Ooma
نحوه دستشویی رفتن بعد از تعویض مفصل لگن

جراحی تعویض مفصل لگن می‌تواند تفاوت باورنکردنی در زندگی روزمره افرادی که با درد یا سفتی لگن زندگی می‌کنند ایجاد کند. با این حال، این عمل نیز مانند هر عمل جراحی بزرگ، دوره بهبودی قابل توجهی دارد. یکی از فعالیت‌هایی که در این زمان می‌تواند چالش‌برانگیز باشد استفاده از دستشویی رفتن و استفاده از توالت است. به همین دلیل است که داشتن تجهیزات کمکی مناسب بسیار مهم است.

 

استفاده از توالت ایرانی بعد از تعویض مفصل لگن

زمانی که مفصل لگن خود را جراحی می‌کنید، بدن شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد و در انجام فعالیت‌ها و حرکات مختلف دچار مشکل می‌شود. این مسئله حتی بعد از عمل نیز ادامه می‌یابد. بنابراین پزشک شما توصیه می‌کند از انجام فعالیت‌هایی که نیازمند اعمال فشار و حرکت دادن مفصل است،‌ خودداری کنید. این روند به طور معمول باید چند ماه تا یک سال رعایت شود تا مفصل شما به طور کامل بهبود یابد. البته این موضوع تا حدی به نوع عمل تعویض مفصل لگن شما هم بستگی دارد. استفاده از دستشویی ایرانی یکی از مسائلی است که برای بیمار پس از تعویض مفصل به مشکل تبدیل می‌شود.

خطرات این کار، تحمل وزن کل بدن روی لگن و ناحیه عمل‌شده است. پس بهتر است بعد از عمل استفاده از دستشویی ایرانی را متوقف کرده و از توالت فرنگی استفاده کنید. زمانی که پزشک بهبودیتان را تأیید کرد،‌ می‌توانید استفاده از توالت ایرانی را از سر بگیرید. رعایت این نکته بسیار مهم است؛ زیرا ممکن است به ناحیه عمل آسیب وارد شود. البته همیشه توصیه می شود برای حفاظت از لگن جایگزین شده مصنوعی خود به طور دائم از توالت فرنگی استفاده نمایید.

بعد از تعویض مفصل لگن نباید از توالت ایرانی استفاده شود.

استفاده از توالت فرنگی بعد از تعویض مفصل لگن

در دوران نقاهت پس از جراحی تعویض مفصل لگن، حرکات متعددی وجود دارند که باید از آن‌ها برای محافظت از مفصل لگن جدید خودداری کرد. این موارد عبارت‌اند از:

  • خم شدن بیش از 90 درجه در لگن (مثلاً خم شدن به جلو، خم شدن به پایین یا بالا بردن زانوی خود در بالای لگن)
  • چرخاندن یا پیچاندن پای عمل‌شده
  • روی هم گذاشتن پاها یا مچ پاها

بسته به قدتان، نشستن روی یک توالت فرنگی‌های معمولی می‌تواند باعث خمیدگی لگن شما بیش از ۹۰ درجه شود. همچنین ممکن است کشیدن دوباره خود به سمت بالا بدون خم شدن به جلو و فشار آوردن به پای جراحی دشوار باشد. این بدان معناست که احتمالاً باید از وسایل کمکی توالت مانند صندلی‌های بلندشده و ریل‌ها استفاده کنید تا زمانی که لگن شما به‌طور کامل بهبود یابد.

 

چه زمانی می‌توانم از توالت فرنگی معمولی استفاده کنم؟

یکی از رایج‌ترین سؤالاتی که بیماران می‌پرسند این است که «چه زمانی می‌توان بعد از جراحی تعویض مفصل لگن از توالت فرنگی معمولی استفاده کرد؟» به‌طور متوسط، اکثر افراد حدود 2 تا 3 ماه پس از تعویض مفصل لگن می‌توانند به استفاده از توالت فرنگی معمولی برگردند. با این حال، این مسئله بستگی به مدت زمان بهبودی کامل و نوع عمل شما دارد. بهتر است تا زمانی که پزشک اجازه نداده است از توالت بدون وسایل کمک حرکتی استفاده نکنید؛ زیرا پس از جراحی خطر دررفتگی لگن جدید وجود دارد.

استفاده از وسایل کمکی توالت در دوران نقاهت پس از چنین عمل بزرگی شرم‌آور نیست. تلاش برای تسریع در روند بهبودی می‌تواند منجر به شکست شود و باعث می‌شود زمان بهبودی شما طولانی‌تر شود یا حتی نیاز به جراحی تجدیدنظر پیدا کنید.

 

 

رعایت نکات مهم پس از تعویض مفصل لگن هنگام دستشویی رفتن

پس از عمل تعویض مفصل لگن، دوران بهبودی اهمیت زیادی دارد و رعایت نکات مهم در این دوران می‌تواند به تسریع روند بهبودی و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی کمک کند. برای این که دستشویی رفتن بدون مشکل و با کمترین درد و فشار انجام شود، می‌توانید به موارد زیر توجه کنید:

  • نصب میله‌های کمکی در دستشویی. با توجه به اهمیت پایداری و ایمنی در دوران نقاهت،‌ نصب میله‌های کمکی در دستشویی یکی از بهترین اقدامات است. این میله‌ها می‌توانند به شما در حفظ تعادل هنگام نشستن و برخاستن کمک کنند. نصب این میله‌ها باید توسط یک فرد متخصص انجام شود تا مطمئن شوید که آن‌ها به درستی و با استحکام کافی نصب شده‌اند. همچنین توجه کنید که مکان قرارگیری میله‌ها به گونه‌ای باشد که هنگام استفاده از آن‌ها در دسترس شما باشند و نیازی به تلاش اضافه برای رسیدن به آن‌ها نداشته باشید.
  • انتخاب توالت مناسب و توجه به ارتفاع آن. استفاده از توالت فرنگی به جای توالت ایرانی می‌تواند پس از عمل جراحی لگن به جلوگیری از خم شدن زیاد و ایجاد فشار روی مفصل کمک کند. ارتفاع توالت فرنگی بسیار مهم است؛ چرا که ارتفاع مناسب باعث می‌شود که شما بدون نیاز به خم شدن زیاد و وارد کردن فشار بر روی لگن بتوانید از آن استفاده کنید. در صورت امکان می‌توانید از توالت‌های قابل تنظیم استفاده کنید تا ارتفاع آن متناسب با نیاز شما تنظیم شود. اگر ارتفاع توالت مناسب نباشد،‌ ممکن است هنگام نشستن و برخاستن دچار درد شوید و حتی روند بهبودی به تأخیر بیفتد.
  • لباس‌های راحت و مناسب. پس از جراحی پوشیدن لباس‌های راحت و آزاد که به راحتی پوشیده و درآورده شوند بسیار اهمیت دارد. لباس‌هایی که دارای زیپ یا دکمه‌های راحت باشند به شما کمک می‌کنند که بدون وارد کردن فشار به مفصل جدید بتوانید به راحتی لباس خود را عوض کنید. سعی کنید از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید تا هنگام دستشویی رفتن با مشکل مواجه نشوید.
  • خلوت کردن فضای دستشویی. یکی از خطرات پس از عمل جراحی لگن،‌ زمین خوردن به دلیل تعادل نداشتن است. فضای دستشویی باید به گونه‌ای باشد که بتوانید به راحتی در آن حرکت کنید. از شلوغی بیش‌ازحد و قرار دادن اشیاء غیرضروری در دستشویی بپرهیزید. همچنین می‌توانید از فرض یا حصیرهای ضدلغزش در کف دستشویی استفاده کنید تا احتمال لغزش کاهش یابد.
  • استفاده از تجهیزات کمکی. در صورت نیاز می‌توانید از تجهیزات کمکی مانند صندلی‌های مخصوص استفاده کنید تا فشار کمتری به لگن شما وارد شود.
  • آموزش به اعضای خانواده. اگر نیاز به کمک دارید حتماً به اعضای خانواده خود توضیح دهید که چگونه به شما کمک کنند. توجه داشته باشید که کمک‌های اشتباه می‌تواند به مفصل شما آسیب برساند. بنابراین بهتر است یک فرد آگاه و آموزش‌دیده به شما کمک کند.

نمونه ابزارهای نصب شده در توالت

زمانی که بیرون از خانه هستید

 اگر صندلی توالت بلند در دسترس نیست، از بلندترین توالت موجود استفاده و میله‌های دستگیره ایمنی استفاده کنید. 

 

نحوه نشستن روی توالت

 1. از عقب به توالت نزدیک شوید تا زمانی که توالت را پشت پاهای خود احساس کنید. 

2. پای عمل شده را جلوی خود دراز کنید.

3. دست های خود را روی لبه صندلی توالت یا روی دسته ها قرار دهید. یا یک سطح نزدیک قرار دهید. 4. به آرامی خود را به سمت توالت پایین بیاورید.

 

نحوه بلند شدن از توالت

1. به سمت لبه توالت بروید. 

2. پای عمل شده خود را دراز کنید. وقتی به جلو می روید تکان نخورید. 

3. دستان خود را روی لبه نشیمنگاه توالت، تکیه گاه دست یا سطح مجاور قرار دهید. 

4. خود را به سمت بالا بکشید تا بایستید. از واکر خود برای ایستادن استفاده نکنید زیرا ناپایدار است و منحرف می شود.

 

بهترین وسایل کمکی توالت فرنگی برای جراحی تعویض مفصل لگن

بالابر صندلی توالت

بالابر صندلی توالت یکی از متداول‌ترین وسایل کمکی توالت بعد از جراحی تعویض مفصل لگن است. این دستگاه‌های ساده و در عین حال مؤثر ارتفاع توالت شما را افزایش می‌دهند و فاصله‌ای را که باید پایین بیاورید و بالا ببرید، کاهش می‌دهند. این دستگاه خمیدگی مفصل لگن را به حداقل می‌رساند و نشستن و بلند شدن مجدد را آسان‌تر می‌کند.

اکثر بالابرهای صندلی توالت با استفاده از براکت‌های قابل تنظیم به کاسه توالت محکم بسته می‌شوند یا در جای خود می‌پیچند و قفل می‌شوند. این مسئله باعث می شود که بدون لغزش یا جابجایی، محکم در موقعیت خود ثابت بمانند.

 

چارچوب و ریل توالت فرنگی

ریل‌ها و چارچوب‌های توالت، دسته‌های پشتیبانی را فراهم می‌کنند تا هنگام پایین آمدن و بلند شدن از روی صندلی، آن‌ها را بگیرید. آن‌ها محصولات کمی متفاوت هستند که عملکرد اساسی یکسانی دارند.

فریم‌های توالت، واحدهای مستقلی هستند که به دور پایه یا پشت و دو طرف توالت می‌پیچند. از آنجایی که نیازی به نصب دیواری ندارند، در صورت نیاز به راحتی می‌توان آن‌ها را جابجا کرد. برخی نیز برای حمل و نقل جمع‌شونده هستند. از سوی دیگر، ریل‌های توالت معمولاً برای پشتیبانی بیشتر به دیوار پیچ می‌شوند. آن‌ها ممکن است بر اساس نیاز و ترجیحات شما در یک یا هر دو طرف توالت نصب شوند.

 

نرده‌های دستشویی

مانند قاب و ریل توالت، نرده‌های دستگیره را می‌توان در ترکیب با بالابرهای صندلی توالت استفاده کرد تا به شما در نشستن و ایستادن کمک کنند. آن‌ها به دیوار پیچ می‌شوند و برای تحمل مقداری وزن طراحی شده‌اند و یک دسته نگهدارنده فوق‌العاده محکم دارند. وسایل کمکی مختلفی برای سهولت و ایمن‌تر کردن استفاده از توالت بعد از جراحی تعویض مفصل لگن وجود دارند.

با رعایت این نکات و توصیه‌ها می‌توانید از مشکلات احتمالی جلوگیری کرده و روند بهبودی را سریع‌تر و آسان‌تر سپری کنید.

 

منبع

https://draminjavaheri.ir/hip-replacement

امتیاز مطلب: 100% 100