ای از آن را روی نوک پستان بریزید و مالش دهید. نکته مهم در مصرف مقدار کم آن است.
۹) برای کمک به تولید اضافه شیر از کمپرس های داغ استفاده کنید: اگر نیاز کودک کمتر از تولید مادر باشد و مادر ذخیره شیری کاملی داشته باشد، می توان از کمپرس های داغ و خیس روی پستان ها استفاده کرد. این کمپرس ها مجاری ترشح شیر را به حدی باز می کنند که شیر آزادانه جریان پیدا کند، تعداد دفعات و مدت زمان شیردهی را افزایش دهید.
۱۰)با قرار دادن دست خود به طرز صحیح روی پستان تراوش شیر را مهار کنید: سیستم تولید شیر به قدری به محرک ها حساس است که پستان مادر ممکن است هنگام خرید با شنیدن گریه نوزاد شروع به تراوش شیر کند. اگر چنین اتفاقی افتاد، قسمت بالای کف دست خود را روی نوک پستان گذاشته و آن را به طرف قفسه سینه فشار دهید. اگر تراوش، زیاد بود می توانید چند بالشتک پستانی خوب و قابل شستشو برای خود تهیه کنید که بهتر است صددرصد از جنس نخ باشند. دستمال نخی خیلی خوب عمل می کند.