تغذيه با شيرمادر نيازهاي تغذيه اي شيرخواران را تامين نموده و بهترين الگوي رشد و تكامل مطلوب كودكان را فراهم مي كند.
شيرمادر يك مايع بي نظير و زنده حاوي عوامل ضد عفونت است كه شيرخوار را در مقابل بسياري از بيماري ها و عفونت ها (مثل اسهال و عفونت هاي گوارشي و تنفسي، عفونت گوش، آسم و اگزما و آلرژي) محافظت مى كند و مرگ و مير ناشي از اين بيماري ها را كاهش مي دهد .
همچنين احتمال چاقي و بيماري هاي مزمن از جمله: بيماري هاي قلبي عروقي، پرفشاري خون، سرطان ها و ديابت را در بزرگسالي كاهش مي دهد.
شير هر مادري براى فرزند خودش بهترين است و تركيب آن براساس تغيير نيازهاى او برحسب سن شيرخوار و حتي در هر وعده تغيير مي كند.
شير روزهاي اول يا آغوز حاوي عوامل ضد عفونت بسياري براي محافظت نوزاد در برابر بيماري هاست كه هنوز سيستم ايمني او تكامل نيافته است.
تغذيه با شيرمادر به رشد و تكامل فك و صورت كمك كرده و از پوسيدگى دندان پيشگيرى مي كند.
امكان تكلم بهتر، هوش بالاتر و كسب مهارت هاى تكاملى وتحصيلى بهتر را در آينده فراهم مي كند.
تغذيه با شيرمادر تأمين كننده گرما، صميميت، نزديكى و تماس مادر و كودك است كه نتيجه آن ارتقاء تكامل جسمى و عاطفى كودك است. بعلاوه شيرمادر هميشه و همه جا در دسترس است و نيازى به خريدن، آماده كردن، تجهيزات و ذخيره سازى ندارد.
چنانچه شيرخوار با شيرمادر تغذيه نشود ابتلاء بيشتر او به بيمارى ها موجب صرف هزينه هاى درمان و مراقبت كودك، غيبت والدين از كار و به خطر افتادن سلامت وى در دهه هاى بعدى زندگى به ويژه در دوران ميانسالى و سالمندى مى گردد.
شيردهي براى مادران نيز مزاياي فراواني دارد: پيشگيري از كم خوني، سرطان پستان، دیابت،شكستگى گردن استخوان ران در سنين كهولت و تاخير در شروع قاعدگي و بارداري مجدد پس از زايمان از مزاياي شيردهي براي مادران است و نيز وزن اضافي دوران بارداري را زودتر از دست مي دهند.