زنانی که در طول بارداری بیش از 5/2 لیتر آب مینوشند احتمال این که به «hyponatraemia» مبتلا شوند، 25 درصد افزایش مییابد.زمانی که در دوران بارداری آب زیاد مینوشند بیش از حد طبیعی در معرض ابتلا به عارضه خطرناک «هیپوناترمی» قرار میگیرند. این حالت یک اختلالات الکترولیتی در نمکهای خون است که در آن غلظت سدیم در پلاسمای خون بیش از حد طبیعی کاهش پیدا میکند.
نوشیدن آب مانع از دهیدراته شدن بدن میشود. دهیدراته شدن در دوران بارداری باعث بروز مشکلاتی مانند سردرد، حفظ آب در بدن، حالت تهوع، انقباض عضلات، سرگیجه و. .. میشود. این مشکل در سه ماهه سوم بارداری اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا دهیدراته شدن در این زمان میتواند انقباضاتی را در پی داشته باشد که منجر به زایمان زودرس شود. علاوه بر این بروز عفونتهای ادراری که در دوران بارداری بیشتر اتفاق میافتد را مانع میشود و یبوست و هموروئید را نیز کاهش میدهدرنگ ادرار بهترین راه برای کنترل میزان آب بدن است. ادرار تیره رنگ نیاز بدن به آب بیشتر را نشان میدهد و ادرار بی رنگ نشان از کافی بودن میزان آب دریافتی بدن است..
در صورتی که زن باردار نمیتواند مزه آب را تحمل کند، بهتر است یک برش لیموترش را در لیوان و یا پارچ آب بیندازد تا طعم دار شود. علاوه بر این مخلوط کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه با آب برای برطرف ساختن حالت تهوع نیز مفید است .افزودن گشنیز تازه، دانه رازیانه و یا یک دانه هل در آب میتواند آن را طعم دار کند. تکه میوه های یخ زده مانند پرتقال، لیمو، کیوی، هلو، زردآلو و آلو میتوانند به جای یخ مورد استفاده قرار بگیرند. .
در دوران شیردهی بیشتر آب بخورید:
خانمهای شیرده هم باید آب بیشتری بخورند تا شیر در بدن شان به خوبی ترشح شود. بعضی وقتها به این افراد توصیه میشود که برای افزایش شیرشان به جای آب، ماءالشعیر بنوشند اما حقیقت این است که هیچ مایعی نمیتواند جایگزین آب شود. از طرف دیگر کالری ماءالشعیر نسبت به آب بیشتر است و همین امر میتواند باعث بالا رفتن وزن مادران شیرده شود.