Ooma
روش مطلوب و صحیح تغذیه شیرخوار چگونه است؟

یکی از مهم ترین مسائل بعد از تولد نوزاد تغذیه او می باشد. حتما در این باره در دوران بارداری حسابی فکر کرده اید. اگر بارداری طبیعی همراه با رژیم غذایی مناسبی را طی کرده باشید بعد از تولد نوزاد بدنتان به خوبی شیر تولید می کنه و نوزاد کوچولوی شما مامان اومایی عزیز می تونه از این شیر مغذی و لذیذ بهره ببره! اما مهم اینه که بلافاصله بعد از تولد این ارتباط از طریق لمس ایجاد بشه و نوزاد بتونه سینه مادر را در دهان بگیره. در این مطلب توضیح مختصری از روش های مطلوب تغذیه شیرخوار بعد از تولد برایتان می دهیم که بهتر است آن را خوانده و به آن عمل کنید.

نحوه تغذیه نوزاد بعد از تولد

برقراري تماس پوستی با نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه نوزاد با آغوز ظرف ساعت های اول بعد از تولد، به عنوان نقطه شروع ارتباط نوزاد و مادر بسیار اهمیت دارد و اگر به درستی انجام شود نوزاد در 6 ماه آینده به خوبی با شیر مادر تغذیه می شود ولی اگر نسبت به آن سهل انگاری کنید و نوزاد را به این کار عادت ندهید احتمالا نوزاد سینه شما را نمی گیرد و در نتیجه شیرتان هم خشک می شود و مجبور می شوید نوزادتان را با شیر خشک تغذیه کنید که قطعا فواید آن به اندازه شیر مادر نیست.

بخصوص اینکه در بدو تولد دستگاه گوارش نوزاد هنوز به طور کامل تکامل نیافته است و شیر مادر را خیلی بهتر از شیر خشک هضم می کند. به همین دلیل خیلی از والدینی که شیر خشک به فرزندانشان می دهند با مشکلات ناسازگاری شیر با معده نوزاد روبرو هستند و دائم باید برند شیر خشک را عوض کنند. 

 

6489-روش-صحیح-شیردادن

از چه زمانی می توانم به فرزندم غذای جامد بدهم؟

در طول شش ماه اول اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه کند دیگر از نظر آب، مایعات و مواد غذایی تامین است. ولی گاهی نیز به توصیه پزشک باید چند نوع از ویتامین ها و مواد معدنی را به او بدهید. بعد از پایان شش ماهگی شما مجاز هستید به مرور غذاهای جامد را در منوی غذایی نوزاد خود قرار دهید و این کار باعث می شود کم کم نیاز نوزاد به شیر مادر کمتر شود و بیشتر نیاز غذایی خود را از غذاهای دیگر تامین کند.

اما زودتر از شش ماهگی غذای جامد توصیه نمی شود، مگر اینکه پزشک اجازه این کار را به شما داده باشد. ضمنا بهتر است در سال اول تا می توانید از شیشه و پستانک برای تغذیه نوزاد استفاده نکنید به جز مواردی که مجبور به تغذیه او با شیر خشک باشید. بعد از سال اول بخش عظیمی از تغذیه نوزاد شما شامل غذای خانواده و شیر پاستوریزه می باشد. اما برخی نوزادان در این سن همچنان دوست دارند شیر مادر بخورند. بنابراین بهتر است با مشورت پزشک و به طور تدریجی نوزاد را از شیر بگیرید و به طور ناگهانی این کار را انجام ندهید.

سخن آخر

همان طور که گفتیم تغذیه نوزاد تازه متولد شده با شیر مادر بسیار اهمیت دارد و نه تنها باعث افزایش ایمنی و سلامت نوزاد می شود بلکه ارتباط قوی تری بین شما و نوزادتان برقرار خواهد شد که در آینده نیز بر ارتباط عاطفی بین شما و فرزندتان تاثیر می گذارد. بنابراین تا می توانید نوزاد را از شیر مادر بهره مند کنید و در زمان مشخص با مشورت پزشک غذاهای جامد را برای او شروع نمایید. 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 94% 94