عوارض کافئین بر بارداری
علاوه بر توضیحاتی که در ابتدای مقاله دادیم در صورتی که مادر در طول هفت هفته اول بارداری بصورت روزانه بیش از دو فنجان نوشیدنی کافئین دار مصرف کند، ریسک سقط جنین افزایش می یابد. به گفته محققان مرکز ملی سلامت آمریکا، ارتباط کافئین با افزایش ریسک سقط جنین در گذشته هم مشخص شده بود، اما در حال حاضر به نظر می رسد که مصرف کافئین توسط مردان هم در این زمینه نقش داشته باشد.
توصیه تخصصی پزشکان:
جنیس بیرمن، عضو تیم تحقیقی تاثیر کافئین بر جنین، در این باره می گوید: رفتارهای قبل از بارداری می تواند بر دوره بارداری هم تاثیر داشته باشد. پس زمانیکه برای باردار شدن برنامه ریزی می کنید، باید خودتان را هم آماده کنید: مصرف کافئین را کاهش دهید، به وزن سالم برسید، الکل ننوشید و چکاپ کامل انجام دهید. همچنین در تحقیقات جدید مشخص شده است زنانی که در هفته های منتهی به بارداری و در اوایل دوران بارداری روزانه مولتی ویتامین مصرف می کنند، کمتر در معرض سقط جنین قرار دارند.
توجه داشته باشید که هر یک فنجان استاندارد قهوه حاوی حدود ۲۲۵ میلی گرم است. طبق پیشنهاد محققان زنان باید مصرف قهوه خود را به حدود ۳۴۰ میلی گرم قهوه در روز محدود کنند. بیرمن در ادامه می افزاید: کافئین فقط در قهوه یافت نمی شود، بلکه در چای، انواع کولاها، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا هم وجود دارد.
وی در پایان گفت: دلیل ارتباط کافئین با سقط جنین هنوز مشخص نیست، اما این فرضیه وجود دارد که کافئین موجب خاموشی برخی ژن های مشخص در اسپرم یا تخم می شود.
منبع: مهر