Ooma
چگونه ارتباط خود را با فرزندانمان بهتر کنیم؟

برای داشتن رابطه سالم و قوی با فرزندان چه کنیم؟ این سؤالی است که بسیاری از والدین به خصوص در دوره کودکی و نوجوانی فرزندان‌شان مطرح می‌کنند. به طور کلی فرزندان تا قبل از سنین جوانی بیش از هر فرد دیگری با والدین خود ارتباط دارند. کم و کیف ارتباط والدین  با فرزندان تاثریر بسیار زیادی روی سبک زندگی آن‌ها در آینده دارد. بنابراین والدین مسئولیت‌پذیر باید تمام تلاش خود را برای بهود کیفیت رابطه با فرزندان‌شان بکار بگیرند. اگر می‌خواهید با تکنیک‌های علمی برقراری ارتباط مفید و مؤثر با فرزندان آشنا شوید، تا پایان ما را همراهی کنید.

8 راهکار تقویت رابطه والدین و فرزندان

شما در جایگاه پدر یا مادر باید توجه داشته باشید که فرزندان از هر لحظه حضور در کنار شما درس‌های زیادی فرا می‌گیرند. هر حرکت یا رفتار از سوی شما برای آن‌ها به عنوان الگو تلقی می‌شود. شاید فکر کنید که با این شرایط کار شما به عنوان والدین بسیار سخت خواهد بود. هر چند که ایفای نقش پدر یا مادر چالش‌های زیادی را به همراه دارد؛ اما با استفاده از علم روانشناسی می‌توان گام‌های مثبت زیادی در این مسیر برداشت.

از جمله بهترین روش‌های تقویت ارتباط والدین با فرزندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. علاقه خود را به فرزندان‌تان بروز دهید

ابراز علاقه به شیوه کلامی و رفتاری در ارتقای کیفیت رابطه با فرزندان معجزه می‌کند. بسیاری از والدین گمان می‌کنند که صرفاً با تأمین نیازهای زندگی برای فرزندان‌شان علاقه خود را به آن‌ها نشان می‌دهند؛ اما واقعیت این است که شنیدن جمله دوستت دارم از طرف والدین، نشاط و سرزندگی خاصی را به فرزندان منتقل می‌کند.

علاوه بر آن رفتارهای محبت‌آمیز شما مانند در آغوش گرفتن فرزندان و لبخند زدن به آن‌ها، می‌تواند در گرم‌تر شدن رابطه‌تان نقش بسزایی ایفا کند. سعی کنید در طول هفته چندین بار عشق و علاقه خود را به آن‌ها به شیوۀ کلامی و رفتاری نشان دهید.

2. برای حرف زدن با فرزندان خود وقت بگذارید

توسعه شبکه‌های اجتماعی باعث شده کیفیت ارتباط افراد در خانواده بشدت تحت تأثیر قرار بگیرد. تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که در طول شبانه‌روز چند دقیقه با فرزندان خود گفتگو می‌کنید؟ گفتگو کردن با کودکان این حس را منتقل می‌کند که از نظر والدین جایگاه بالایی در خانواده دارند. حتی در سنین نوجوانی و جوانی باید آن‌ها را در برخی از تصمیم‌گیری‌های جمعی خانواده شریک کنید.

توجه داشته باشید که گفتگو با نصیحت کردن خیلی تفاوت می‌کند. قرار نیست شما در جایگاه سخنران قرار بگیرید و بچه‌ها نیز فقط شنونده حرف‌های شما باشند. اجازه دهید آن‌ها هم حرف بزنند و با دقت و کنجکاوی به حرف‌هایشان گوش کنید. به دغدغه‌های آن‌ها پاسخ شایسته دهید. حتماً در شبانه‌روز زمان مشخصی را به گفتگوی با فرزندان اختصاص دهید.اگر در این کار دچار مشکل شده اید یا ارتباط با فرزندانتان برای شما دشوار است می توانید ا زمشاوره روانشناسی آنلاین یاری وی yariway.com استفاده نمایید.

3. با فرزندان خود بازی کنید

بازی کردن یکی از مهم‌ترین ابزارهای آموزشی و تربیتی کودکان و نوجوانان است. مهارت‌های زبانی آن‌ها را توسعه می‌دهد؛ فرصت بروز احساسات خود را پیدا می‌کنند؛ خلاقیت و توان حل مسئله در آن‌ها شکوفا می‌شود و زندگی اجتماعی را تمرین می‌کنند. شما هم در جایگاه پدر و مادر می‌توانید در برخی از بازی‌ها با فرزندان‌تان شریک شوید. برد و باخت اصلاً مهم نیست؛ فقط سعی کنید نشاط و شادابی را در زمان بازی کردن به اوج برسانید. بعد از مدتی قطعاً شاهد بهبود کیفیت ارتباط خود با فرزندان خواهید بود.

4. وعده‌های غذایی را در کنار یکدیگر میل کنید

مشغله کاری زیاد باعث می‌شود که خانواده‌ها نتوانند تمام وعده‌های غذایی را در کنار یکدیگر میل کنند. ممکن است امکان صرف یکی از وعده‌های غذایی در کنار یکدیگر را داشته باشید. توجه کنید که به هیچ وجه این فرصت را به بهانه‌هایی مانند خستگی از دست ندهید. همه اعضای خانواده را در آن یک وعده دور هم جمع کنید.

حضور فرزندان در کنار شما برای صرف غذا، بذر محبت و تقویت ارتباط عاطفی را در وجود آن‌ها می‌کارد. تجربه نشان داده است که جمع نشدن خانواده‌ها برای صرف غذا در کنار یکدیگر به مرور زمان باعث سردی رابطه اعضای خانواده می‌شود.

5. برای هر یک از فرزندان جداگانه وقت بگذارید

اگر بیش از یک فرزند دارید، باید علاوه بر زمانی که برای همه آن‌ها صرف می‌کنید، برای هر یک نیز جداگانه وقت بگذارید. این تکنیک باعث تقویت عزت نفس در آن‌ها می‌شود. کودک به خوبی متوجه می‌شود که در نظر والدین ارزش بالایی دارد. به دنبال راه‌های پیچیده و سخت نباشید. همین که همراه هر یک از فرزندان‌تان به پارک بروید و چند دقیقه در کنار هم پیاده‌روی کنید و یک بستنی بخورید، کفایت می‌کند.

6. در بهبود وضعیت تحصیلی به آن‌ها کمک کنید

برخی از والدین گمان می‌کنند که نهایت مسئولیت آن‌ها در قبال تحصیل فرزندان‌شان، ثبت نام کردن کودکان در مدارس خوب است. بدیهی است که شما نمی‌توانید نقش معلم را در آموزش فرزندان خود ایفا کنید؛ اما بی‌تفاوتی شما نسبت به روند تحصیلی آن‌ها کار صحیحی نیست. شما نباید فقط منتظر دیدن کارنامه فرزندان‌تان در پایان سال تحصیلی باشید. سعی کنید در انجام تکالیف و آموزش دروس مختلف در حد توان به آن‌ها کمک کنید. این رفتار تأثیر شگفت‌انگیزی روی بهبود کیفیت ارتباط با آن‌ها دارد.

7. برای فرزندان خود فردی قابل اعتماد باشید

والدین خوب تمام تلاش‌شان را به کار می‌گیرند که قابل اعتماد‌ترین فرد در زندگی فرزندان‌شان باشند. وقتی کودکان حس کنند که می‌توانند به شما تکیه نمایند، آن وقت حساب ویژه‌ای روی شما باز خواهند کرد. اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، داشتن صداقت و پایبندی به حرف‌های‌تان در ارتباط با آن‌هاست. در کنار آن به جای تلاش کردن برای وارد شدن به حریم خصوصی آن‌ها، سعی کنید به آن‌ها بفهمانید که می‌توانند مشکلات و دغدغه‌هایشان را با شما در میان بگذارند.

8. رفیقی مقتدر برای فرزندان خود باشید

اگر به دنبال ساختن بنایی مستحکم برای برقراری ارتباط با فرزندان خود هستید، باید از اقتدار کافی برخودار باشید. کودکان باید بدانند که نظم و انضباط در خانواده از جایگاه بالایی برخوردار است. در عین حال شما به عنوان والدین نباید در جایگاه ناظم مدرسه قرار بگیرید. اقتدار خود را با رفتاری صمیمی و محترمانه همراه کنید. هیچ‌گاه از دایره انصاف در ارتباط با کودکان خارج نشوید. ابزارهای تشویقی و تنبیهی سازنده‌ای را برای فرزندان خود در نظر بگیرید.

کلام پایانی

اصلی‌ترین تکنیک‌های تقویت ارتباط والدین و فرزندان را با هم مرور کردیم. یاری وی به عنوان مرجع مشاوره روانشناسی آنلاین بخش قابل توجهی از فعالیت‌های خود را به مشاوره کودک اختصاص داده است. شما عزیزان می‌توانید از طریق یاری وی به صورت تلفنی یا آنلاین با برترین مشاوران روانشناسی کودک ارتباط برقرار کنید. بخاطر داشته باشید که آینده فرزندان‌تان در گرو ارتباط سازنده و مفید شما با آن‌هاست. زندگی شاد و سالم را با یادگیری مهارت‌های تقویت ارتباط به فرزندان خود هدیه کنید.

 

 

امتیاز مطلب: 100% 100